Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vítejte ve městě, kde vládne zákon džungle!  V podsvětí Melbourne zuří tvrdý boj s nevypočitatelnou policií. Lupič a výtržník Pope Cody je v hledáčku mužů zákona, kteří by jej nejraději viděli mrtvého. Stojí za ním však jeho rodinný klan. Svou roli zde má pomsta za smrt matky a především závislost synovce ‚J‘, který se vrací domů a propadá osudové hře zločinu a drog. Sugestivní psychologický thriller debutujícího Australana Davida Michôda je fascinující studií rozkladu kriminálnické rodiny, strhávající s sebou do propasti celé své okolí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (165)

st.verka 

všechny recenze uživatele

Ani mě narozdíl od velké části diváků film nijak nezaujal. Připadalo mi to zdlouhavé, nudné, postrádající tempo i napětí. K obrazovce mě to nepřipoutalo, psychologie jako by se vytratila a po celou dobu jsem myslela na to, jak by to bylo skvělé ve zrychleném tempu. Žádná fascinace, jen průměrný příběh průměrné rodiny se zločineckým pozadím, které tady ani nebylo zpočátku nijak zjevné. Ty vraždy už to rozhodně nezachránily. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl řekl, že Melbourne bude mít atraktivní zločinecké podsvětí. David Michod to viděl a připravil pro diváky Království zvěrstev. Zajímavý příběh jedné rodiny zločinců na předměstí australské metropole a jejich souboj především s místní policií. Lepší než jsem zpočátku očekával. Především herecky tady máme první ligu, a také vybarvení jednotlivých charakterů a finální zakončení je žánrově velmi nadprůměrné. ()

Reklama

uiu 

všechny recenze uživatele

Josh je obyčejný mladý chlapec, který ovšem žije v neobyčejné rodině. Když se jeho matka předávkuje heroinem, jde bydlet ke své babičce a strýcům (do domu, kde žije pohromadě 5 nebo 6 lidí). Celá jeho rodina je zapletena do hnusných zločinů, drog a vražd a Josh to jen sleduje a nemůže věřit vlastním očím. Guy Pearce, ačkoliv jedno z prvních jmen u popisku filmu, není hvězdou snímku, ovšem i jeho role vyslýchajícího policisty je skvělá. Syrový a na nic si nehrající snímek, který nám odhaluje zákulisí některých rodin, které to s počestností moc daleko nedotáhly. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Mé hodnocení je trošku kruté, ale film se docela vleče, vygradovaných scén je pomálu, Guy Pearce nepředvádí nic oslnivého a hlavní hrdina je normální asociální trouba. Není vůbec žádný důvod abych se na film mrknul někdy znovu. Objektivně si myslím že film není špatný, ale pro mé potřeby by musel mít větší tah na bránu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Rodina nadevše, klidně i přes mrtvoly. Pověst strhující australské kriminálky kombinované s rodinným dramatem se příliš nepotvrdila. Vizuál to má fajn, někteří herci jsou docela slušní. Scénář ale rozhodně nevtáhne. Navíc příliš nemusím tyhle životem se vláčející pasivní typy, protože hlavní postava, nesympatický, nemluvný a nic neřešící hošan, přesně takový je. Stejně bezpohlavní je tahle báchorka. Fandit nebudete ani policii, ani členům rodiny, ve které se to vyšinutými existencemi jen hemží. Navíc je to předvídatelné hadr, protože je jasné, že hlavní ňouma nakonec ukáže, že nějaké koule přeci jenom má. Těšil jsem se poměrně hodně, ale výsledkem je emocionálně prázdné a roztahané drama. Nic, po čem by měl milovník psychologických dramat s kriminálními prvky znovu sáhnout. PS: Nominace na Oscara pro Jacki Weaver je alespoň pro mě docela mimo mísu. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Scénárista a režisér David Michôd napsal roli Janine Cody přímo pro Jacki Weaver. (Othello)
  • Film drží rekord v počtu nominací na ceny Australského filmového institutu. Celkem jich bylo osmnáct. (Othello)
  • Cena: MFF Sundance 2010: Velká cena poroty. [LFŠ 2010] (Krouťák)

Související novinky

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

05.11.2011

Ústřední postavou 300: Battle of Artemisia bude perský král Xerxes. Čelit mu ale bude athénský generál a velitel spojené řecké flotily Themistoklés. Zdá se, že studio Warner Bros. našlo představitele… (více)

Reklama

Reklama