Reklama

Reklama

VOD (1)

Adam je obyčejný kluk žijící v neobyčejné realitě. Vede skromný život a stále myslí na dívku, kterou kdysi potkal. Eva však pochází ze zcela jiného světa, ze světa naruby, který je přímo nad tím Adamovým, ale mimo jeho dosah. Jednoho dne zahlédne Adam dospělou Evu v televizi a už ho nic nezastaví, aby ji získal zpět. Zákon ani věda! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (19)

Trailer 2

Recenze (759)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Kirsten Dunst nikdy nedělala moc sci-fi, před lety jen dabovala anglickou verzi animáku Kaena: La prophétie a jako dítě natočila jeden díl Star Treku: The Next Generation. Ale dnes tu máme celkem příjemné sci-fi melodrama Paralelní světy, které jakoby existovalo jen pro, aby se člověk dočkal samých eye candy scén s milovanou Kiki. Existence obou světů je zde vlastně jen metaforou pro hlavní romanci o dvojici, která spolu interaguje přesně jak vypráví Aristofanes v Platónově Symposionu. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Výborný romanťák se skvělými herci! Kirsten Dunst je má oblíbená herečka a zde jenom potvrdila, že je vážně skvělá. A Jim Sturgess taky hodně překvapil. Námět a celkový nápad filmu je geniální, je zde propojena láska s vědou a něčím zakázaným, což je v podstatě přirozené, ale tady je to vše ještě více zvláštnější dvěma světy, které se hodně liší a přitom jsou tak stejné. Mě to hodně bavilo; neříkám, že je to naprostý top, ale má to k němu hodně blízko, mohu pouze doporučit! ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Příběh poutavý, svět originální a fantastický. ALE na začátku vypadal film na sci-fi s reálným základem, ale během chvíle se přehopnul do fantasy bez fyzikální logiky – dvě velmi blízké zeměkoule a gravitace každé z nich působí jen na předměty (lidi), které z té které pocházejí. A s tím jsem měl místy problém a závěr jsem úplně (racionálně) nepobral. Víceméně to bylo celkem o ničem, ale ten nápad, fantazie, se cení. Navíc jde typově o film, kde se jedinec určité kastované/utlačované skupiny lidí vzbouří – jako Gattaca, Ostrov, Miority report –, a to mám rád. Chtělo by to další zhlédnutí. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 7 | hudba 7 | humor 0 | akce 2 | napětí 2 | pustil bych si znovu 6 ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Příběh je naprostým vrcholem toho nejryzejšího debilismu, jaký si vůbec lze představit. Nesympatický kokot z jednoho světa by rád podobně nesympatickou kokotici ze světa protějšího. Páni! Po stránce logiky jsme někde u Ordinace v růžové zahradě, takže logiku hodlám naprosto vynechat. A ta čarokrásná vizálnost mi totálně unikla. Vizuálně mi film přišel odporný. Momenty, kdy se někdo někde vznáší jsou naprosto hnusně udělané a brutálně zastaralé. Ostatní píčovinky jsou jen prací levných kamerových triků. Totožný film by bylo možné stvořit i před 25 lety. Ano, takhle moc je špatný po technické stránce. Celkově se tedy jedná o ubohou nudu, na jejíž popis mi slova nestačí, takže se nebudu ani pokoušet vám ji přiblížit. Film jsem zhlédl v rozmezí tří dnů. Obdivuji všechny, kteří film zhlédnuli na jeden zátah. Závěrem dodám, že český dabing je příšerný. Takhle protivně nadabovaný film jsem také už dlouho neviděl. Čistý odpad. P.S. Hrozně mi vadilo označování světů, jako horní a dolní, neboť se vám zdá býti dolním světem ten, na kterém zrovna stojíte. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nepříjemné rozdělení společnosti z Vyměřeného času je tu dotaženo do černobílého absurdna dvou gravitačně obrácených světů. Vizuální stránka je v ulicích světa Nahoře a la Shadow Warrior, komplexní náhled pak CGI, ale ve 3D bude vypadat dobře. Rozpočet (60 mil dolarů?) se zdá být přemrštěný, romantika zcela kazí zážitek. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Francúzska produkčná spoločnosť Studio 37, ktorá chcela s filmom preraziť, sa najprv obrátila na Hollywood, ktorému sa scenár celkom pozdával. Nakoniec však z toho zišlo kvôli kultúrnym rozdielom medzi Francúzskom a USA. (Greenpeacak)
  • Natáčanie filmu začalo v Montreale v roku 2010. Tvorcovia mali v pláne natáčať vo Francúzsku, lenže výška daní rýchlo zmenila ich rozhodnutie. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama