Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nový britský thriller pojednává o osmičlenné skupině lidí, kteří musí zodpovědět otázku v osmdesáti minutovém časovém limitu. Překvapení kandidáti zjišťují, že na jejich papírech není napsána žádná otázka, čímž se situace dosti komplikuje. Prostory, ve kterých se film odehrává, jsou velmi skromné, a thriller tak umožňuje divákům nahlédnout hlouběji do psychiky postav. Je zřejmá inspirace filmovou sérií SAW. (goodnic)

(více)

Recenze (243)

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi podarený thriller. Dejová linka je veľmi zaujímavá a pútavá. Možno sa niekomu bude zdať, že čo už len môže byť zaujímavé na klaustrofobickom prostredí a výberovom konaní. Popravde ani ja som si pred filmom nevedel predstaviť, že čo také len ten režisér vymyslí a ako sa bude dej vyvíjať. A musím konštatovať, že je úžasné, čo všetko ľudia dokážu vymyslieť a čím upútať a tí talentovanejší aj z mála dokážu vyťažiť veľa. Moje obavy sa nepotvrdili a nuda vážne nehrozila. Dej ma vtiahol hneď od prvej minúty a čo bolo príjemné, prinútil ma premýšľať, pretože som dlho nemohol prísť na to, čo znamenal ten prázdny papier a ako to riešiť. Proste toto bola námetová a scenárová bomba. 85/100 ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Od naprostého odpadu dělí film pouze nepatrný zlomek potencionální pointy. Naprostou náhodou jsem se k tomuto filmu dostala, když jsem sháněla jeden konkrétní snímek (který jsem doteď nesehnala) na doporučení jedné mé kamarádky. Vzhledem k tomu, že se jedná o thriller z jednoduchého prostředí bez jakýchkoliv přikrášlených věcí mě neuvěřitelně naštval konec a vůbec celá ta nesourodost. Za každým slovem od kohokoliv na plátně musíte čekat dvojí smysl a tudíž nevíte ani o co doopravdy jde. Osm lidí, kteří bez ladu a skladu likvidují rafinovaně sami sebe navzájem a neuvědomují si jak skvěle tím ukazují svůj hnijící charakter...Uznávám, že je velká spousta kratochvílí a jednou hlavní jsou filmy zajímavé. Ovšem zřídka kdy narazím na něco, z čeho mi padne čelist až na zem. Tohle? Ani zdaleka není to co jsem si představovala. Exam je vlastně filmem, který se snaží nabídnout NĚCO co celou dobu čekáte ovšem to něco se nedostaví a natolik vás rozdavače hvězdiček ochromí a protože naprosto netušíte O CO jde tak dáte tady plné souhvězdí - smutné. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Variace na KOSTKU posunutá od hororu k thrilleru. Další charakterově pestrá skupina s všehoschopnými alfa samci i mimoni vržená do uzavřeného prostoru, která si místo s rovnicemi hraje hlavně se světly (až je to trochu legrační) a celý film si pak hraje s psychologií skupiny i jednotlivce. Není to špatné, ale kdovíjak strhující taky ne. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Víc než Saw mi to připomínalo Cube. Ale tímto parádním kouskem to bylo jen ovoněné, skutečná kvalita chybí. Jde o značně pitomý pokus na úrovni ročníkové práce netalentovaných trumpet z nějaké slovenské, popř. moravské rádoby akády, která se mocímermo snaží dotáhnout se na FAMU, ale chybí lidi, prachy, nápad, prostě všechno. ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že to bude na konci přepálené, ale vůbec. Lidi v místnosti zkouší normální věci, a k těm drsnějším jdou postupně a uvěřitelně, bez žádné scenáristická berličky. Konec není ani blbý, bohužel ale ani mindfuck, který by to katapultoval do kraje nezapomenutelných filmů. Rozhodně je to ale napínavé pokoukání k sobotnímu obědu, kdy se přistihnete, že jste přestali žvýkat a přemýšlíte, jak byste tu situaci řešili vy. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně, kdy bere Černý (Chukwudi Iwuji) pistoli strážnému, bere mu Glock. Když mu ji však bere Bílý (Luke Mably), jde o pistoli Sig Sauer. Poté je z pistole zase Glock. (Caaslav)

Reklama

Reklama