Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milenci Eric Draven (Bill Skarsgård) a Shelly Websterová (FKA twigs) jsou brutálně zavražděni. Podle staré legendy odnáší duše zemřelých do říše mrtvých vrána. Eric vstává z hrobu a pod ochranou vrány se jako takřka nesmrtelná bytost začíná mstít svým vrahům za sebe i Shelly. (Vertical Entertainment)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (91)

castor 

všechny recenze uživatele

Darija Pavlovičová hraje Dannymu Hustonovi na klavír a dělá u toho smyslné pohledy, Karel Dobrý vykopává Billa Skarsgårda z auta, Honza Budař si už mezizubní prostor nevyčistí, britská zpěvačka s tou divnou přezdívkou chce po Billovi sex, i když podle ní hrozně smrdí, a Brandon Lee se obrací v hrobě. Další zbytečný sequel, ale úplně zlý nakonec nebudu. Protože to zase tak zlé prostě není. Vrána má duši mrtvého přenést na druhý břeh. Jenže když si s sebou nese děsivý zármutek a nedostává se jí klidu, může vrána přivést duši zpět, aby vše špatné napravila. Láska mezi Ericem a Shelly (kteří nejsou žádnými svatoušky) vnikne tak nějak nahodile, Hustonovu démonickou roli jsem jaksi nepobral, Eric chráněný tajemnou vyšší silou se mezi živé vrátí prakticky okamžitě, jakousi komiksovou nadstavbu a tajemství nahrazují nadpřirozené bláboly a prostě jen chuť se krvavě pomstít. Jenže právě krvavá jatka prostě nefungují, za mě má mnohými zmiňovaná choreografie soubojů z Rudolfina zoufale málo nápadů. Několik známých pražských lokací nicméně představuje fajn bonus. Rupert Sanders dostal třetí „velký“ projekt (Sněhurka a lovec, Ghost in the Shell), další pokus bych mu nesvěřoval. Chybí interní logika, schází motivace postav, nová Vrána si vlastně svou existenci tak nějak nedokáže obhájit. Ale uteklo mi to. Má to povedené dekorace, má to solidního Skarsgårda, ucházející hudbu, sem tam slušnou atmosféru… Dietní tři hvězdy. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Řekla bych, že Vrána pro rok 2024 dopadla vlastně v pohodě a nemá se za co stydět. Jenom je třeba se na to koukat jako na další adaptaci ne na remake, prostě si neplést termíny a termity, a potom je snazší si film užít. Svým způsobem je tenhle film výpověď dnešní doby, stejně jako byla verze z roku 1994 (ostatní díly ignoruju a dělám, že neexistují, protože to jsou prostě špatné filmy, nic víc v tom není). Jenže to neznamená, že je film bez chyb. Rozhodně je velkou chybou lineární vyprávění, díky kterému si divák uvědomuje, že ta velká láska je ve filmu prostě instantní a pro potřebu. Kdyby to nebylo lineární, lehce by se to v tom ztratilo. Za takovou krátkou dobu je malá šance na takovou velkou lásku, jak to snímek předkládá. Na to navazuje i lehce nevyvážené tempo, ale to není zase takový průšvih. Protože to za celou dobu nestihne nudit. Celkový vizuál je za mě hodně příjemně koukátelný a to, čeho jsem se bála nejvíc, tj hudby, je vlastně taky v pohodě. Bill byl v pohodě a užila jsem si ho tam. FKA twigs, jméno, které jsem díky tomuhle filmu slyšela poprvé v životě, byla meh, ale ne tak moc, aby mě to ovlivňilo a štvalo. Ale byla to trochu škoda. Takže jo, celkově je tahle Vrána vlastně fajn film a nemám v plánu se za tohle tvrzení stydět. 85%. ()

