Reklama

Reklama

TACHO

  • Slovensko TACHO (více)
Trailer

Obsahy(1)

TACHO je černá komedie Mirjam Landy o úspěšném automobilovém závodníkovi a jeho osudovém životním závodu. Bez rallye si Alex nedovede svůj život představit a podřizuje jí vše. Po havárii, při níž se těžce zraní jeho spolujezdec, shání Alexův manažer zoufale náhradníka, protože termín nejdůležitějšího závodu sezóny se neúprosně blíží. Alex chce jet rallye za každou cenu, i přes výslovný zákaz svého lékaře. Závodí už patnáct let, ale nejvyšší stupínek mu vždycky o vlásek unikl. Po osudovém setkání s dívkou se překvapivě rozhodne, že životní závod s ním pojede jako spolujezdec právě ona, zcela nezkušená, ale k vítězství odhodlaná Lucie. Největší Alexův soupeř, Němec Weber, se už vidí jako vítěz. O vítězství sní i slovenský dobrodruh Jožo se svým novým spolujezdcem Julem, kterého zachránil ze spárů mafie. Angličtí závodníci Charlie a Dave také pilně trénují, ovšem na něco úplně jiného než na rallye... Bude mít dramatický závod vůbec vítěze? Vždyť život je přece o každém okamžiku… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (407)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Tacho je doklad toho, že Mirjam a Daniel Landa prostě nevědí, jak natáčet filmy. Scénář, to je zoufalost maximální, režie je na úrovni píseckých studentů. O to více mě překvapuje, že Mirjam režii skutečně vystudovala. V tomto jejich vysněném díle totiž nic nefunguje. Vedlejší dějové linie nemají s tou hlavní žádnou souvislost a jsou tedy naprosto zbytečné. Hlavní dějová linie o závodníkovi obsahuje několik zajímavých myšlenek, které jsou všechny trestuhodně nevyužity. ... Napadá mě asi milion věcí, co lze Tachu vytknout, a ani jeden klad. Ještě to časem rozepíšu. (Postava Martina Havelky BYLA vtipná, ale i to jen chvílemi, které se ztrácely pod nánosem trapnosti). Ono je až příliš snadné si do tohohle filmu kopnout, až je mi jeho autorů líto:) ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Chce říct mnoho, ale zakoktává se z toho. TACHO není špatně natočen, herci odvádí solidní práci, ale škodí mu spletitý scenáristický záměr, v němž vedle vážné linie s osudem Landovy postavy koexistují humorné postavičky ve vlastních příbězích, které degradují jakoukoliv smysluplnost a významovost tragédie, která postihla Alexův osud. Tento nešvar zesiluje doslovná hudba, která přehnaně zveličuje žánrový příklon scény (drama, komedie), i směšné zvukové efekty ad absurdum ilustrující řečené (někdo nějak dopadl, tak slyšíme zvuk dopadu bomby či čeho). Navíc je smutným faktem, že rallye není zrovna vděčným sportem pro filmový materiál, protože zde závodníci nesoupeří bok po boku, ale střídají se a výsledek závodu je tak odvislý od toho, co napíšou na tabuli, a tak není možné akcentovat akční stránku pro adrenalinové vygradování. Že závod skončil, tak zůstalo pro nezasvěceného (kolik se jede kol?) přehlédnutelné. Zaplňovat bílá místa na filmové mapě nemusí být vždy k užitku. Stejně jako se jeví nezvládnutě některé příběhové zákruty - ať už se jedná o honbu za zdravotní kartou, jejíž získání by mělo být napínavým elementem vedoucím k samotnému závodu (nicméně není), nebo neobjasnění vůbec základní zápletky, v níž se laik dostane k závodům rallye. ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem necekal vubec nic, jen si odpocinout u nejakeho nenarocneho snimku. Landu nemusim, auta me nebavi... Hodne spatny scenar, spoustu trapnych scen, zoufali herci a na zavody aut nulove napeti. Jeden bod za obstojnou kameru a par vtipnych picovinek od toho slovaka co si hral na mafiana. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Podprůměrný film o touze zvítězit a jít dál i přes to, že nic dalšího nemá smysl. Film o tom, jak prožít svůj sen i ve dnech, v kterých blízkost smrti nahrazuje radost ze života. Film o tom jak prolomit nepřízeň osudu a naposledy si v životě dokázat, že pro co tady žijeme, stojí za to. O tom všem Tacho je a jak to zní, tak to i vypadá. Všechno je prosáklé kýčem až to bolí. Lounová ač jí i tak nemusím a nechci aby to znělo zaujatě je tu hrozná, Landa ještě horší. Oba příkladně předvedli, jací jsou neherci a možná by se měli oba držet od filmu dál. Tacho je nezáživné a táhne k předem známému konci (alespoň u mě). Jediné, co je trošku zajímavé, je pohled na závodníky rally a jejich přípravu, tak si alespoň minimálně uděláte představu, jak takové závody vlastně vypadají a co obnáší. Režie a scénář hrůza. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Ten, kdo napsal k tomuto filmu scénář, byl totální trotl. Herci totiž nehrají vyloženě špatně, i když poctivě přiznávám, že z Daniela Landy a Olgy Lounové v hlavních rolích jsem měl víc než obavy. Jenže oni bohužel neměli moc co hrát a smekám před nimi klobouk, že z toho nic, dokázali vyjít s čistým štítem. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (34)

  • Daniel Landa se rallye věnoval i ve skutečnosti. Mediálně známá je jeho havárie při rychlostní zkoušce na Rallye Šumava v dubnu 2008. (movieband)
  • Po příjezdu štábu do Nitry udeřily povodně, které značně zkomplikovaly první dny natáčení. Hledaly se nové lokace a muselo se improvizovat. (HArna)
  • Tacho existuje také jako anglická mluvená verze. Dabing probíhal střídavě v Londýně a Praze. Jediným českým hercem, který si nadaboval svou postavu i do angličtiny, byl Martin Havelka, ačkoli anglicky skoro neumí. (HArna)

Reklama

Reklama