Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Kavkazu zuří válka mezi Ruskem a Gruzií. Do této válečné oblasti přijíždí americký novinář a jeho kameraman, aby zdokumentovali situaci pro svoji televizi. K ruce mají místního člověka, který jim má dělat průvodce a tlumočníka. Když se všichni tři dostanou do křížové palby, přestane jim jít o reportáž a začnou bojovat o holé životy. (toy79)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

Pugo 

všechny recenze uživatele

Fínski režisér a scenárista, rusko-gruzínsky konflikt, kanadská herečka s marockými koreňmi, britský trapák v hlavnej úlohe, tlustý Kilmer a takmer 2 hodiny nielen amerického pátosu. Film, ktorý sa nevie rozhodnúť či nás chce zabávať alebo vyučovať novodobý dejepis a kompromis sa mu nedarí ani zďaleka dosiahnuť. Hustota klišovitých scén na každých desať minút prekonáva všetky Bayove trháky, nehovoriac o ich zbytočnosti a okatosti s akou na mňa pôsobili (mladý chlapec, ruský plukovník, tragédia z minulosti, milostná absolútne nereálna zápletka, gruzínske dievčatko, masaker atď.). Harlin mal z toho spraviť akčné Béčko a bolo by to OK. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

PRVNÍ OBĚTÍ VÁLKY JE PRAVDA..... /// Těžký je život válečnýho novináře pod palbou separatistů. Práce, při který jde o víc než o peníze, přináší nevšední zážitky. Pohled na skutečný Rusko – Gruzínský konflikt, snaha prezidenta Saakašviliho o řešení situace......politickou PRAVDU bych tu však nehledal(a). Spíš bych se těšil(a) na film s velkým počtem komparsu, solidními válečnými scénami, dobrým napětím, rachotem bitevních vrtulníků a objímačkou (s hubanem) v polozničeném Gori. Pohled na několik srpnových dní roku 2008, jenž mohli zastínit olympiádu v sobě nemá tolik autentičnosti jako Shake Hands with the Devil, ale je mu podobný v mnoha směrech. A R. Harlin z toho vymačkal asi víc než se dalo! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že letící Suchoj nepřináší novomanželům (jenom) štěstí. 2.) Chci vidět novináře s největší ,,klikou“ na světě. 3.) Jsem uvězněnej novinář a mám paměťovou kartu plnou záběrů. Válečných. 4.) Přemejšlím, jestli je XXI. století konečně ta doba, kdy se dá ukrýt v kostele. 5.) Chci mrknout na konflikt, ve kterým byl prezident V.Klaus na straně Rusů a česká vláda ,,fandila“ Gruzíncům. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ *** ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Renny Harlin má svá nejlepší léta za sebou už od dob "Útoku z hlubin" a většina jeho novodobých snímků se pohybují mezi průměrem a podprůměrem. Renny býval dobrý řemeslník ale poslední dobou se mu do rukou dostávali scénáře, který měl rychle odkládat než neúspěšně realizovat. Tento režisér čistokrevných akčňáků, kde se nikdy nehrálo na realitu ale na mrtvoly a výbuchy se zcela neočekávaně vydává do vod žánru "autenticky vypadajících válečných filmů" a marně se snaží ukázat, že umí. Renny si s filmem vůbec nevěděl rady a marně se snažil v nerealisticky působících akčních scénách, zachytit reálně vypadající osudy obyčejných lidí. Celý film působí jako nepovedená variace na Edwarda Zwicka, kde se hodně a často střílí, ještě více to bouchá a snaží se to tvářit hodně reálně a naléhavě. Vše tak vypadá jako kombinace "Delta Force" a "Shindlerova seznamu", což nemůže fungovat nikdy. Renny vždycky uměl akci a i zde se mu musí nechat, že za málo peněz vytvořil hodně výbuchů ale k čemu to je, když nepůsobí ani reálně ani efektivně a mezi nimi je nudná a trapná vata, kterou ještě znásobují mizerní herci. Možná to mohlo být Rennyho vzkříšení ale od teď mu věřím ještě méně než kdy předtím. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Cha, tak Rusi a Gruzínci sa rozhodli riešiť svoje spory na Balkáne! No a nezainteresovaní Balkánci v kraťasoch a šlapkách sa len tíško prizerali a popíjali Red Bull, nesku s mliekom a prežúvali Croisanty. Výborne zmätočný obsah, v ktorom aj nálet je krížová paľba. Len tak mimochodom, novinári v žiadnom prípade nemali reportáž na saláme, hoci pravdou je, že si občas zachraňovali aj holé zadky. Bohužiaľ scenár je príšerný a to je ešte slabé slovo. Možno pätnásťročný adolescent trpiaci dislekciou spojenou s miernou retardáciou by to zvládol lepšie a dokonca by trval na tom, aby vo filme okrem ochotníkov hrali aj nejakí herci. Všetko ako tak zachraňuje výprava a lokácie. Táto rozprávka, až na pár momentov, vám o danom konflikte prinesie milý a tradične suchý prd. 50% ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Renny Harlin se překvapivě věnuje důležitému tématu a tím se zdá, že má divákům co říci. Ale je tomu opravdu tak? Za prvé - klobou dolů co dokázal natočit za dvacet milionů dolarů. Za druhé - to je snad jediné, za co Renyho pochválím. Udělat z Gruzínsko-Ruského konfliktu cestu za sebepoznáním válečného fotografa s romantickou vložkou... Všechno by bylo v pořádku, jen z filmu vystříhat rodinné znovusetkání, nejrůznější objetí, polibky a potřásání rukou, patos a závěrečnou tříminutovku, kterou snad Reny okopíroval ze Schindlerova seznamu. Ale to by nám z celkové stopáže moc nezbylo. Alespoň jsem se bavil. Akční scény Reny stále ještě umí a ty jsou možná to jediné, co drží mé hodnocení nad podprůměrem. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Film se neshoduje ani s verzí od Kremlu, ani od Osetie a ani od Gruzie. (vimanzen)
  • Gruzínska armáda poskytla na natáčanie obrnené vozidlá, zbrane, vrtuľníky a dokonca aj svojich vojakov. (m.a.t.o.)
  • Andy Garcia bol do úlohy gruzínskeho prezidenta Michaila Sakašviliho obsadený z dvoch dôvodov: medzi oboma pánmi je istá podoba a Garcia je zároveň Sakašviliho najobľúbenejší hollywoodsky herec. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama