Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Píše se rok 1911. Profesor Marie Joseph Esperandieu, odborník na starý Egypt, koná experimenty na základě své knihy o posmrtném životě. Nešťastnou náhodou se mu podaří oživit pterodaktyla, který se po 135 milionech let vyklube z vejce v Přírodovědném muzeu a uletí. Pterodaktylus napadne taxi s bývalým prefektem Raymondem Poitrenaudem, který si veze tanečnici ze šantánu. Taxi skončí v Seině. Nazítří je tisk plný zpráv o prefektovi a tanečnici i o obřím ptákovi. Vyšetřováním případu je pověřen potřeštěný inspektor Léonce Caponi, velký milovník jídla. V té době se prostořeká a svérázná cestovatelka a spisovatelka Adéla Blanc-Sec vydává do Egypta k vykopávkám. Chce uzdravit svou sestru dvojče Agátu, která je už několik let v kómatu. Při tenisu jí jehlice z kloboučku probodla lebku. Adéla hledá mumii Patmosise, největšího lékaře starého Egypta a osobního ošetřovatele faraona Ramsese II. Chce ho oživit podle Esperandieuovy knihy. Je zadržena jako vykrádačka hrobů a odsouzena k smrti. Před zastřelením se jí podaří uniknout a po dobrodružných peripetiích se s mumií vrátí domů do Paříže. Profesor Esperandieu naláká ve svém bytě pravěkého ptáka na maso. Přichází k němu Caponi a k svačině si dá vajíčko. Pterodaktylus zvyklý chránit svá vejce, je napadne, zdemoluje celý byt a uletí. Caponi nechá Esperandieua zavřít do vězení. Adéla si v novinách přečte, že je Esperandieu odsouzen k trestu smrti a rozhodne se ho v přestrojení z vězení opakovaně dostat. Nepodaří se jí to. Do Paříže je povolán z Afriky slavný lovec šelem Justin de Saint-Hubert, aby pterodaktyla zneškodnil. Šílený lovec však nadělá víc problémů než užitku. Mezitím profesor Ménard a vědec z botanické zahrady Andrej Zborowski, který je do Adély zamilovaný, objeví v muzeu zbytky vejce pterodaktyla. Zborowski v botanické zahradě naláká pterodaktyla na sezení na zbytcích skořápky jeho vejce. Adéla si ptáka ochočí a osedlá ho. Odletí na něm k popravišti, kde vyrvou Esperandieua ze spárů smrti. Lovec šelem však pterodaktyla zastřelí. Umírá i profesor Esperandieu, který s ním byl spojen. Adéla dopraví profesora rychle do svého bytu. Esperandieu z posledních sil probudí mumii Patmosise a umírá... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (236)

Terva 

všechny recenze uživatele

Z počátku mě to nebavilo, ale nakonec se z toho vyklubalo docela vtipné dobrodružství. Sice se někteří aktéři chovali jak blbci, ale divák to musí překlenout a dostat se k jádru příběhu. A kdo vydrží až do titulků, najde v nich i příběh, který se odehrával v době, kdy Adéla zachraňovala sestru. CITÁT - Ty Ramses na druhou, už pět tisíc let tu chrápeš.................. Natočeno podle stejnojmenného komiksu Jacquese TARDIho. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No trailer to prezentoval jak nejakou super jizdu ve stylu Mumie, ale bohuzel opak je pravdou. V Egypte se dej zdrzi jen chvily a rozhodne se to pocita mezi ty lepsi casti. Vetsinou se tak dej jen line sune dopredu nekde v Parizi, spousta jak magori vypadajicich postav, ktery v podstate v pribehu nemaj vubec zadnej vyznam, neustale samy kecy a sem tam nejakej ten trikovej zaber, kterej sice neurazi, ale k paradnim trikum to ma daleko. Nicmene precejen to je natoceny docela slusne, sem tam nejaka ta akce je docela povedena a nejaka velka nuda nehrozi. Bourgoin v hlavni roli to sice slusi, ale zaroven je tak trochu protivna a tak nejak mi jeji problemy byly ukradeny. Proste jsem cekal vic, ale ne proto, ze to natocil Besson, ten uz je hezkejch par let v hajzlu, ale proste z traileru jsem byl natesenej na akcni jizdu a vysledek je takovejhle utahanej. ()

Reklama

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Tak teda nevím, ale čekal jsem něco ve stylu Mumie, ale ve skutečnosti jsem dostal podivnou kombinaci francouzské kuchyně s odpornými výkaly létajícího monstra. Spojení oživlé mumie a k tomu ještě oživlého pravěkého ještě mi v tomto případě přišlo naprosto nezábavné. Už ze začátku jsem si říkal: "Bože, co to má být." A tak jsem to přetrpěl až do konce. Navíc role Louise Bourgoin byla taky prazvláštní. V jednu chvíle vás dokáže okouzlit svojí krásou, ale vzápětí vám leze neskutečně na nervy, protože křičí po všem možném. A mě s toho začal bolet zub. Ovšem od doby, kdy se na scéně objevila oživlá mumie, se mi to začalo líbit. Byl tam vidět humor a já se dokázal i smát. Ale to už bohužel zbývalo asi tak dvacet minut do konce a celkový dojem to zachránit nedokázalo. Luc Besson to teď přestřelil, a já se na to tak těšil. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo sklamanie aj na mňa, čo obyčajne dám šancu hocijakej kravine, len aby tam bolo niečo čo zamestná moju fantáziu. Avšak v tomto prípade ma film zamestnal inak ako som pôvodne plánoval - otváraním viečok a premáhaním sa aby som nezaspal, a to ešte nebol skoro ani večer - hrozný, príšerne nudný dej. Jediné čo potešilo oko bola slušná výprava a pekná herečka v hlavnej úlohe. Narácia bola tiež slabá a nápad s múmiami a pterodaktylom tiež moc nenadchol. Keby aspoň toho humoru tu bolo viac... no ale ani ten. Od L. Bessona som veru čakal viac. Ledva podpriemer. 30/100 ()

StrYke 

všechny recenze uživatele

Už mám upřímně po krk tohohle debilního subžánru, který se proplétá s komedií, fantasy a dobrodružným žánrem. Podělali díky němu Mumii - Hrob dračího císaře i Harryho Pottera - všechny díly od Ohnivého poháru. Ne, z něj nikdy móda nebude a byl bych opravdu rád, kdyby tvůrci přestali kurvit zajímavé nápady nebo nám je alespon necpali! Mimochodem, těšil jsem se na mumie a ne na nějakýho pterodaktyla! ()

Galerie (62)

Zajímavosti (4)

  • Pôvodný komiks, na základe ktorého vznikol aj film, bol v roku 1976 súčasťou obrázkovej prílohy novín SudQuest. O pár mesiacov sa z diela vykľul samostatný hodnotný komiks. (Greenpeacak)
  • V 11. minutě je záběr na zcela odhalenou velkou egyptskou Sfingu, která ale byla úplně vykopána až v roce 1925 a děj filmu se odehrává v roce 1911. (Petsuchos)
  • Natáčení probíhalo v Egyptě ve městě Káhira a ve Francii v Paříži. (Terva)

Reklama

Reklama