Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Billymu je už sedmadvacet, ale pořád vyvádí jako puberťák. Řádí s kamarády, provokuje otce. Tomu ale jednoho dne povolí nervy. Chtěl sice synovi předat svůj podnik, ve zlosti však jmenuje svým nástupcem dosavadního viceprezidenta Gordona, protože nevěří, že by tuto práci jeho potrhlý syn zvládl. To se dotkne Billyho ješitnosti, a proto uzavře s otcem kuriózní sázku. Pokud znovu absolvuje všechny ročníky školy od první třídy až k maturitě tak, že každou třídu zvládne za dva měsíce, stane se prezidentem společnosti. Když neuspěje, funkci dostane Gordon. Billy se s vervou pouští do studia. První až čtvrtou třídu zvládá s přehledem. Poté přestupuje na střední školu, kde se stává cílem posměchu ostatních studentů. Na střední mu se studiem pomáhá jeho láska Veronica, ale škola ho čím dál víc nebaví. Rozhodne se tedy jednoho dne, že zůstane místo vyučování doma. Dokončí Billy výzvu a získá tím otcovu důvěru, rodinnou firmu a taky lásku krásné učitelky? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

ivonca 

všechny recenze uživatele

Nechala som sa na Billyho Madisona nahovoriť a keď som už začala:(, tak som aj dopozerala. Lacný humor mi vôbec nevadí a presne na taký som mala dnes večer chuť, ale toto bolo šlápnutie o kus vedľa. Adam Sandler podal "bravúrny" herecký výkon, tomu niekto hovorí komediálne umenie?!?!! A tá muzikálna vsuvka, och!!! Párkrát som sa pristihla ako len čumím s otvorenými ústami. A čo sa týka môjho hodnotenia, tak tá druhá hviezdička je tam len vďaka Normovi McDonaldovi, ktorý ma v poslednej minúte rozosmial takmer k slzám. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Adam Sandler se v počátcích své kariéry rozhodně neprezentoval jako herec romantických komedií. Spíše bych řekl že docela solidních trapáren. Jednou z jeho prvních se stal Billy Madison. Pokud si někdo libuje u filmu v tom že kouká celou dobu na debila, tady bude přímo nadšený. Sandler je tak akorát na facku. I z dnešního pohledu se jedná o jeden z nejslabších kousků jeho kariéry. 40% za tučňáka a úchylného ředitele školy. ()

Reklama

Choci 

všechny recenze uživatele

Od filmů s Adamem Sandlerem vždycky očekávám hodně a tak mě film trochu zklamal. Celou dobu jsem se těšil, až se dostane na střední a z ní tam kromě menší šikany nic nebylo - škoda. Celkem nudný příběh ničím nepřekvapil, kromě zápletky s vydíráním ředitele se nic převratného nedělo. Zatím nejhorší "Sandlerovka" co jsem viděl, ale i tak dávám 55%. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Tato komedie je snad ještě dementnější než samotný titulní hrdina. Jediná hvězdička je za romantickou zápletku s Bridgette Wilson, která má v sobě alespoň náznak kouzla a také za cameo Steva Buscemiho... Jen na okraj: Jestli stačí v americkém školství k absolvování první třídy základní školy namalovat obrázek kačera, tak už vím, kde má americká demence svůj původ! :) ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá komédia so skvelým komikom Adamom Sandlerom, ktorá patrí medzi jeho lepšie filmy. Má výborný a zároveň aj originálny príbeh o dospelom mužovi, aj ked´ vo vnútri je stále dieťaťom, ktorý musí prejsť od úplného začiatku základnú školu. Síce spracovanie už je presne také ako pri skoro všetkých amerických komédiách, ale to vôbec neprekáža. Zábavných scén je tu viac než dosť, pričom sa o ne stará hlavne Sandler svojim správaním a celkovým prístupom. Po tejto stránke zaujme hlavne už samotný pobyt na základnej škole, hlavne Sandlerova mimika pri koktajúcom žiakovi je perfektná. Spokojný som aj s vedľajšími postavami, poteší hlavne síce malá, ale aj tak nezabudnuteľná úloha Steva Buscemiho. Adam Sandler už od začiatku svojej tvorby točil samé vysokonadpriemerné komédie a tento trend sa ho ešte stále drží. Jeho novšie filmy sú určite inteligentnejšie, ale tie staršie sú zábavnejšie a stoja viac na samotnom Sandlerovi. 75% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (14)

  • Chris Farley jako řidič autobusu začne mumlat, nadávat a vzteky jasně zrudne. Jednalo se o čistou improvizaci. (griph)
  • Natáčelo se od 26. června do 29. srpna 1994 v kanadské provincii Ontario. (BMW12)
  • Několikanásobný držitel Oscara Robert De Niro prohlásil, že Billy Madison je jeho nejoblíbenějším filmem. (griph)

Reklama

Reklama