Reklama

Reklama

The Divide

  • Německo The Divide – Die Hölle sind die anderen (více)
Trailer

Obsahy(1)

New York City, obyčejný den. Ovšem jen do chvíle, kdy je celé město paralyzováno nekonečnou sérií výbuchů. Skupinka několika rozdílných lidí nachází útočiště v suterénu obytného domu, kde byl (zásluhou paranoidního správce) vybudován provizorní protiatomový kryt. Jídla a vody je dostatek, strach, naprostá absence informací a sílící ponorková nemoc si však začínají vybírat svou daň a z bezpečného útočiště se tak velmi brzy stává klaustrofobická past. A venku zatím vyčkává "zlo", které předčí i ty nejhorší představy. Dokážou se naši hrdinové spojit proti společnému nepříteli a přežít? (Allien.9)

(více)

Videa (9)

Trailer

Recenze (633)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Tak predsa. Po Hitmanovi - najhoršie obsadenom filme v dejinách a goreovom plagiáte menom Frontière(s), sa Gensovi nakoniec podarilo natočiť dobrý film. Tak dobrý, že som sa rozhodol odpustiť mu jeho slabé miesta a diery v logike, pretože ten výsledný dojem je proste naozaj sila. Dekadencia v svojom najdoslovnejšom význame. Mal som na konci podobný pocit ako pri Friedkinovom filme Bug, alebo Cronenbergovom Pavúkovi. V živote by som si nepomyslel, že toto Gens dokáže. Ps: Obsah k filmu je zavádzajúci. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Překvapivě nápadité béčko! Bez okolků a zbytečných hollywoodských vysvětlovaček nás háže přímo do akce - do něčeho, co se tváří jako boj o přežití proti vnějšímu nepříteli (tematizace Huntingtonova střetu civilizací), ale přitom se přemění na boj o přežití proti nepříteli vnitřnímu. Ať už tím myslíme nepřítele ve vlastních řadách nebo nepřítele v samotné lidské nátuře, která pod tlakem ustupuje k primitivnosti... Menší problém představuje, že spousta psychologických posunů vychází spíše z dementnosti postav, ale vyloženě do očí to nebije, charaktery jsou totiž fajně béčkové, takže i nějaká ta dávka demence je jim přirozená. :) Závěr je pak famózní... 7/10 ()

Reklama

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Ty kráso! Naprosto famózní snímek! Totálně mě pohltil, že jsem z něj nemohla strhnout oči. Výborní herci, atmosféra, děj a příhody. Už jsem si myslela, že je se mnou něco špatně, když jsem delší dobu neohodnotila film 5ti hvězdami, ale není, tenhle je totiž opravdu brutálně skvostný! Thriller se špetkou sci-fi a psycha, který ukazuje na chování lidí v krizové situaci a na sebezachování. Navíc Lauren German, která je nádherná to opravdu obohatila a předvedla výborný herecký výkon, stejně jako Milo Ventimiglia, který nejenom předvedl úchvatný výkon, ale má obrovské charizma. Za zmíňku stojí také výkon Michaela Eklunda. Tento snímek musím zařadit do své sbírky i kdybych nechtěla, jelikož je opravdu maximální, ještě když jsem ho shlédla ve velké bluray kvalitě. Navíc se poslední dobou nevidí téměř nikde, že by byli ukázány "zakázané až nechutné" záběry, které zde opravdu nechybí a také konec všech aktérů. Mohu opět pochválit pana režiséra a říct: "Jen tak dál!" ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Místy neskutečně nechutné a příliš natahované. Co si ale v první řadě budete pamatovat ? Úctyhodné výkony všech přeživších a především znázornění přerodu jednotlivých postav v nefalšované šílence. Jejich představení je tak přesvědčivé, že onu zoufalost a beznaděj pocítíte i u svých obrazovek/monitorů. Druhou předností snímku je neuvěřitelně hypnotický OST, jehož melodie jen podrthují výsledný dojem (ochutnávka ZDE). Po psychologické stránce není filmu co vytknout a když vezmu v úvahu použitý námět, mělo by být už tohle, samo o sobě, pro tvůrce výhrou. V rámci žánru povedené - 75%. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Výborný a pre mňa veľmi zaujímavý námet tvorcovia bohužiaľ príšerne skopali pod zem nelogickým chovaním postáv. Tým stačilo naozaj málo k tomu, aby sa správali ako úplný blázni a vôbec pritom nemuselo dôjsť k drastickým udalostiam, ako napríklad k minutiu väčšiny zásob potravín. Jednoducho im šibalo bezdôvodne. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (18)

  • Herci mali zelenú pri improvizácii, používali ju celý film. (Artass)
  • Natáčanie snímky prebiehalo vo filmových štúdiách v kanadskom meste Winnipeg. (MikaelSVK)
  • Otváracia scéna, kde Eva (Lauren German) sleduje nukleárnu apokalypsu, bola natočená za deň. (Artass)

Související novinky

Hororoví machři a další strašidelný dům

Hororoví machři a další strašidelný dům

28.11.2011

James Wan bez debaty patří k nejlepším současným hororovým tvůrcům. První Saw je kultovka, Zlověstné ticho pěkná pocta staré škole a Insidious jeden z nejděsivějších filmů posledních let. Wan teď pro… (více)

Půjde po vás Hitman 2

Půjde po vás Hitman 2

26.05.2010

Přestože jednička nenadchla ani fanoušky hry firmy Eidos, ani „běžné diváky“, s rozpočtem 30 milionů vydělala jen v kinech rovnou stovku, takže zabiják s kódovým označením 47 se vrátí. Scénář Kylea… (více)

Reklama

Reklama