Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Objevte nekonečnou pestrost života na Zemi a ty nejvýstřednější taktiky přežití, které se u zvířat a rostlin vyvinuly. Tak vypadá evoluce v akci – jedinci pod extrémním tlakem musejí překonat nástrahy protivníků a prostředí a posunují tak hranice svého chování. Jedinečná technika zachycuje ty nejúžasnější momenty, které jsou v přírodě k vidění! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (130)

ndee 

všechny recenze uživatele

Velice pěkně natočený dokument s okouzlující hudbou. Tvůrci si ale vybrali z každého druhu ty největší pecky, kterým věnovali pramálo času, čímž je tento dokument dost málo o informacích, ale spíš o efektech. Další pecku ubírám za komentář (moje vlastní averze vůči britskému přízvuku, která pramení z let strávených na PEDMUNI, kde se v době mého studia zdržovala hrstka britských homosexuálů). Sorry, ale Steve Irwin je lepší. ()

Montezuma3 

všechny recenze uživatele

Jednoho dne se bohové světa rozhodli s životem na naší planetě skoncovat. Ale protože zažili s lidským plemenem spoustu srandy. Rozhodli se dát jim ještě jednu šanci. Všichni bohové se spojili a stvořili mocný artefakt jménem HD. Seslali jej na zem do rukou velkého dokumentárního hrdiny Attenborougha. A jeho 300 statečných kameramanů, dobrodruhů, a dokumentaristů z posvátné hory BBC, vyzvali na souboj mezi božstvem a lidem prostým. Ti nelenivěli, a okamžitě vyrazili do všech koutů světa natáčet vše, co se mihlo nad mořem, pod ledem, na stromech nebo tuhle za kamenem. Stvořili dílo hodné božské velikosti a odnesli jej na vrchol Olympu. Bohové ohromení, ústa otevřená, lili si ambrózii na hlavu. Mocní bohové utínali své údy Thórovým kladivem a bohyně utínaly své.. ehm. A ten poslední žijící bůh, před svou smrti dokonce uronil slzu, neboť pochopil, jaké je to být obyčejným smrtelným tvorem a žít svůj "Life". (Ani jsem nevěřil, že se něco dokáže alespoň vyrovnat, u mne veleúspěšné sérii "Planet Earth". Kde jinde než v BBC by se mělo zadařiz. A stačily jim na to jen tři roky) ()

Reklama

darth_swan 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem - úžasné. Prostřednictvím záběrů, které skutečně berou dech a které jsem v mnoha případech hltal s otevřenou pusou a němým úžasem, seriál přibližuje až neuvěřitelně detailně ty nejzajímavější živočichy a jejich příběhy. Neskutečné. // Co mě zaujalo: Nedá se vybrat, maximálně zajímavé totiž byly téměř všechny příběhy. ()

Queendom 

všechny recenze uživatele

Další nekonečně dechberoucí záběry s laskavým komentářem. Jako vždy úžasná série BBC ve spolupráci s milovníkem přírody D. Attenboroughem včetně nečekanýho bonusu v podobě "On location". Jestli jste při sledování špičkovejch dokumentů o životě na naší planetě udiveně kroutili hlavou a pokládali si donekonečna otázky typu "jak tohle, proboha, dokázali natočit", tak tady se to dozvíte. Pecka. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Ze všech těch dokumentů BBC o přírodě mi Life přijde o fous slabší. Jednak mu tak trochu chybí nějaká další vrstva (je to "pouze" jen rychlý průřez rozmanitou faunou a flórou) a jednak se na něm už trochu podepisuje stáří (nekonzistentní kvalita záběrů). Ale pořád je to v rámci dokumentů tehdejší přírodopisná špička, která sází jeden luxusní záběr za druhým a do toho se David Attenborough rozplývá nad tím, jak je všechno "extraordinary" a "remarkable". A ono je. Stejně jako úsilí, které bylo filmaři do dokumentu vloženo, což dokazují tradiční behind the scenes dovětky. Paradoxně nejvíce se mi líbil díl věnující se rostlinám. Onen minutový, počítačem upravovaný, ale nikoli digitální, timelapse je vskutku mimořádný a obdivuhodný. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (6)

  • Jedná se o do té doby historicky nejdražší dokument z dílny BBC. Celá série spolykala v přepočtu kolem 400 milionů korun. (gogos)
  • Pro autory bylo složité sehnat průvodce celou sérií. David Attenborough totiž oznámil, že s natáčením dokumentů už končí a odchází do penze. Než se však podařilo sehnat adekvátní náhradu, oznámil legendární přírodovědec, že ho důchod nebaví a podepsal s BBC smlouvu nejen na Život, ale také na další dva projekty. (gogos)
  • Pro perfektně ostré záběry pohybujících se objektů použili filmaři systém s gyroskopickou stabilizací využívaný u letadel a balistických raket. (gogos)

Reklama

Reklama