Reklama

Reklama

Méďa Béďa je legendárním obyvatelem Želéstonského národního parku. Statný medvěd se celé dny baví tím, že okrádá turisty o svačiny, a nyní si stanovil nový úkol. Svého mladšího kamaráda Boo Booa se rozhodl naučit, jak se zmocnit piknikových košů plných lahůdek. Na Béďovo úřadování nezabírá ani neustálé přesvědčování správce parku Smithe, aby se populární medvídek choval k návštěvníkům slušně. Jednoho dne přijíždí do parku milovnice přírody Rachel, která chce o Béďovi, jeho vynalézavosti i schopnosti mluvit natočit dokument. Nikdo ale netuší, že místní starosta Brown má s parkem zcela jiné plány - hodlá ho totiž zavřít, vykácet a pozemky draze prodat. Vydělané peníze chce využít k zaplacení své kampaně a neúspěch akce na záchranu parku chce svést právě na Méďu Béďu... (TV Nova)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (268)

MkSallam 

všechny recenze uživatele

Překvapivě to nevypadá ta hnusně jako v trailerech (plusové body za CGI medvědů, záporné za úchylné skoro-pedo původní hlasy) a vytáhne to i pár solidních "in-your-face" 3D efektů, ale demence scénáře a víceméně všeho co ten film nabízí se nedá odpustit.. Nemluvě o oscilačním vzhledu a herectví Anny Faris. V jednu chvíli ujde, v jinou jako by schramstla velrybu nebo to večer příliš přehnala s kokainem. Brrr. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Nečekaně se mi Méďa Béďa a jeho malý kamarád Bubu líbil. Největší problém je samozřejmě ve scénáři, který už jsme viděli minimálně desetkrát. Zklamala mě taky Anna Faris, kterou jsem nejdříve ani nepoznala. Souhlasím s tím, že ani Tom Cavanagh nebyl nic moc. Naopak Justin TImberlake válel! Příjemně krátké, pestré a docela i vtipné. Vidím to jako průměrný film na všech frontách. ()

Reklama

Chudobka 

všechny recenze uživatele

Před pár lety jsem seděla u počítače, na uších sluchátka a poslouchala jsem mého oblíbeného Chopina. Moje dospělá dcera koukala na Méďu Béďu. A protože se pořád smála, jedním okem jsem se dívala také. Chytlo mě to. Co je to za zvíře? Začíná to na Ž a končí na ELVA. Téhle blbině jsme se smály ještě několik dní. Bylo to tehdy pro nás obě těžké období a Béďa se  svým malým kamarádem nám zvedli náladu.  Milý film. Kdykoliv ho opakují, volá dcera a říká:" Zapni si televizi a pusť si k tomu Chopina." A já to s radostí udělám. ()

Bingos 

všechny recenze uživatele

První 2 minuty filmu stačily, abych přesně věděl jak se celý "děj" vyvine. Padouši: Co jiného než nějaká zlotřilá korporace ovládaná starosty a papaláši, kteří jsou strašně chamtiví a fakt zlí... Klaďasi: Jasně, že ňáká roztomilá aktivistka a nějaký ňouma, který taky chce něco zaručeně správného. Všichni za něco bojují a pak dopadne všechno tak pěkně, že se tomu smějeme, až se za břicho popadáme. A pak je tu ještě nechutně animované a zasraně otravné chlupaté prase, které má být hmmm .... vtipné? A to jsem měl původní seriál docela rád.... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Nakonec ne tak pekelný, jak jsem po trailerech očekával, ale žádná pecka to taky není. Příběh je primitivní, lidské postavy totálně nezajímavé a Méďa Béďa je tam, na to že se jedná o titulní postavu, docela málo. Což je škoda, protože u jeho scén se člověk aspoň občas pousměje a děti se u jeho skopičin budou jistě hodně bavit. Navíc mě překvapila hodně dobrá animace a digitální zvířata jsou do prostoru zakomponovány opravdu hodně dobře. Stále se však ale jedná o jednu z těch pohádek, u které se děti hezky pobaví, ale rodiče spíše unudí nebo je naštve prznění staré klasiky. Pořád ale lepší než vykastrovaní Chipmunkové. 50% ()

Galerie (89)

Zajímavosti (6)

  • Keď pomocný správca parku pripúta Yogiho k stromu, v každom zábere si môžeme všimnúť pripútanú inú labu. (Johnny.ARN)
  • Dan Aykroyd se vyvaroval poslechu dabingu Médi Bédi v původním kresleném seriálu. Chtěl klasickou postavu pojmout co nejvíce po svém. (ČSFD)

Reklama

Reklama