Reklama

Reklama

TACHO

  • Slovensko TACHO (více)
Trailer

Obsahy(1)

TACHO je černá komedie Mirjam Landy o úspěšném automobilovém závodníkovi a jeho osudovém životním závodu. Bez rallye si Alex nedovede svůj život představit a podřizuje jí vše. Po havárii, při níž se těžce zraní jeho spolujezdec, shání Alexův manažer zoufale náhradníka, protože termín nejdůležitějšího závodu sezóny se neúprosně blíží. Alex chce jet rallye za každou cenu, i přes výslovný zákaz svého lékaře. Závodí už patnáct let, ale nejvyšší stupínek mu vždycky o vlásek unikl. Po osudovém setkání s dívkou se překvapivě rozhodne, že životní závod s ním pojede jako spolujezdec právě ona, zcela nezkušená, ale k vítězství odhodlaná Lucie. Největší Alexův soupeř, Němec Weber, se už vidí jako vítěz. O vítězství sní i slovenský dobrodruh Jožo se svým novým spolujezdcem Julem, kterého zachránil ze spárů mafie. Angličtí závodníci Charlie a Dave také pilně trénují, ovšem na něco úplně jiného než na rallye... Bude mít dramatický závod vůbec vítěze? Vždyť život je přece o každém okamžiku… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (407)

Sinn 

všechny recenze uživatele

Nedělala jsem si přehnané naděje a překvapivě to bylo relativně zkouknutelné. Landa mi herecky vůbec nevadí, zato Mirjam by se na to už mohla vysrat. A obsazení Olgy Lounové moc šťastné nebylo, raka bych ji věřila leda tak kvůli postavě. Škoda, že nebyla aspoň plešatá. Vedlejší linka s Anglánama byla ale docela povedená, zato konec, ten to teda zazdil, větší klišé už snad ani neexistuje. ()

Disk odpad!

všechny recenze uživatele

Dokonalý příklad antifilmu, kde nefunguje vůbec nic. Strašlivý scénář s naprosto hroznými dějovými "humornými" odbačkami, rutinní režie bez invence, neherectví všech zúčastněných a korunu tomu nasazuje příšerná hudba, která bez ustání hraje, až je to ubíjející. Po tomhle trapasu mám sto chutí poslat český film do místa, kde se záda mění v dolní končetiny. ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Manželům Landovým budu fandit vždycky. A to už jen kvůli jejich zapálení a snaze. Scénář byl sice odfláknutý, ale nic jiného jsem taky nečekala. Kouzlo filmů 2LANDA se totiž skrývá jinde. Film by měl jistě o mnoho vyšší hodnocení, kdyby tu lidi neházeli odpady jen kvůli tomu, že Dan má holou hlavu. Pak ale nechápu, že se na tu holou hlavu dívají..Tacho je kvalitou o něco horší než Kvaska. Angličtina mi tu přišla úúúplně zbytečná. A film mohl být o dost "srdcovější", kdyby se šlo více do hloubky vztahu mezi Alexem a Luckou. Maximálně souhlasím s komentářem Enšpígla. Pro mě 3,5* ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Tacho je doklad toho, že Mirjam a Daniel Landa prostě nevědí, jak natáčet filmy. Scénář, to je zoufalost maximální, režie je na úrovni píseckých studentů. O to více mě překvapuje, že Mirjam režii skutečně vystudovala. V tomto jejich vysněném díle totiž nic nefunguje. Vedlejší dějové linie nemají s tou hlavní žádnou souvislost a jsou tedy naprosto zbytečné. Hlavní dějová linie o závodníkovi obsahuje několik zajímavých myšlenek, které jsou všechny trestuhodně nevyužity. ... Napadá mě asi milion věcí, co lze Tachu vytknout, a ani jeden klad. Ještě to časem rozepíšu. (Postava Martina Havelky BYLA vtipná, ale i to jen chvílemi, které se ztrácely pod nánosem trapnosti). Ono je až příliš snadné si do tohohle filmu kopnout, až je mi jeho autorů líto:) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Pokus o českou žánrovku, který nakonec skončil typicky česky, takže katastrofálně. Landa je ve své herecké poloze sice docela sympaťák a hudba mu také nedělá žádný problém. Jenom to psaní scénářů mu prostě nejde. Zde totiž příběh nedává vůbec smysl, postavy se chovají nelogicky a 2 ze 3 dějových linek jsou ve filmu naprosto zbytečné. Mirjam Landová navíc není nijak extra režisérka, aby tento průser nějak šikovně zamaskovala. Opak je spíše pravdou, protože díky unylému tempu a amaterskému střihu si člověk toho debilního scénáře všimne ještě víc. Aspoň, že ten Havelka s Pomajbem si celkem sedli. 30% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (34)

  • V scéne, keď Charlie a Dave presadajú z Hondy do Felície (cca 1h 21m), majú Hondu krásne čistú. V scéne predtým je však Honda zablatená. (Payne003)
  • Ve scéně na parkovišti Alex (Daniel Landa) při příjezdu zaparkuje dvě místa vedle Weberova (Timothy Otis) auta, ale o záběr později stojí o poznání dál. (Pepy)
  • Daniel Landa se rallye věnoval i ve skutečnosti. Mediálně známá je jeho havárie při rychlostní zkoušce na Rallye Šumava v dubnu 2008. (movieband)

Reklama

Reklama