Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milenci Eric Draven (Bill Skarsgård) a Shelly Websterová (FKA twigs) jsou brutálně zavražděni. Podle staré legendy odnáší duše zemřelých do říše mrtvých vrána. Eric vstává z hrobu a pod ochranou vrány se jako takřka nesmrtelná bytost začíná mstít svým vrahům za sebe i Shelly. (Vertical Entertainment)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (42)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Řekla bych, že Vrána pro rok 2024 dopadla vlastně v pohodě a nemá se za co stydět. Jenom je třeba se na to koukat jako na další adaptaci ne na remake, prostě si neplést termíny a termity, a potom je snazší si film užít. Svým způsobem je tenhle film výpověď dnešní doby, stejně jako byla verze z roku 1994 (ostatní díly ignoruju a dělám, že neexistují, protože to jsou prostě špatné filmy, nic víc v tom není). Jenže to neznamená, že je film bez chyb. Rozhodně je velkou chybou lineární vyprávění, díky kterému si divák uvědomuje, že ta velká láska je ve filmu prostě instantní a pro potřebu. Kdyby to nebylo lineární, lehce by se to v tom ztratilo. Za takovou krátkou dobu je malá šance na takovou velkou lásku, jak to snímek předkládá. Na to navazuje i lehce nevyvážené tempo, ale to není zase takový průšvih. Protože to za celou dobu nestihne nudit. Celkový vizuál je za mě hodně příjemně koukátelný a to, čeho jsem se bála nejvíc, tj hudby, je vlastně taky v pohodě. Bill byl v pohodě a užila jsem si ho tam. FKA twigs, jméno, které jsem díky tomuhle filmu slyšela poprvé v životě, byla meh, ale ne tak moc, aby mě to ovlivňilo a štvalo. Ale byla to trochu škoda. Takže jo, celkově je tahle Vrána vlastně fajn film a nemám v plánu se za tohle tvrzení stydět. 85%. ()

Litvicek 

všechny recenze uživatele

Film jako z éry Stevena Seagala, kdy za padesát korun u stánků dostaneš akční céčko, od kterého nečekáš ale absolutně nic. Bill si našel šukačku, utekl s ní a prožil neopakovatelnou romanci, takže když jim osud hodil pytlík na hlavu a oba je udusil, pro Billa to byla zároveň motivace se vrátit a pomstít svou prdýlku. Je to sračka, nemá to absolutně žádnou logiku ale s tím na to taky musíš jít - pak dostaneš Billa s jeho havraním muletem a pár slušných akčních scén a světě div se, průměr je na světě. Jako za starých dobrých časů. ()

