Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Objevte nekonečnou pestrost života na Zemi a ty nejvýstřednější taktiky přežití, které se u zvířat a rostlin vyvinuly. Tak vypadá evoluce v akci – jedinci pod extrémním tlakem musejí překonat nástrahy protivníků a prostředí a posunují tak hranice svého chování. Jedinečná technika zachycuje ty nejúžasnější momenty, které jsou v přírodě k vidění! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (130)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Dechberoucí záběry, dechberoucí záběry, dechberoucí záběry... Rychlokamery, infrakamery, miniaturní kamery, zrychlené záběry, záběry ostré jak žiletka, záběry superdetailní a velkovelkocelkové - nádhera. Nejhezčí, nejkrásnější, záběry, co dech berou úplně nejvíc. +++++ Nemohu si pomoci od zdání, že BBC tentokrát přišlo s koncepcí natočit tisíce hodin materiálu, které se použijí pro několik dalších seriálů o přírodě, jež budou tematicky sevřenější, ale ty úplně nejlepší výsledky se všechny sestříhají do Života, kolem nich se udělají asi pětiminutové celky o příslušném živočichovi či rostlině a slepí se do dílů dle standardní středoškolské taxonomie. Fascinace válcuje porozumění. Senzace drtí střízlivost. I hudební podkres jakoby to přiznával. +++++ Ano, Život je nádherný, ale já si raději počkám na ty nenápadnější, úžeji zaměřené seriály, s kterými Attenborough, doufám, přijde. Silné ****. ()

loki5 

všechny recenze uživatele

David Attenborough duchovně navázal na seriál Planet Earth, tentokrát se ale nevěnuje jednotlivým biotopům, ale různým životním formám. Zatímco ve většině dokumentů je vždy jeden nebo dva unikátní záběry, BBC sestavila celý seriál pouze z nich. Průvodní komentář Davida Attemborougha přináší mnoho zajímavých a hlavně nových a překvapujících informací a to jak ze světa rostlin tak i ze světa zvířat. Fascinující svět přírody je znovu doprovázen skvělou hudbou, která člověka vtáhne do děje ještě o to víc. Výsledek je naprosto dokonalý a v HD verzi jsem vždy jen 40 minut zíral s otevřenou pusou. Zvlášť díl o rybách byl naprosto ohromující. Vždy by měl člověk udat nějaké zápory, u tohohle jsem je ale nenašel. 99 % ze 100. ()

Reklama

Barixton 

všechny recenze uživatele

Tie najkrajšie a najúžasnejšie zábery prírody aké som kedy v živote videl. Zatajený dych a oči prilepené na obrazovke pri všetkých desiatich častiach zaručujú doživotné miesto tohto dokumentárneho seriálu v mojej úplnej topke čo sa dokumentov týka. Bambus ktorý vyrastie deväťdesiat metrov za 3 mesiace? Borovica ktorá ma 5000 rokov? Motýľ ktorý zimu prečká zmrznutý na strome? Opička ktorá si donesie oriešok na kamenný stôl a lúska jeden po druhom? Varan ktorý ma 60 zubov a jediný pred kým ma rešpekt je väčší varan? Áno !!! Všetko to je pravda a to bol len malý zlomok z fascinujúcich informácií ktoré sa divák dozvie. Originálne balenie tohto dokumentárneho cyklu som dostal ako darček a v ten moment už ma iné darčeky absolútne nezaujímali. Je to pre mňa niečo ako modla v ktorej sa nachádzajú tie najkrajšie zábery aké som doposiaľ o rastlinách a živočíchoch videl. ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Nejde jinak než za 5. Někdy do smíchu, někdy do pláče, ale vždy s otevřenými ústy. Neskutečné, nádherně natočené. Sice nevěřím, že jsou všechny scény real a nepřipravené a také se některé záběry v dílech opakují, ale to se lehce odpouští. Toto by se mělo pouštět při výuce biologie. Skutečná nádhera. 9,5/10 ()

selviskhed 

všechny recenze uživatele

Dokonalý seriál. Je to podobný jako přírodopisný dokumenty na který sem se díval jako dítě, akorát že tohle je asi tak 1000x více cool. Takhle by to vypadalo, kdyby si Zack Snyder, Hans Zimmer a Morgan Freeman [ :) ] udělali výlet do přírody. Krom toho je to chvíli komedie, chvíli je to drama, chvíli je to romatický film, chvíli je to horor, chvíli je to válečný film, chvíli je to rodinný film a drží to pohromadě. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení hmyzu v dutinách stromů či v podzemí umožnila miniaturní HD kamera. Některé netradiční události byly filmově zaznamenány vůbec poprvé. (gogos)
  • Jedná se o do té doby historicky nejdražší dokument z dílny BBC. Celá série spolykala v přepočtu kolem 400 milionů korun. (gogos)
  • Pro perfektně ostré záběry pohybujících se objektů použili filmaři systém s gyroskopickou stabilizací využívaný u letadel a balistických raket. (gogos)

Reklama

Reklama