Reklama

Reklama

Země kůlů

  • USA Stake Land (více)
Trailer 1

Amerika, v minulosti vzkvétající země plná nadějí, je nyní uvalena do temnoty. Hospodářství se zcela zhroutilo, města jsou vyrabována a zemí se šíří chaos. Z tohoto popela kdysi vzkvétající země nyní povstal nový druh, upíři. V této temné době žije Martin, lovec upírů, který se snaží za každou cenu dostat na sever země do bezpečí. (PetriK12)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (376)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Další variace na téma "něco nás chce ve spustošeném světě sežrat survival", kterých tu už byly tři prdele (a z toho minimálně jedna prdel dopadla líp). Ze začátku jsem si docela pomlaskávala a říkala jsem si, že je to lepší než třeba nedávnej zdlouhavě natočenej Battery, abych po padesáti minutách v názorech otočila. Ona to zhruba po té polovině totiž fakt začne bejt jen sama sebe opakující nuda, která už de facto nic nového nepřinese a mě i ze začátku sympatické postavy začaly lízt krkem a v duchu jsem zvedala palec za to, aby do nich už konečně nějakej ten upíří zombec zaryl zubany. 50% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Film hodně připomíná "Cestu", ale je o dost horší. Já jsem se u něj docela často nudil. Ačkoli mám tyto filmy po "konci světa" velmi rád, tak tento na mě skoro vůbec nezapůsobil. Bylo to hrozně zkratovité, chaotické, neucelené. Prostě jedem někam, potkáme někoho, jedem dál, někoho rozsekáme, jedem dál, někdo nás chytí, nejedem dál, utečeme, jedeme dál, rozsekáme ty co nás chytili, jedeme dál, někoho nám zabijí, někoho potkáme, zapaříme, pokecáme, jedeme dál, někoho rozsekáme, jedeme dál, někoho potkáme, jedeme a jsme tam. Film hraje až moc na city a příběh nedokáže vůbec zaujmout. Což o to že hudba a atmosféra je na dobré úrovni, když děj je tak hrozně utahanej se spoustou ohraných momentů. Příště bych prostě ocenil nějaký poutavější děj s větší zápletkou, třeba i na jednom místě. Ne takový zmatečný děj s mnoha dílčími pasážemi, které nejsou nijak výrazně propojené. 45% ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Hodně mi to připomínalo film Cesta, a v podstatě stejně jsem se u toho i nudil. Ačkoli se film odehrává na skvěle vybraných lokacích a masky nemají chybu, postrádal jsem tam jediný výrazný moment, který by to aspoň na chvíli vytáhnul z průměrného dojmu. Nemá to vtahující atmosféru, každý trabl postavy hned bezproblémově vyřeší, a ani obsazení no name herci nijak nenadchne. Nadto osobně dávám přednost tradičnějšímu typu upírů, kteří jsou hezky oblečení a sem tam někoho decentně vysají; pojetí upírů ze Země kůlů coby nemyslících vraždících špinavých bestií, které jsou vzhledově a chováním někde napůl mezi bezdomovci a zombíky, mi je spíše protivné, a považuji ho za úpadek žánru. Zvukové efekty jsou zde navíc snad ty nejohranější, jaké můžou být, upíři zde vydávají takové ty otravné zvuky, které jsou někde mezi řevem lva a kvičením prasete, což mi připadá nanejvýš otravné, protože jsem to slyšel už asi stokrát jinde. Za mě pocit v podstatě zbytečného filmu, který nepřišel s ničím novým. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Nemalú chvíľu som sa rozhodovala , za čo vlastne tú 3ku dávam . Za opozeraný " cool kukuč " ? Za gore a doposiaľ nevidené , priam revolučné FX , či " napínavému " putovaniu krajinkou , ktorá je obšťastnená vampírskou epidémiou ? Snáď to malo nejaký iný námet , ako hodiť do koryta nič a očakávať silný cashback ? Alebo za nápadité akčné prekvapenia a inovatívnych vampírov ? EE !!! Ostal takto len silne nefunkčný Nick , ktorý Ma spoľahlivo unavil po polhodinke, Connora som prehliadla , takže nič z toho a tento x hodním len zbytočnosť ! Svojich divákov si to určite vyhľadá , agresorkou nie som - tak tá 3ka tam ostane. (aj za žáner samozrejme ). JFL to vystihol parádne ! ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nečakane solídne upírske postapo road-movie. Akcie je tak akurát, depresia s nádejou namiešaná bezchybne, gore parádne. Postavy o sebe vôbec nič nepovedia (zjavný autorský zámer) a predsa vzťahy fungujú a straty bolia. Hudba tomu dáva skvelú atmosféru. Na nezávislú produkciu za pár dolárov s poloamatérskymi hercami skoro zázračný výsledok. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Zippo zapalovač, který používá Mistr (Nick Damici), je reklamní zapalovač Marlboro. (HectorHagman)
  • Ve scéně, kdy jde Martin (Connor Paolo) zachránit Bellu (Danielle Harris), udělá upír (kněz bratrstva) jizvu Mistrovi (Nick Damici) na levou tvář, avšak ke konci filmu je možné spatřit Mistra (Nick Damici) u zrcadla, kde si umývá obličej s ránou na pravé straně tváře. (Koman)
  • Dlhý luk, ktorý je vo filme použitý, vyrezal herec Nick Damici z dubového dreva, vo svojom dome. (Marceloo)

Související novinky

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

25.01.2015

Jim Mickle si dlouhodobě buduje pověst kvalitního žánrového režiséra atmosférických nízkorozpočtových filmů. Země kůlů, We Are What We Are a naposledy jižanská noirová kriminálka Cold In July ho… (více)

Reklama

Reklama