Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nový britský thriller pojednává o osmičlenné skupině lidí, kteří musí zodpovědět otázku v osmdesáti minutovém časovém limitu. Překvapení kandidáti zjišťují, že na jejich papírech není napsána žádná otázka, čímž se situace dosti komplikuje. Prostory, ve kterých se film odehrává, jsou velmi skromné, a thriller tak umožňuje divákům nahlédnout hlouběji do psychiky postav. Je zřejmá inspirace filmovou sérií SAW. (goodnic)

(více)

Recenze (243)

rowdys 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý nápad, ale odfajčený, až je to do plaču. Myšlienkové pochody postáv sú absurdné - buď prídu na niečo, čo by vás napadlo až ako nejaké krajné riešenie, keď všetko ostatné zlyhá, alebo im uniká tá najzrejmejšia do očí bijúca skutočnosť. Navyše, ak ste videli Kocku, Saw alebo dokonca i LOST, tak vám bude hneď jasné, kto z kandidátov akú úlohu zohrá, kto kedy vypadne z hry a kto zvíťazí a tak ďalej. Jednoducho Exam je fiasko pre každého, kto od od filmu čaká aspoň štipku inteligencie. Prevedením príbehu by som to prirovnal k nedávnemu Devilovi, akurát, že tam aspoň čo-to dotvárala atmosferická kamera. Tuto si po 15 minútach začnete z filmu akurát tak uťahovať a to nie je vôbec ideálne rozpoloženie pre budovanie thrilleru. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

5.7.2010 ~ 80 minut, 8 kandidátů, 1 odpověď a žádné otázky, co je to? Zkouška. Pro mě i tak trochu trpělivosti. ~ Osm účastníků výběrového řízení ve velké a mocné společnosti je uvrhnuto pospolu do sterilní uzavřené místnosti. Je jim vysvětleno co lze a co nelze a jsou ponecháni osmdesáti minutám řešení jedné jediné otázky. Ta leží před nimi. Vše vypadá jednoduše, tak o čem ten film vlastně je? ~ Nečekaně, je ohledání otázky, nikoliv pouze odpovědi. Před každým z účastníků leží papír s pořadovým číslem kandidáta. Na papíru ale není napsáno nic .Aby tak někdo byl schopen odpovědět na otázku, musí se nejdříve nalézt ta otázka. Během filmu se tak nedostaneme nikam jinam z místnosti a pouze sledujeme chování lidí. Jejich reakce na druhé, pokusy o spolupráci či osobní zisk, to, čím doopravdy jsou. Výběrové řízení tak vypadá spíše jako hra. ~ Bohužel výše popsané je také negativem filmu. Pokud film nechce aspirovat na nejnudnější výtvor historie, je jasné, že se něco dít musí a děj gradovat a to jakkoliv. A také je jasné, že když zavřete do místnosti 8 lidí, budou nějak reagovat a utopistická pomoc jeden druhému to zrovna nebude. Film má tak poměrně málo překvapivých momentů a je dlouhý. Na to, že se vše odehrává pouze v jedné místnosti a vše stojí a padá na nápadu a dialozích, je to vskutku dost dlouhé. A protože je předem jasné, že výsledek bude až na konci filmu, tak jsem se už někdy v polovině přistihl, že mě ani moc nezajímá samotné pátrání po otázce a stavy a životní osudy oněch kandidátů, jako to, kdy už bude konec a co o jde. Aneb nedokázalo to udržet moji pozornost natolik, aby mě "pozadí" příběhu nějak nepřestalo zajímat. Jde dozajista o zajímavý a levný nápad, co se rozpočtu týče, ale přirovnal bych to tak trochu ke kostce bez morbidních smrtí. Uzavřený počet lidí v uzavřené místnosti, pachtící se za jediným cílem. ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Stejně jako většina okolních - komentujících - lidí mohu říct, že tento typ filmů mám rád. A přesto, že i mně přišel závěr zbytečně debilní a některé herecké výkony trochu toporné, dávám hodnocení poměrně vysoké, protože i tak mě film dosti bavil. Často se tu zmiňuje podobnost s filmovou sérií Saw, což je hloupost největší - spíše připomíná Cube či masakrální Batoru rowaiaru. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Od naprostého odpadu dělí film pouze nepatrný zlomek potencionální pointy. Naprostou náhodou jsem se k tomuto filmu dostala, když jsem sháněla jeden konkrétní snímek (který jsem doteď nesehnala) na doporučení jedné mé kamarádky. Vzhledem k tomu, že se jedná o thriller z jednoduchého prostředí bez jakýchkoliv přikrášlených věcí mě neuvěřitelně naštval konec a vůbec celá ta nesourodost. Za každým slovem od kohokoliv na plátně musíte čekat dvojí smysl a tudíž nevíte ani o co doopravdy jde. Osm lidí, kteří bez ladu a skladu likvidují rafinovaně sami sebe navzájem a neuvědomují si jak skvěle tím ukazují svůj hnijící charakter...Uznávám, že je velká spousta kratochvílí a jednou hlavní jsou filmy zajímavé. Ovšem zřídka kdy narazím na něco, z čeho mi padne čelist až na zem. Tohle? Ani zdaleka není to co jsem si představovala. Exam je vlastně filmem, který se snaží nabídnout NĚCO co celou dobu čekáte ovšem to něco se nedostaví a natolik vás rozdavače hvězdiček ochromí a protože naprosto netušíte O CO jde tak dáte tady plné souhvězdí - smutné. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Vezmeme to nejnaivnější ze seriálu Ztraceni a série Saw a dostaneme exem...tedy Exam. Prvotní efekt sice má něco do sebe, ale jde skutečně jen o první a u většiny asi poslední zhlédnutí.. Celkově je to dost směšné, hlavně závěr. Lidský hlídací robot s kamenným vzhledem vše dodělal. A vyznění ? Blondýny nejsou tak tupé, jak se o nich traduje ! ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně, kdy bere Černý (Chukwudi Iwuji) pistoli strážnému, bere mu Glock. Když mu ji však bere Bílý (Luke Mably), jde o pistoli Sig Sauer. Poté je z pistole zase Glock. (Caaslav)

Reklama

Reklama