Reklama

Skrk 

všechny recenze uživatele

S geniální O'Barrovo komiksovou předlohou to má společného maximálně jména hlavních postav, jinak je to mimo úplně ve všem. Nemrzí mne, že jsem za to nevyhodil prachy v kině. Neskutečný přešlap. Sanders to buď nepochopil nebo ani nečetl, ale vysrat by se na to měl určitě. Po tomhle si škrtne možná tak v reklamách. A dobře mu tak! ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Na svete existuje zlo, ktoré sa snaží skryť svoju existenciu. Do cesty sa mu pripletie mladý zamilovaný pár, ktorý je brutálne zavraždený. Erik sa ale vracia do sveta živých ako Vrana aby vyrovnal misky váh a zachránil svoju lásku. Herecké obsadenie: Bill Skarsgård bola jednoznačná rana do čierneho čo sa už ale nedá povedať o FKA twigs, ktorá mi bola od začiatku nesympatická a akoby zámerne prehrávala spoju postavu. Prevedenie: Film je remaqom filmu z roku 94, ktorý sa stal kultom. Predloha je komiksová a tomu nasvedčuje aj množstvo rádoby klišé, ktoré v ňom môžeme vidieť. Dej je opozeraný ale zasadený do modernej doby. Záporák je dostatočne kvalitný aby to utiahol a R-scény dostatočne krvavé aby som žmúril očami. (škoda ale že tam bola max1-2). Pocity: Film sa mi vo svojej podstate páčil. Nie som skalný fanúšik pôvodného tak nebudem porovnávať. Ale ak by som si mal vybrať ako sa majú točiť romantické filmy, toto by mala byť cesta. Možno je moje hodnotenie umocnené IMAX zážitkom ale aj napriek tomu hodnotím prekvapivo kladne oproti tomu aké hodnotenia tento film na tejto platforme dostáva. Pridaná hodnota: Vrana pomsty je späť na scéne. 82% ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Nuda a šeď. Nie som žiaden fanúšik komixovej predlohy a vlastne ani pôvodného filmu, no aj tak dokážem povedať, že nová Vrána je dokonalou ukážkou nepochopenia predlohy vykuchaná o čokoľvek zaujímavé. Rupert Sanders ju zbavil všetkej temnoty, akejkoľvek myšlienky a servíruje iba bezduchý produkt ako z výrobnej linky, kde by sme v prvej polhodine mali z nejakého dôvodu fandiť dvom nesypmatickým feťákom (a to mám inak Billa Skarsgårda veľmi rád), ktorí osudovú lásku spoznali z neznámeho dôvodu na odvykačke, lebo sa jeden na druhého letmo pozreli. V druhej polhodine mali sledovať zbytočné snové sekvencie hlavného hrdinu, aby v závere na scénu nastúpila síce krvavá, ale priemerná akcia. V tom filme fakt nie je nič viac. Technicky síce obstojne natočené, ale aj tu Rupert Sanders ide oproti jeho predošlým filmom iba na pol plynu. Inak to je celé prázdne až beda. CELKOVO: 4/10 ()

Galerie (41)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení z velké části probíhalo v Praze. Mezi lokacemi se tak objevují známá místa jako bývalé Nákladové nádraží Žižkov, uzavřená Zemská banka království českého v Nekázance, Rudolfinum či Nová scéna Národního divadla a také některé ulice jako například Nekázanka na Novém Městě se svými ikonickými mostky, které spojují budovy v ulici. Točilo se také v Mnichově. (formelin)

Související novinky

Ballerina přitančí s ročním zpožděním

Ballerina přitančí s ročním zpožděním

22.02.2024

Fanoušci zabijáka Johna Wicka a herečky Any de Armas budou muset zatlačit slzu zklamání, na jejich společné akční dobrodružství si budou nakonec muset počkat výrazně déle. Dlouho připravovaný a mimo… (více)

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

03.04.2022

Po několika nezdařených pokusech oživit novou verzi Vrány, včetně jednoho s Jasonem Momoou (Aquaman, Hra o trůny) v hlavní roli, se sdružení nezávislých producentů Hassell Free Productions, The… (více)

Reboot Vrány opět žije

Reboot Vrány opět žije

31.01.2020

Filmová Vrána patří k nejprokletějším projektům vůbec. Zaprvé bude značka už navždy svázána se smrtí herce Brandona Leeho, jakoby to ale nestačilo, Hollywood se už dobrou dekádu snaží o reboot, který… (více)

Bard opouští Vránu

Bard opouští Vránu

26.01.2015

Nebo chcete-li: Luke Evans, představitel lučištníka Barda z filmové trilogie Hobit, si nakonec nezahraje Erica Dravena, hlavního hrdinu nové adaptace comicsu Vrána. Slavné dílo Jamese O'Barra, ve… (více)

Reklama

Reklama