Reklama

Lischai 

všechny recenze uživatele

Na staré Vráně jsem vyrostl a pouštěl jsem si "it's more surfing than skating" a "the devil stood and felt how awful goodness is" ve smyčce. A i přesto mně ta nová Vrána přišla vlastně fajn. Je to sice jenom brutální akčňák bez většího přesahu, ale jestli jste nezapomněli, tak i ta stará je způlky hláškování policajta a WTF vyjetí gangsteři na piku. V nové Vráně není moc melancholie, je to story o tom, jak pokérovaný zamilovaný feťák jde rozšmelcovat nějaký jiný lidi. The end. Má to pěkný sound design a písničky, nějaké hezké nápady (medik záchranky!). Nejhorší na filmu jsou podle mě lidi v sále, kteří nezvládají momenty, kdy se Eric ptá: "Co je tohle za hrozné místo?" A všichni hahaha, protože je to Nákladové nádraží Žižkov. ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Zpátky z kina a musím říct že nová verze Vrány se fakt povedla a zdejší hodnocení se může jít vysrat, už jenom kvůli tomuhle slabýmu hodnocení musím dát pět - Nečekal jsem to ale nakonec mě tenhle film moc mile překvapil a Bill Skarsgård jako Eric Draven/Vrána je opět ve svý roli vynikající a zpěvačka FKA twigs jako Shelly je taky fajn a moc sexy. Noční temná Praha vypadala ve filmu fakt dobře - Taky je tam natočena jedna scéna u metra C v Praze - Nejsem si teď jistej ale možná to byla Florenc 😀 Český herec Karel Dobrý byl docela dobrej záporák - No a herec Jan Budař jak tam chcípne, to jsem fakt nečekal, to bylo vtipný 😀 A musím taky pochválit soundtrack, ten byl dobrej - Jak filmovej tak písničky od interpretů - Hlavně jsem tam rád slyšel Joy Divison a jejich song Disorder - Zazní tam i moje oblíbenkyně Enya a její skladba Boadicea 😎 Supr! A krve je tady taky dost - Gore fakt slušný - Krvavý masakr na závěr v divadle je fakt pecka a do toho se střídají scény s operou která hraje do toho krvavýho akčního masakru, to bylo povedený 😜 Nechci to ani nějak srovnávat s původní Vránou z roku 1994 - Protože ta je úplně jiná a z jiný doby, mám jí ale určitě radši než tuhle novou moderní verzi a v týhle verzi jsou samozřejmě odkazy na tu první a mejkap Skarsgårda vypadá tady taky skvěle. Nejhorší verze je z roku 2005 - Vrána 4: Pekelný kněz - To byla fakt mrdka a jedinej díl kterýmu sem dal odpad. No já jsem s novou Vránou spokojenej - Bylo to dobrý. ()

kenkaku odpad!

všechny recenze uživatele

Tak je to definitivní. Natočit ”moderní verzi” filmu znamená (v současné terminologii) ho totálně zprasit. A to nejen idiotským castingem (který je vyloženě hnus), ale i provedením. V původním filmu byl hlavní protagonista mrtvola během pár minut a když byla 1/3 filmu pryč už dávno “napravoval křivdy”. Tady je 1/3 filmu pryč (filmy mají stejnou stopáž mimochodem) a nic se neděje. Tedy pokud za “něco se děje” nepovažujete jak se dvě smažky jen tak někde poflakují. Polovina filmu pryč a potetovanej klaun s náušnicí se jen tak dál fláká po městě. Co jsem doposavad viděl byl odpad. Debilní artové výjevy zpestřuje občané probliknutí CZ lokací a herců, jinak čistá nuda… film se probere až v poslední třetině NA DESET MINUT …a i jedinou akci ten idiot prokládá záběry opery (!?). Takže stále čistý paskvil a vyloženě urážka odkazu Brandona Lee. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (5)

  • Rave scéna se natáčela v bývalých papírnách ve Vraném nad Vltavou, obsazeni byli čeští komparzisté a DJ byl NobodyListen Jakub Strach. (radchyt)

Související novinky

Ballerina přitančí s ročním zpožděním

Ballerina přitančí s ročním zpožděním

22.02.2024

Fanoušci zabijáka Johna Wicka a herečky Any de Armas budou muset zatlačit slzu zklamání, na jejich společné akční dobrodružství si budou nakonec muset počkat výrazně déle. Dlouho připravovaný a mimo… (více)

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

03.04.2022

Po několika nezdařených pokusech oživit novou verzi Vrány, včetně jednoho s Jasonem Momoou (Aquaman, Hra o trůny) v hlavní roli, se sdružení nezávislých producentů Hassell Free Productions, The… (více)

Reboot Vrány opět žije

Reboot Vrány opět žije

31.01.2020

Filmová Vrána patří k nejprokletějším projektům vůbec. Zaprvé bude značka už navždy svázána se smrtí herce Brandona Leeho, jakoby to ale nestačilo, Hollywood se už dobrou dekádu snaží o reboot, který… (více)

Bard opouští Vránu

Bard opouští Vránu

26.01.2015

Nebo chcete-li: Luke Evans, představitel lučištníka Barda z filmové trilogie Hobit, si nakonec nezahraje Erica Dravena, hlavního hrdinu nové adaptace comicsu Vrána. Slavné dílo Jamese O'Barra, ve… (více)

Reklama

Reklama