Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vítejte ve městě, kde vládne zákon džungle!  V podsvětí Melbourne zuří tvrdý boj s nevypočitatelnou policií. Lupič a výtržník Pope Cody je v hledáčku mužů zákona, kteří by jej nejraději viděli mrtvého. Stojí za ním však jeho rodinný klan. Svou roli zde má pomsta za smrt matky a především závislost synovce ‚J‘, který se vrací domů a propadá osudové hře zločinu a drog. Sugestivní psychologický thriller debutujícího Australana Davida Michôda je fascinující studií rozkladu kriminálnické rodiny, strhávající s sebou do propasti celé své okolí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (165)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Poklidný příběh o pádu jedné zločinecké rodinky... Civilní drama od protinožců, které nasvěcuje život na hraně v bledých konturách, v poklidu si plyne a kolébá diváka až do chvíle, kdy něco (někomu) osudově rupne v bedně a kontury ztmavnou... Už dlouho jsem Guye Pearce neviděl v normální roli a můžu vám říct, že jsem se rád rozpomněl na fakt, že tento rodilý Brit umí vlastně hrát (když se mu chce a vybere si dobrý film). 80% ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Asi je problém, že jsem čekal něco spíše ve stylu velkého "Scorseseho" vyprávění. Království zvěrstev je naproti tomu dost malý, syrový a hlavně pomalý film. Některé scény bez dialogů z tohoto trpělivého rytmu vytěžují maximum a ukazuje se občas, že režisér není zaze až takový břídil. Ale dále nic významného či snad revolučního nečekejte. 60 % ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Po formální stránce ok. Problém ale je, že jsem z Animal Kingdom strašně cítil snahu být dobrou gangsterkou. Snad u každé věty, u každého pohledu, u každé scény jsem měl pocit, že tam jsou pouze proto, že se někdo rozhodl natočit univerzálně dobrý gangsterský film. Na mě z toho zkrátka čišil chladný kalkul a faleš. Autorská tvořivost nikde, snaha naplnit škatulky všude. Určitým způsobem to tedy samozřejmě funguje, ale mé sympatie to nemá. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

je rozdiel medzi tým, ak je nejaký film "oldschoolový" a tým, keď je staromódny. animal kingdom je, bohužiaľ, len staromódny a hrozne nudný. austrálsku kinematografiu mám rád, pretože je nedefinovateľne iná v rámci anglosaskej filmovej tradície, akýkoľvek žáner, fungujúci v USA a Británii, vezmú a urobia ho tak nejako posunuto, inak - a to ma baví. ale tentoraz to nevyšlo až tak úplne. atmosférou mi to miestami pripomínalo donnieho brasca, ale príbeh a scenár boli prekvapivo neprekvapivé, neoriginálne a miestami naozaj až ústiace do klišé, o to viac potom bolelo, že ani spracovanie neprinieslo miestami naozaj prepotrebnú inovatínosť, sviežosť, svižnosť (nemyslené nutne v temporytmickom význame slova). a ani pomerne slušné a pozerateľné herecké obsadenie a niekde v pozadí stojaca myšlienka - síce na poli žánru nesvetoborná a neobjavná, no stále potentná a silná - o nutnosti pridať sa na jednu alebo druhú stranu, pričom ani jedna z ponúkaných strán nie je východiskom, až musí nevyhnutne nastúpiť "evolučný" krok - vytvorenie tretej strany (azda preto ten názov) - nezachraňujú túto australskú krimietudu od toho, aby bola nudná. ()

Redi 

všechny recenze uživatele

Tento snímek má u mě smůlu, že znám daleko lepší a zábavnější pohled na australské podsvětí (nejen z Melbourne) ze seriálu Underbelly, kde mi jedna hodinová episoda řekne daleko víc a oproti kterému je tento film o malých a nezajímavých rybách s naprosto nudnou a nezáživnou hlavní postavou. .... A prý 'Oscar 1 nominace: Herečka VR - Jacki Weaver', ah, za co? Za to, že se tam furt jen usmívala a pusinkovala s mladýma chlapama? To je snad vtip. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Cena: MFF Sundance 2010: Velká cena poroty. [LFŠ 2010] (Krouťák)
  • Scénárista a režisér David Michôd napsal roli Janine Cody přímo pro Jacki Weaver. (Othello)
  • Režisér David Michôd byl barvitou kriminální scénou města Melbourne fascinován po dlouhých 9 let, během kterých postupně scénář k filmu připravoval. Materiál pro film začal shromažďovat hned po svém přestěhování a zdrojem mu byly mimo jiné i místní noviny a černé kroniky. (darek kartac)

Související novinky

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

05.11.2011

Ústřední postavou 300: Battle of Artemisia bude perský král Xerxes. Čelit mu ale bude athénský generál a velitel spojené řecké flotily Themistoklés. Zdá se, že studio Warner Bros. našlo představitele… (více)

Reklama

Reklama