Reklama

Reklama

Úspěšný vydavatel Will Atenton (Daniel Craig) skončí s prací v New Yorku, aby se společně se svou ženou Libby (Rachel Weisz) a svými dvěma dcerami přestěhoval do klidného městečka v Nové Anglii. Zatímco se ve svém novém životě zabydlují, zjišťují, že jejich dokonalý domov byl dějištěm vraždy matky a jejích dětí. Celé město je přesvědčeno, že zemřeli rukou svého manžela a otce, který celý incident přežil. Když se Will pustí do pátrání o podrobnostech celé tragédie, zavede ho jediná stopa k Ann Patersonové (Naomi Watts), sousedce, která měla k zavražděné rodině velice blízký vztah. Jak Will s Ann společně skládají dohromady hrůznou skládačku událostí, zjišťují, že příběh posledního člověka, který opustil Willův vysněný dům je děsivý právě tak, jako příběh toho, kdo do něj vstoupil po něm. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (419)

swamp 

všechny recenze uživatele

Tento film mě vlastně ničím nepřekvapil a občas to není naškodu. Na začátku bylo jen třeba rozhodnout, kterým klišé schématem se snímek bude řídit a bylo rozhodnuto. To, že mu u konce trochu dochází dech a nudí se dá vzhledem k rozumné stopáži odpustit. Jen jsem nepochopil to výborné obsazení - a takový průměr?! 2011 byl asi špatný rok, když vzali i roli v tomhle... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ježiši. Tomuto zázraku som sa úspešne vyhýbal 6 nádherných, krásnych a oslobodzujúcich rokov. Potom som ale dostal nejaký skrat alebo čo a povedal som si, že by som tomu mohol dať šancu. A trpko som to oľutoval od prvých minút. Tak nesympatické postavy a podpriemerné herecké výkony som nevidel už pekne dlho. Akože sorry, určite mi mnohí vynadáte, ale Daniel Craig je ako herec vo väčšine svojich rolí absolútne neschopný, nemožný, mátožný, malátny a v podstate nijaký. Tentokrát rovno aj veľmi nesympatický. Normálne vidíte, ako v scénach, kedy sa od neho požaduje aj čosi viac, než len postávania v zábere, má smrť v očiach a počujete, ako premýšľa. „Čo ja tu len robím, veď ja vôbec neviem hrať, panebože to si režisér nevšimol, prečo ma obsadil, ja som šiel na kasting ožratý a nevedel som, čo robím a on mi dá normálne podpísať zmluvu áááááá.“ A že by Rachel Weisz a Naomi Watts oslňovali svojimi hereckými megaschopnosťami, to som si veru tiež nikdy nemyslel. K tomu dve extra otravné „rozkošné“ dievčatká (ktoré máte chuť zavrieť do pivnice, rozbiť im tam žiarovku a hodiť dole klbko užoviek) a scenár, ktorý je taký zlý, že už ani nie je vtipný. Občas sa mihne pokus o atmosféru či nebodaj náznak strašidelnejšej scény (postava vonku za stromom), ale nebojte sa, veľmi rýchlo akékoľvek plusy zmiznú a už sa nevrátia. V istom smere poteší brutálny twist v cca polke filmu, ale proste stále je to čosi hrozné a veľmi, veľmi, veľmi zlé. ()

Reklama

Sofia 

všechny recenze uživatele

Nebylo to zase tak špatné, ale nějak se mi nechtělo věřit, že to natočil Jim Sheridan, není to vůbec jeho obvyklý žánr. Po celou dobu jsem si říkala, že kdyby tam přidali pár scén a postav a lépe to prostříhali, mohlo to dopadnout mnohem lépe. I sám Daniel Craig po natáčení prý pronesl - "film sice nedopadl nic moc, ale aspoň jsem se při něm dal dohromady se svojí budoucí ženou" (Rachel Weisz). ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Je to takooovééé nemastné / neslané, néé vyloženě špatné. V podstatě taková normální rodinka, kterou "náhodou" potká zlo, baf! Hlavní hrdina bojuje sám se sebou a snaží se najít pravdu, protože ta je každému ukradená... nebýt to tak zmatené, pochmurné a víceméně jaksi odfláknuté působilo by to minimálně o třídu výš. 5/10 ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Dream House se mi líbil. Překvapil mě svým nápadem a rozuzlením. Srovnávat to s filmem "Osvícení" mi přijde jako naprostá hloupost. Film je naprosto odlišný. Snímek ukazuje, co dokáže udělat s člověkem jeho vlastní mysl. Daniel Craig je v této roli ohromný a Rachel Weisz ho skvěle doplňuje. K tomu krásná Naomi Watts a já nemám co říci k hereckému obsazení. Snímek Dream House je správně děsuplný, nepředvídatelný a plný překvapení. Zaručeně super psychologická hra, kterou odstartuje na začátku nápis Dream House a končí až se závěrečnými titulky. Jak už to bývá u těchto filmů s důležitou zápletkou, tak druhé koukání je výrazně slabší. Jakmile znáte pointu celého příběhu, tak to nemá téměř žádné kouzlo. Hororová atmosféra se drží první půl hodiny, a v půlce filmu se už spíš jedná o psychologickou hru. Craigova přeměna je parádní, Watts má skutečně vedlejší roli. (70 %) ()

Galerie (65)

Zajímavosti (7)

  • Režisér Jim Sheridan požádal kvůli výslednému sestřihu filmu, do kterého nemohl mluvit, o odstranění svého jména ze závěrečných titulků. (Brousitch)

Související novinky

Jim Sheridan se vrací domů

Jim Sheridan se vrací domů

27.07.2014

Jim Sheridan poslední roky spíše tápe. Kdysi nejvýraznější irský režisér, který světu předvedl herecký talent Daniela-Day Lewise hned v několik filmech a dotáhl ho k jeho prvnímu Oscarovi zkouší v… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Hvězdné posily pro Hannu a Dream House

Hvězdné posily pro Hannu a Dream House

11.02.2010

Asi nikoho nepřekvapí, že oscaroví tvůrci Joe Wright a Jim Sheridan neobsadí do svých filmů kdekoho. Jejich nové projekty i přesto vykazují mimořádně vysoký faktor hvězdné svítivosti. Sheridanův… (více)

Reklama

Reklama