Reklama

Reklama

Země kůlů

  • USA Stake Land (více)
Trailer 1

Amerika, v minulosti vzkvétající země plná nadějí, je nyní uvalena do temnoty. Hospodářství se zcela zhroutilo, města jsou vyrabována a zemí se šíří chaos. Z tohoto popela kdysi vzkvétající země nyní povstal nový druh, upíři. V této temné době žije Martin, lovec upírů, který se snaží za každou cenu dostat na sever země do bezpečí. (PetriK12)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (376)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Docela mě to připomnělo Zombieland. Pouze s tím rozdílem že zde chybí humor a také zombie. Ty jsou nahrazeny upíry, kteří nejdou zase tak snadno zabít. Docela působivý cestopis, kdy skupinka lidí putuje z bodu A do bodu B. Na Stake Land se brzy zapomene, přecejen podobných filmů v poslední době vzniklo povícero, přesto večer uprostřed pracovního týdne dokáže zaplnit. PS: Druhá projekce filmu přisuzuje hvězdu navíc. Vůbec se nejedná o průměrný film. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Road movie s partičkou upírobijců, kteří brázdí státy v červeném mercury a snaží se probít na sever do Kanady, kde má být Nový ráj - poslední místo odporu. Vyjma dvou hlavních hrdinů se osádka vozu obměňuje tak jak pokračuje děj a vůz je stále blíže cíli. Podzimní krajina s tklivými tóny klavíru i u mne vzbudily depresívní náladu zmaru a beznaděje. U pár akciček jsem byl i napnutý. Nicméně tak jak zde padlo srovnání s The Road, tak mne ta její komornost seděla mnohem více. Mám radši krajinu zničenou katastrofou či válkou, než zavšivenou zombíky (v tomto případě upíry a sektou s nimi kolaborující..) V souhrnu se jedná o další upíro - zombie) vyvražďovačku v kvalitním obalu solidního zpracování což ji vyzdvihuje z béček. Tři otesané kolíky jsou ale maximum co dám. * * * ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Country a salutování? Napalm na takovýhle postapokalypto. Here Be SPOILERS. Jsem nešťastná z toho, že film nebyl víc absurdní/černá komedie. Film působí hodně jako dílo zanícených fanoušků a jako takový se bere velmi vážně. Obsahuje naprosto famózní záběr upíra v santovském obleku, ještě k tomu v krásném celku z profilu. Kdyby byl celý film jako Santa-upír, vřískám nadšením. Takhle jsem jenom vcelku nadšená ze spousty zajímavých detailů a přehlížím to, co vnímám jako chyby. Ovšem oceňuji, že film neskončil spásou světa. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Dlouhé putování zničenou zemí, v níž řádí zombie (kteří jsou ve skutečnosti upíry, i když vypadají jako vlkodlaci) a k tomu parta mordýřských křesťanů, která tyto občas používá coby živých bomb. Nepříliš chtěným bonusem je pak Kelly McGillis (ano, ta luxusní kočka z Top Gunu, případně Weirova Svědka), kterou v roli přestárlé jeptišky pozná asi jen málokdo. Stake Land má spoustu much, zároveň mu však nelze upřít i jistý špinavý půvab. Rozhodně jsem se nenudil, a to ani když příjemně pomalé tempo (v pravý čas šikovně prokládané nějakými těmi napínavými situacemi) ke konci ustrne na rychlosti skomírajícího šneka. Závěrečný zloun (respektive nesmyslnost jeho vzniku) je pořádným flekem na pošmourné kráse Stakelandu. Plusem je pak poměrná nepředvídatelnost umírání jeho hrdinů. Vcelku dobré, ale určitě ne pro každého (viz komentář Ony). ()

juta 

všechny recenze uživatele

Další film, který přinesl jen a jen zklamání. Má dobrý potenciál, který ale náhle narazí na to, že vlastně film začne postupem času nudit a místo dobrých dialogů se po většinu času mlčí, čímž daná atmosféra ani tak nemůže vyniknout a vyprávění Connora zase tak poutavé také není. Navíc ke konci jde všechno rychle z kopce (což se dalo očekávat, ale raději bych tuto skutečnost nechal roztáhnout do celého filmu) a jednání jednoho hlavního hrdiny na konci jsem vůbec nepochopil. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Fotbalová helma, kterou si na začátku filmu Martin (Connor Paolo) nasazuje, odkazuje na střední školu režiséra Jima Micklyho. (oje)
  • Ve scéně, kdy jde Martin (Connor Paolo) zachránit Bellu (Danielle Harris), udělá upír (kněz bratrstva) jizvu Mistrovi (Nick Damici) na levou tvář, avšak ke konci filmu je možné spatřit Mistra (Nick Damici) u zrcadla, kde si umývá obličej s ránou na pravé straně tváře. (Koman)
  • Dlhý luk, ktorý je vo filme použitý, vyrezal herec Nick Damici z dubového dreva, vo svojom dome. (Marceloo)

Související novinky

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

25.01.2015

Jim Mickle si dlouhodobě buduje pověst kvalitního žánrového režiséra atmosférických nízkorozpočtových filmů. Země kůlů, We Are What We Are a naposledy jižanská noirová kriminálka Cold In July ho… (více)

Reklama

Reklama