Reklama

Reklama

Začínajícímu spisovateli Aaronovi právě zemřel otec, na jeho velkolepý a důstojný pohřeb se sjíždí celé příbuzenstvo. První problém nastává v okamžiku, kdy Aaron zjistí, že tělo v rakvi patří cizímu muži, tím ale potíže spojené s pohřbem zdaleka nekončí. Aaronova matka Cynthia neustále srovnává syna s jeho úspěšnějším bratrem, spisovatelem Ryanem. Aaron totiž zatím nevydal žádnou knihu, a navíc nedokázal ani zplodit potomka. Ryan přiletěl na pohřeb první třídou a Aaron doufá, že bratr bude financovat polovinu pohřbu. Ryan však tvrdí, že nemá žádné peníze. Všichni očekávají, že smuteční proslov přednese Ryan, Aaron však trvá na tom, že jako prvorozený syn bude mluvit on. Pohřeb se brzy podobá velkému rodinnému cirkusu. Každý, kdo přijel, přivezl s sebou své problémy a nevyřešené konflikty. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (274)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $21miliónovTržby USA $42,739,347Tržby Celosvetovo $49,050,886Tržby za predaj DVD v USA $13,818,04 //počet predaných kusov 847,0462║ Otrocké kopírovanie Anglického originálu, ktoré koľko toľko pobaví ale na hereckú súhru originálu to fakt nemá a to mali v Americkom remaku veľa zvučných mien, ale aspoň že dá sa to pozrieť. /45%/ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Originál jsem viděl tak dávno, že jsem byl dokonce pár sekund přesvědčen o tom, že si ho špatně pamatuji. Pak mi došlo, že je nějaký tmavší a nějak méně decentní, ale já jsem se u toho několikrát upřímně zasmál. Možná jsem se zbláznil a asi jsem i trošku zčernal, protože jinak bych patrně musel být upřímně zhnusen zprzněním originálu. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Originál jsem neviděl, ale urychleně si ho nejspíš seženu, abych viděl, co zase Američani dokázali sprasit. Černošské komedie v zámoří asi hodně letí, jinak si nedovedu jejich stále častější výskyt v nabídce amerických kin vysvětlit. Tahle se od těch, které jsem měl tu možnost zhlédnout, kvalitativně neliší. Dalo by se říci, že jde o hvězdné obsazení z druhé afroamerické herecké ligy, herci buď dostali scénář k originálnímu snímku, nebo na tom jsou opravdu tak špatně. Smál jsem se jen vtípku s drogami, ale to já většinou (viz třeba Nějak se to komplikuje), vtipný už je sám o sobě fakt, že šli tvůrci s filmem na trh s úmyslem vydělat. Naivita holt nezná mezí, ne každý je výdělečný jako Tyler Perry (i když u něj to také nechápu) a pouze černá síla nestačí. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Slovy Dannyho Glovera: “I'm too old for this sh*t." ...Totiž mám ráda humor a některé "černé" komedie jsou senzační, ale bohužel mi vadí, že místo normálního humoru vás tu čeká stupidní humor založený na h*vnech, LSD(mimochodem James Marsden byl jediný skvělý herec v tomhle seskupení ještě s Dannym Gloverem),mrtvolách, líbačkách a jednom podivném "happy endu". Mám dost takových komedií a zjistit na pohřbu svého otce, že byl gay - no booože to je drámo. Verzi z roku 2007 jsem neviděla a ani po tomhle zážitku vidět nechci. ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Milionkrát lepší a zábavnější než originál! Já tyhle negrovský komedie můžu. Většinu filmu jsem se příšerně smál a byla to prostě prdel. Od tohohle filmu jsem čekal málo ale příšerně mě překvapil a je to o hodně lepší než originál. Ten je oproti tomuhle jen trapná komedie, ve které se ani pořádně nezasmějete. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (6)

  • Zajímavou paralelu je možné zpozorovat u českého dabingu. Dabér Normana (Tracy Morgan) v původním filmu namluvil Simona (Alan Tudyk), dabér Dereka (Luke Wilson) v tomto filmu namuvil z původním snímku zase Daniela (Matthew Macfadyen). (Sydney008)
  • Po filmu Modrý Blesk (1999) se jedná již o druhý snímek, který Martin Lawrence a Luke Wilson natočili společně. (Lembi4)
  • Ve filmu hraje Peter Dinklage stejnou roli jako v stejnojmenném filmu z roku 2007. (Gerret)

Reklama

Reklama