Reklama

Reklama

Čtrnáctiletá Annie se prostřednictvím chatu a webové kamery poprvé zamilovala. Nemohla tušit, že se stala předmětem zájmu anonymního pedofila, který při prvním setkání krutě zneužil její naivity a chladnokrevně ji znásilnil. Pro Annie už nic nebude takové jako dřív. S děsivým traumatem mladé dívky se těžce vyrovnává celá rodina. Vyšetřování FBI navíc dokazuje, že zdaleka nebyla první obětí tohoto internetového sexuálního maniaka. Otec Annie by nejraději vzal spravedlnost do vlastních rukou, dochází však k poznání, že jediné, co teď všichni mohou udělat, je být v této situaci jeden druhému oporou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (276)

Remedy 

všechny recenze uživatele

Kladu si doteď otázku, jak vlastně přistupovat k naivitě (a jestli to vůbec byla naivita) a k chování hlavní hrdinky. Otázka, jestli je čtrnáctiletá dívka schopná rozpoznat „dobro a zlo“ a domýšlet hlouběji důsledky svého jednání, může být dost ošemetná. David Schwimmer režíruje nápaditě, dává velký prostor Cliveu Owenovi, který předvádí jednu ze svých lepších hereckých poloh (závěr je vážně krásně dojemný, téměř bez patosu) a vcelku komplexně se mu daří zachytit psychiku Annie v návaznosti na onen čin. Nevím, co bych přesně chtěl, aby v tomhle filmu bylo jinak, ale některé věci mi přišly trochu nedotažené, což ve výsledku srazilo celkový dojem do vod mírného nadprůměru. David Schwimmer je každopádně jako režisér bezesporu talentovanou personou. Na jeho další film se podívám velmi rád. ()

Genero 

všechny recenze uživatele

!!POZOR, PRUDCE DEMENTNÍ HUMOR!!Genero:miluju tě. Sadlilgrrl:taky tě miluju. užijem si teďka sex? Genero:jak? sedím u kompjůtru. Sadlilgrrl:myslim virtuálně. Genero:aha. tak jo. Sadlilgrrl:co máš na sobě? Genero:proč to potrebuješ vědět? Sadlilgrrl:abych se vzušila. Genero:aha. svetr a šusťáky. Sadlilgrrl:tak jinak. popiš mi svýho ptáka. Genero:je středně velký, se zahnutým zobákem a šedým prachovým peřím. říkám mu Filip. Sadlilgrrl:ale ne. myslim tvuj penis. Genero:aha. je takový oválný, zhruba pět centimetrů dlouhý. Sadlilgrrl:hm, tak asi začnu já. moje ňadra se dmou vzrušením a ztuhlé bradavky ční vzhůru a přímo volají po vášnivém mužském doteku. jak se ti líbí má ňadra? Genero:máš hezká ňadra. Sadlilgrrl:ty vole, tohle ti moc nejde, raději skoč do auta a přijeď za mnou dokud jsem nažhavená. Genero:kde bydlíš? Sadlilgrrl:mokrá 69. Genero:clive? ty si hraješ na čtrnáctku, abys po nocích lovil chlapy? Sadlilgrrl:ale ne. holka si to rozdala s oplzlým pedofilním predátorem a miluje ho, tak mi z toho kape na maják. Genero:jdu spát. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Téma snímku mi přišlo velmi zajímavé, ale taky jsem byl zvědavý, jak si bude počínat David Schwimmer na režisérské stoličce. A musím říct, že rozhodně nezklamal. Trust má velmi silný příběh, žánrově má nejblíže k psychologickému dramatu ( prvky thrilleru jsem tam teda neobjevil). A pak je to hodně o hercích. Catherine Keener mi přišla nevýrazná, její postava mi dost lezla na nervy a na matku mi přišla příliš nezůčastněná. Mnohem zajímavější bylo sledovat otce a dceru. Liana Liberato na mě působila docela zvláštně, kdy jsem chvílemi nevěděl, jestli jí jeji roli úplně věřím nebo ne, nakonec u mě ale převažuje pozivitní pocit z jejího hereckého projevu. Cliva Owena ve filmech nijak nevyhledávám, tady mi však předvedl, že opravdu dokáže být charakterním hercem. Celkově mi přišla jeho postava nejzajímavější a nejuvěřitelnější (ok, možná někomu přišlo chování otce nedůvěryhodné, přehnané, ale řekl bych, že bylo naprosto pochopitelné a donutilo mě se každou chvíli ptát, co bych já dělal na jeho místě, jak bych se zachoval a musím uznat, že bych se nejspíš cítil stejně jako on). Závěr se mi moc líbil (měl jsem docela strach, aby to neskončilo nějakým zběsilým honem na čarodejnice v podání drsného Owena, ale David to tím monologem otce a následným zneklidňujícím videem pěkně ukončil). Jen mě trochu mrzí zdejší docela nízké hodnocení; možná plyne z nedůvěry k počínání 14-leté puberťačky, sám nemůžu s jistotou tvrdit, jestli by se v dnešní době nechalo ještě nějaké trdlo takhle zblbnout, ale z mého pohledu mi to nepřišlo tak úplně mimo vzhledem k tomu, že jí ten úchyl opravdu zprvu dával vše, co potřebovala, po čem toužila (sexuální styk tím samozřejmě nemyslím). ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Nezkušená a příliš důvěřivá holka naletí na řečičky a lži obstarožního prasáka a ještě má snahu jeho hnusný čin obhajovat. Není to žádná intelektuální smršť, ale film důležitý pro dnešní dobu, hlavně pro teenagery. Podle toho taky moje hodnocení. (A jsem velmi ráda, že mládež na čsfd by se nikdy tahle nachytat nenechala, soudím dle komentářů). Btw Catherine Keener by měla střízlivěji volit role. Zde vypadala jako vysloužilá babička, resp. Owenova matka. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Takhle to vypadá, když se opravdu silné téma dostane do špatných rukou. Vím, že internet je zrádný a že čtrnáctileté holky toužící po lásce uvěří komukoliv, kdo jim napíše, jak je krásná, úžasná a výjimečná. V tomhle věku se určitě většina dívek občas chová hloupě, ale tohle byl vážně extrém. Přitom stačilo málo, trochu pozměnit scénář tak, aby hrdinka nevypadala jako sedmiletá holčička, aby tomu divák mohl opravdu uvěřit a nemusel pořád nad vším kroutit hlavou, rázem z toho mohl být úplně jiný film. Tento příběh se totiž rozhodně může stát, ale tady je vážně špatně podán. Ke konci se celý film snaží přitlačit, ale na mě to nezafungovalo a hlavně úplně emočně minulo, což je u tohoto tématu asi chyba. Promarněný potenciál, nicméně herecké výkony dobré, nejvíce se mi líbila Catherine Keener. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Když si Will (Clive Owen) píše s neznámým mužem na interentu, jde o autentickou konverzaci mezi uživateli "fleet_captain_jaime_wolfe" a "sadlilgrrl" převzatou z webu www.perverted-justice.com. (Mr. Filuta)

Reklama

Reklama