Reklama

Reklama

Zkušený lupič plánuje akci, která by mohla být dosud největším úspěchem jeho zlodějského gangu. Přitom se snaží vymyslet, jak se vymanit z pasti svého života i z města a zároveň uniknout agentovi FBI, který se snaží dopadnout jeho i jeho bandu bankovních lupičů. Ben Affleck nejen vévodí vynikajícímu hereckému obsazení, ale je také režisérem a spoluautorem scénáře napínavého, kriticky oceňovaného kriminálního thrilleru, který se odehrává – a často také exploduje – v drsných lokacích Bostonu. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 142)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Bezchybně seřízené (a vyřízené) kriminální drama, odehrávající se v ’Mecce zlodějů hotovosti’ - k Bostonu přiléhajícímu Charlestonu. Naším středem zájmu je čtyřčlenný mini tým lupičů, který upoutá pozornost FBI a od té chvíle se hraje na kdo s koho. K průběhu: akcí je akorát (celkem tři), ale spolehlivě jsem držel pozornost i během kecání. Hlavní hrdina, Affleck starší, je výborný. Nevím jak to Ben dělá, on vlastně nijak vyloženě herecky neexceluje, ale přesto dokáže bez problému na svých zádech, svým charismatem, utáhnout celý film. Osobně jsem fakt rád, že tentokrát obsadil sám sebe a ne bratra... A je to jeho film, on ho současně i spolunapsal a zrežíroval, k čemuž také není co vytknout. Naprosto sebejistá a přesvědčivá práce. Prostě THE TOWN - stoprocentní Ben Affleck. I ten ’herecký zbytek’ ale zaujal, od větších po menší leč důležité role. No bravo, žral jsem to od začátku do konce. / Člověk s ním může splynout sebevíc, ale stačí zaváhat a město se ve vteřině obrátí proti vám... "You know, people get up every day, tell themselves they’re gonna change their lives… They never do. I’m gonna change mine." ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Ta dějová podoba s Heatem mi dost vadí. Jinak je ale Town film, který musí trochu uzrát. Podobně jako slavnější předchůdci. Heist kriminálka je holt žánr, který nelze slupnout jako malinu a pouštět si jej během prvního roku každou sobotu. Vše je potřeba jaksi "procítit". A namodralé kamerové filtry, chování hlavních hrdinů a smysl jejich jednání, stejně tak jako zbraně, "mafia sektor" a další věci kolem - to je přímo navázané na danou dobu ve které se snímek natáčí a terpve s odstupem času a s přidáním trocha sentimentu/nadhledu si člověk může takovéto snímky doopravdy užít. Teď je totiž Town podobně jako třeba nová vína, jaksi nezralé. Je to klasická story, ovšem Affleck je srdcař a je to vidět v každém druhém záběru. Jako snímek je The Town promakaný, akce je dehberoucí, katarze rovněž nechybí. A že člověk ví, nebo předvída, jak to celé dopadne ? Copak ono lze mít v takto položeném filmu variaci, kterou bychom už někde neviděli ? V této době si myslím, že jsme už vyčerpali téměř všechno. Nehledal bych něco originálního. Je možná lepší se v daném žánru soustřeďovat na další kvality a ty tento film nepochybně má. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Tohle schéma už tady bylo mnohokrát a někdy i lépe (v jednom momentu se na ‚ten‘ kousek i hlavní hrdina kouká v televizi), ale líbí se mi Affleckova sympatická režie, která ty archetypální postavy nehrne dějem nijak překotně, ale bez zbytečných vytáček, věcně a poutavě. Že je to chvílemi až moc sevřené v kleštích okoukaných šablon je na škodu hlavně ve chvílích, kdy zběhlejší divák vytuší následující kroky hrdinů dřív než oni sami. Každopádně, ta určitá staromódnost tomu jen a jen prospívá. Na další Affleckův film se těším nevýslovně. [Vážení distributoři, vzhledem k BR-ripu na netu, české premiéře v nedohlednu a současnému programovému složení našich kin, jedna malá poznámka: ‚Vyserte si oko!‘] ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 8.0/10] | me: Dynamický film, ktorý má čo ponúknuť ako po hereckej tak aj po akčnej stránke. Jeremy Renner je výborný, Ben Affleck ako režisér tiež podal slušný výkon. Je to inteligentná akčná oddychovka, ktorá má správne tempo, takže vôbec nenudí. Tento (dobre natočený) film v sebe kĺbi v správnej miere jednotlivé prvky tak, že celkový dojem (aj keď pri dlhšej stopáži) je veľmi príjemný. "I need your help. I can't tell you what it is, you can never ask me about it later, and we're gonna hurt some people." ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Po přečtení některých komentářů vidím, že spousta lidí film přirovnává k Heatu a další spousta tvrdí, že je tento film emocionálně chudčí, než Affleckův předešlý počin - ani s jedním názorem se nedokážu úplně stotožnit (nechci spoilerovat, takže to nebudu nějak extra rozebírat, ALE)... Jsou tu chvíle, které Nelítostný souboj připomínají (ano, mluvím hlavně o geniálním pojetí honiček v přeplněných ulicích), ale neberu to jako kopírování, nýbrž takovou poctu zmiňovanému klenotu žánru. V žádném případě oba filmy neporovnávám, protože bych v tomto případě musel s hvězdou dolů, ale troufám si říct, že jestli bude Affleck dál tvořit filmy s takovou vervou, čekají nás velké zážitky a jeho obrovské úspěchy na režisérském poli - 90%. Závěrem bych rád pochválil hudební doprovod, o který se postarala dvojice David Buckley & Harry Gregson -Williams. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (30)

  • Adam Frawley (Jon Hamm) nosí hodinky značky Rolex GMT Master. (dyfur)
  • Premiéra filmu se konala ve Fenway Parku, což je baseballový stadión v Bostonu. (HellFire)
  • Ben Affleck (Doug MacRay) byl spoluautorem scénáře, režíroval a zahrál si hlavní roli. (Kuzmik)

Související novinky

Jak to vypadá s novým Batmanem?

Jak to vypadá s novým Batmanem?

03.01.2017

Studio Warner Bros. nesmírně touží po netopýří sólovce od Bena Afflecka. Představitel Batmana a režisér Gone, Baby, Gone, Města nebo oscarového Arga se uvolil, že ji natočí, soustavně ale tvrdí, že… (více)

Kdo si vyšlápne na Batmana?

Kdo si vyšlápne na Batmana?

09.09.2016

Sólový film s Batmanem stále nemá datum premiéry. Ben Affleck ho zřejmě dodá v roce 2018 nebo 2019, už teď ale známe alespoň záporáka. Čeká nás návrat Jokera nebo Deadshota ze Sebevražedného oddílu?… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Reklama

Reklama