Reklama

Reklama

Živí mrtví - Série 2

(série)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Druhá řada seriálu se zabývá osudy skupiny přeživších potom, co opustila Atlantu ve snaze dosáhnout Fort Benningu. Příběh série se odehrává převážně na farmě Hershela Greenea (Scott Wilson), na níž skupina našla dočasné útočiště a základnu při pátrání po Sophii Peletier (Madison Lintz), která se ostatním ztratila v průběhu útoku nemrtvých. Děj se více zabývá jednotlivými charaktery, které tu procházejí často značným vývojem, i vztahy mezi postavami více než v řadě první. (Necrotongue)

(více)

Recenze (58)

IvoB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada v kvalitě kapku polevila. Především nabobtnala z 6 na 13 dílů, což trošku rozmělnilo příběh. (pozn. Srovnání s komiksem: 1. svazek = 1. série, 2. svazek = 2.série, tj. 2x tolik stopáže na cca stejné množství předlohy). Zároveň se dění odehrává v jednom místě. Je ovšem chvalitebné, že se dokázal seriál částečně oprostit od předlohy a předává !vlastní verzi" příběhu. Druhou sérii tak považuji stále za velmi silnou. Přichází na scénu nové postavy, přičemž charaktery již těch ustavených se neustále prohlubují. Atmosféra je stále super, i když trošku komornější. – 4* (7/10) ()

Toka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

|| 2. série – 95% Zombie parafráze na westernovku s šerifem v hlavní roli funguje senzačně. Ale kdyby vše zůstalo při starém, byla by to nuda a tak jsme svědky jedněch z nejlepších vývojů charakterů za sezónu. A dokonce to i dává smysl. Celá série si zároveň zanechává potřebnou dynamiku a atmosféru. Je až k neuvěření, jak tvůrci dokáží vměstnat nějakou napínavou akci skoro každý druhý díl a přitom se nechytat scénáristického stébla. ()

Reklama

andalin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po letech koukám znovu od začátku a nemůžu uvěřit, že jsem u 2. série (aka Farma) měla jen 3 hvězdy?! Je tu skvěle budovaný konflikt se Shanem, stýskalo se mi po Andree, je tu celá ta záhada zmizení Sophie, Daryl a jeho ozdravný pobyt v lese, jeho letmé momenty s Carol a vtipné komentáře typu "sledoval jsem stopy gum, řídíš jako asiat". Navíc Glenn se tu poprvé začíná ozývat a získává sebevědomí. Je tu stále největší strach z chodících mrtvol a zároveň strach z nadcházející zimy. What's not to like? Asi jen ty scény s Lori, které radši přeskakuju. ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada patří k mým oblíbeným. Jednak zasahuje do postapo světa perfektní lokací jako je Herschelova farma, má i více dílů než řada první a prohlubují se zde i mezilidské vztahy. Okolí je krásné, příběh se točí stále okolo zombií a přežití a stále to je to právé TWD. Mezilidské vztahy jsou určitě důležitou součástí kvalitního seriálu, ale mě osobně dost vadí, že v pozdějších sériích se seriál mění a zombie a survival prvky jdou do pozadí. To tady právě není. Pro milovníky zombie je tato série žní. Stejně tak, jak sérka parádně začne, tak i tak skončí. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jejda to bola bieda! Po nie dokonalej, ale zaujímavé veci do budúcna sľubujúcej prvej sérii prišla druhá, s ňou viac dielov, dej bol umiestnený na nudnú farmu a začal byť miestami až neskutočne naťahovaný. Masky stále vysoko kvalitné, ale to nestačí. Gore miestami až samoúčelné, ale šokujúce a napínajúce na vracanie. Herci sa stále snažia, ale scenáre sú hrozné. ()

Galerie (313)

Zajímavosti (67)

  • V austrálskom štáte Victoria sa nachádza mesto Glenmaggie. (molcan2)
  • Keď v bare opisovali, ako prišli z Filadelfie, Dave (Michael Raymond James) povedal, že "v blízkosti DC bola nejaká bezpečná zóna," ale nemohli sa dostať dostatočne blízko. To by mohol byť odkaz na bezpečnú zónu v Alexandrii, do ktorej sa skupina dostane o 3 série neskôr. Spomína aj vlakové nádražie, čo môže byť odkaz na Terminus. (molcan2)
  • Keď sa s Darylom (Norman Reedus) rozprávajú o svojich plánoch s Randallom (Michael Zegen), Rick (Lincoln) povie, že ho vezmú do Senoie. Senoia v Georgii je to isté mesto, v ktorom sa natáčalo mnoho sezón. Medzi scény natáčané v Senoii patrí Woodbury, časti oblúka Terminus, Alexandria a ďalšie. Senoia je tiež domovom reštaurácie "Nic and Norman's", ktorú otvorili Norman Reedus a výkonný producent Greg Nicotero. (molcan2)

Reklama

Reklama