Reklama

Reklama

Země kůlů

  • USA Stake Land (více)
Trailer 2

Amerika, v minulosti vzkvétající země plná nadějí, je nyní uvalena do temnoty. Hospodářství se zcela zhroutilo, města jsou vyrabována a zemí se šíří chaos. Z tohoto popela kdysi vzkvétající země nyní povstal nový druh, upíři. V této temné době žije Martin, lovec upírů, který se snaží za každou cenu dostat na sever země do bezpečí. (PetriK12)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (376)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

STAKE LAND je výborná zábava a jako bonus obsahuje prvky WALKING DEAD, ZOMBIELAND, nebo ZEMĚ MRTVÝCH. Nevadilo by mi, kdyby byl STAKE LAND seriál. Hlavní představitelé jsou skvělý, upíři rychlý, těžko jdou zabít a jsou daleko agresivnější než v 30 DNÍ DLOUHÁ NOC. Působivé masky, temná atmosféra a skvělý scénář. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptická atmosféra skvělá, vzhled upírů skvělý. Nedivím se, že byla Stake Land úspěšná na festivalech, ale bacha na očekávání. Sice tam párkrát někdo někoho akčně zabije, ale označení "akční horor" bych nepoužil ani náhodou. Mnohem blíž to má třeba k The Road. Je to takový sled scén bez výraznější gradace a ucelenějšího děje. Ještě štěstí, že se filmu podařilo vyvolat ve mně zájem o postavy (takže když se jim pak případně něco nepěkného stalo, bylo mi jich líto), jinak by jej šlo snadno odstřelit. A nepochybuju, že tak spousta diváků učiní. Budu dnes hodný a dám čtyři hvězdy, ale je to jen tak tak ... Horror movie of the year ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Hodně mi to připomínalo film Cesta, a v podstatě stejně jsem se u toho i nudil. Ačkoli se film odehrává na skvěle vybraných lokacích a masky nemají chybu, postrádal jsem tam jediný výrazný moment, který by to aspoň na chvíli vytáhnul z průměrného dojmu. Nemá to vtahující atmosféru, každý trabl postavy hned bezproblémově vyřeší, a ani obsazení no name herci nijak nenadchne. Nadto osobně dávám přednost tradičnějšímu typu upírů, kteří jsou hezky oblečení a sem tam někoho decentně vysají; pojetí upírů ze Země kůlů coby nemyslících vraždících špinavých bestií, které jsou vzhledově a chováním někde napůl mezi bezdomovci a zombíky, mi je spíše protivné, a považuji ho za úpadek žánru. Zvukové efekty jsou zde navíc snad ty nejohranější, jaké můžou být, upíři zde vydávají takové ty otravné zvuky, které jsou někde mezi řevem lva a kvičením prasete, což mi připadá nanejvýš otravné, protože jsem to slyšel už asi stokrát jinde. Za mě pocit v podstatě zbytečného filmu, který nepřišel s ničím novým. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Taková více hororová a depresivní Cesta s upírama. Atmosféra , která vykresluje zemi, po které už kromě upírů a náboženských fanatiků chodí jen několik přeživších, je místy opravdu až deprimující. Skvěle napsaným a zahraným postavám musí ale i tak člověk fandit. Jen škoda, že ke konci se to až moc béčkově zvrhne a už to ztrácí svoje kouzlo. I tak ale velké překvapení. 70% ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Smrdí to nudou, bohužel. Žánrově přitažlivé téma, které je rozprcané do road movie v postapokalyptickém světě, nic víc než ta nejlepší nuda z The Road a pár "akčních" scén, které prokládají hluché místa v lese. Les je vlastně primární lokace natáčení tohoto filmu a tak z již slibovaného apokalyptického prostředí uvidíme jen rozbořené osamělé baráky, což je zklamání. Nízkorozpočtovost filmu se přitom dala tak snadno zamaskovat například delším pobytem hlavních hrdinů v jednotlivých městech, bohužel, les a jeho útrapy vítězí. 60% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy jde Martin (Connor Paolo) zachránit Bellu (Danielle Harris), udělá upír (kněz bratrstva) jizvu Mistrovi (Nick Damici) na levou tvář, avšak ke konci filmu je možné spatřit Mistra (Nick Damici) u zrcadla, kde si umývá obličej s ránou na pravé straně tváře. (Koman)
  • Fotbalová helma, kterou si na začátku filmu Martin (Connor Paolo) nasazuje, odkazuje na střední školu režiséra Jima Micklyho. (oje)
  • Zippo zapalovač, který používá Mistr (Nick Damici), je reklamní zapalovač Marlboro. (HectorHagman)

Související novinky

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

25.01.2015

Jim Mickle si dlouhodobě buduje pověst kvalitního žánrového režiséra atmosférických nízkorozpočtových filmů. Země kůlů, We Are What We Are a naposledy jižanská noirová kriminálka Cold In July ho… (více)

Reklama

Reklama