Reklama

Reklama

The Divide

  • Německo The Divide – Die Hölle sind die anderen (více)
Trailer

Obsahy(1)

New York City, obyčejný den. Ovšem jen do chvíle, kdy je celé město paralyzováno nekonečnou sérií výbuchů. Skupinka několika rozdílných lidí nachází útočiště v suterénu obytného domu, kde byl (zásluhou paranoidního správce) vybudován provizorní protiatomový kryt. Jídla a vody je dostatek, strach, naprostá absence informací a sílící ponorková nemoc si však začínají vybírat svou daň a z bezpečného útočiště se tak velmi brzy stává klaustrofobická past. A venku zatím vyčkává "zlo", které předčí i ty nejhorší představy. Dokážou se naši hrdinové spojit proti společnému nepříteli a přežít? (Allien.9)

(více)

Videa (9)

Trailer

Recenze (631)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jedno z největších překvapení a obrovsky podhodnocený film. Zde se setkáváme s těžkým mixem žánrů, kdy snímek začíná jako nějaké katastrofickě drama, aby se pomalinku přibližoval k obrovskému sci-fi kicku. Jenže......jenže pak, když už si člověk myslí (potěšen či zklamám), že už ho nic nepřekvapí, pak se to teprve rozjede na ty správný psychologický a posléze už naprosto zvrácený obrátky, který věřím, že ne každý ustojí, natož aby je ocenil. No....já teda jo! A dávám plnej počet, protože věřím, že něco podobnýho dlouho neuvidím. Nutno vidět! ;) ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Místy neskutečně nechutné a příliš natahované. Co si ale v první řadě budete pamatovat ? Úctyhodné výkony všech přeživších a především znázornění přerodu jednotlivých postav v nefalšované šílence. Jejich představení je tak přesvědčivé, že onu zoufalost a beznaděj pocítíte i u svých obrazovek/monitorů. Druhou předností snímku je neuvěřitelně hypnotický OST, jehož melodie jen podrthují výsledný dojem (ochutnávka ZDE). Po psychologické stránce není filmu co vytknout a když vezmu v úvahu použitý námět, mělo by být už tohle, samo o sobě, pro tvůrce výhrou. V rámci žánru povedené - 75%. ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Pro mě se nejedná o divy dé, anóbrž o divy á. Tak sympatickou skupinku plantážníků jsem již dlouho neviděl. Protože ke shlédnutí filmu došlo shodou trapných okolností v Curichu, hlavním městě zemičky, která se chvástá faktem, že má pro každého ovčana místo v krytu, strávil jsem příjemnou hodinku sledováním místních nagelovaných slušnáků (ček) z okna hotelu a představami, kam by je asi tak dovedla několikadenní mordovačka ve sklepení. V okamžiku, kdy jsem si do daného prostředí promítl i svou osobu, zděsila mě varianta, že bych snad i mohl být za hodného...Tož to nee! Slibuji že zavítám častěji do pražské mhd potrénovat nevraživost vůči bližním, abych je, až přijde ,,tvrdý na tvrdý", dokázal porcovat sekerkou bez uzardění. ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Film, u kterého jsem čtrnáctkrát blil, což je zhruba každých devět minut, tedy nadprůměr nechutnosti. Film, který mi připomněl mé mládí a naprosto božácký punkový sestřihy. Tedy nadprůměr nostalgie. Film, který si hrál na psychologické drama a byl tak trochu spíše přehnanou a přehrávanou karikaturou. Nadprůměr blbosti. Nadprůměrní herci a stejně tak zásoby fazolí větší než průměr. Co to??? Ovšem neskutečně silnej konec s výbornou muzikou, ten mi bude v hlavě strašit ještě hodně dlouho. Film, který (ač jsem si z něj na prdel nesedl a hlouposti v něm bylo víc než dost) je tak brutálně vlezlý, že ho mám pod kůží jak oblíbenou zákožku svrabovou, kteráž tam jako jedna z mála nechutností chyběla, a tudíž jsem nehodil šavli po patnácté a nezvýšil tak rating na čtyři stáry. Jak jsem napsal, nadprůměr. A abych nezapomněl, takže milý BestTlamo, chápu tvou sympatii k filmu, který ti tak moc připomíná tvůj běžný pracovní den a těch poklopů, co? :) ...ta hudba, jéje. 18.10. No, je to na čtyři. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Špinavé, občas nedomyšlené, chvílemi výborně atmosférické a na závěr, také perfektně vymyšlené, se všemi těmi méně známými tvářemi, které prožijí své peklo, očistec a někdo se na konci možná proplave k "ráji"... Rádoby buřičská snaha naznačit "zdroj zkázy" jsem skoro až přehlížel, stejně jako ty patriotické náznaky. To zajímavé bylo v lidech a jejich přeměně, díky které Gens dokázal vytvořit skoro až novou "rasu" z dvou jinak mladých a normálních lidí... Trochu toho Voldemorta tam bylo:)). Kdyby jen Gens dal víc důraz na ty správné prvky a záměrně nechtěl provokovat Ameriku, tak to mohl být ještě o hvězdičku vybroušenější zážitek. PS: kde ty lidi brali vzduch, kdy z venku ne?:) Vždyť motor na benzín, všechen kouř, jejich vlastní dýchání... no, práce s časem ve filmu je tak záměrně nejasná, že se těžko divák orientuje a tyhle otázky asi nesmí řešit:) ()

Galerie (36)

Zajímavosti (18)

  • Natáčení bylo přerušeno kvůli erupci islandské sopky Eyjafjallajokull, která v roce 2010 ochromila dopravu mezi Evropou a Severní Amerikou. (oje)
  • Otváracia scéna, kde Eva (Lauren German) sleduje nukleárnu apokalypsu, bola natočená za deň. (Artass)
  • Fotografia Mickeyho manželky je reálnou fotografiou herca M. Biehna a jeho manželky Jennifer Blanc. (MikaelSVK)

Související novinky

Hororoví machři a další strašidelný dům

Hororoví machři a další strašidelný dům

28.11.2011

James Wan bez debaty patří k nejlepším současným hororovým tvůrcům. První Saw je kultovka, Zlověstné ticho pěkná pocta staré škole a Insidious jeden z nejděsivějších filmů posledních let. Wan teď pro… (více)

Půjde po vás Hitman 2

Půjde po vás Hitman 2

26.05.2010

Přestože jednička nenadchla ani fanoušky hry firmy Eidos, ani „běžné diváky“, s rozpočtem 30 milionů vydělala jen v kinech rovnou stovku, takže zabiják s kódovým označením 47 se vrátí. Scénář Kylea… (více)

Reklama

Reklama