Reklama

Reklama

Série(8) / Epizody(128)

Hlavní inspirací pro jejich příběhy je manuální nešikovnost. Důležitá však není jen legrace, ale i optimistický postoj Pata a Mata k životu. I když je vše ztracené, nikdy neskládají ruce do klína a nakonec jsou vždy se svým řešením spokojeni. Sláva hvězd rostla až do roku 1995. S novým tisíciletím se Pat a Mat vracejí opět na scénu v nových příbězích. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (262)

SONY_ 

všechny recenze uživatele

Pata a Mata zbožňuji pořád. Prostě ty jejich kutilské nápady nemají chybu. Jako malý jsem s nimi strávil hodně krásného času, dnes samozřejmě už tolik ne, ale kdykoliv si je rád pustím. Jednoho času jsem sledoval i parodie na ně, ale originální bez mluvení jsou nejlepší. Navíc to má v podstatě už dnes i legendární hudbu, která k tomu prostě patří. A je to! /95%/ ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Týmto dvom geniálnym mantákom proste nemôžem dať iné než absolútne hodnotenie. Ako malý som ich miloval a ani dnes sa môj postoj k nim nijako nezmenil. Aj z obyčajnej výmeny žiarovky dokážu urobiť atómovú fyziku a keď sa snažia upiecť kura je ohrozená celosvetová bezpečnosť. Oni sú však úplne nad vecou, zbytočne sa nerozčuľujú a s veľkým potešením vynaliezajú tie najkomplikovanejšie riešenia tých najjednoduchších problémov. Tá ich vlniaca sa chajda je úžasná, kam sa hrabú vily v Beverly Hills. Novším dielom však chýbala tá pôvodná hudba a za to by si tvorcovia zaslúžili zavesiť za gule do prievanu a pustiť im k tomu dychovku. ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Proč jsou Pat a Mat u nás tak oblíbení? Protože jde o úžasný seriál o českém (československém) fenoménu kutilství a o chuti do řešení problémů, i když se vůbec nedaří. Spojení těchto dvou věcí funguje geniálně. Navíc jsou dva sympatičtí kutilové-nešikové prověřeni časem. Pat a Mat (dříve A je to...) se mi líbili v mládí, líbí se mi i teď a líbí se i mé malé dceři. K dobru jim lze přičíst také to, že mají stále nové epizody, které kupodivu nejdou kvalitou dolů a dokáží opět spolehlivě rozesmát. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednotlivé díly se sice liší svou kvalitou, především podle sérií a době vzniku, ale i tak jde o český fenomén, který milují děti i dospělí. Seznam jednotlivých sérií a dílů: 1. Kuťáci (1976, 1 díl) 2. ...a je to! (1979 - 1985, 28 dílů) - Tapety, Dílna, Koberec, Houpací křeslo, Obraz, Garáž, Světlo, Grill, Stěhování, Voda, Skokani, Zahrádka, Malování, Křížovka, Budka, Velké prádlo, Snídaně v trávě, Pračka, Déšť, Výlet, Vinaři, Gramofon, Tělocvična, Brusle, Jablko, Hrnčíři, Porucha, Klavír 3. Pat a Mat (1988-1989, 5 dílů) - Generální úklid, Klíč, Dveře, Střecha, Nábytek 4. Pat a Mat: ...a je to! (1990 - 1994, 14 dílů) - Sušenky, Vrata, Cyklisti, Dlaždice, Parkety, Okap, Kabriolet, Nehoda, Kulečník, Živý plot, Trezor, Blatník, Modeláři, Windsurfing 5. Pat a Mat se vracejí (2000-2004, 18 dílů) - Opékají špekáčky, Opravují střechu, Černá bedýnka, Natírají podlahu, Psí bouda, Kolečka, Skleník, Houpačka, Nezvaný návštěvník, Bodygárdi, Natírají okna, Puzzle, Velikonoční vajíčko, Automat, Autodráha, Akvárium, Zavařují, Rogalo 6. Pat a Mat na venkově (2009-2016, 13 dílů) - Bazén, Papírový servis, Podlaha, Postele, Vodovod, Vysavač, Promítačka, Suchý strom, Pomerančová šťáva, Rotoped, Kaktus, Obkladačky, Sluneční clona ()

xpaja 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem nechutně realistický večerníček. Přijde mi totiž, že sehnat dnes řemeslníka, který se u těchto dvou šikovných pánů neinspiroval, je skoro nemožné. S takovou mírou invence se sice u skutečných řemeslníku nesetkávám, ale i pouhých 10% Pata a Mata bohatě postačí. Způsoby řešení některých problému v tomto večerníčku jsou totiž tak originální, že musel být opravdový oříšek je vymyslet. Některé epizody jsou sice slabší, ale svých --- == 100% == --- si v celkovém hodnocení zaslouží. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (89)

  • Série byla původně především plánovaná pro zahraniční produkci. Proto některé epizody v České republice vyšly v roce 1989 a některé zase v roce 1990. Rozdíl je (kromě roku v závěrečných titulcích) patrný i odlišným fontem, které mají písmena v úvodní znělce a titulcích. (mnaucz)
  • V celém seriálu se nikdy neobjevila jiná postava než Pat nebo Mat. (Pierre)
  • Vo Švajčiarsku boli zakázané niektoré epizódy, pretože obsahovali vysoké množstvo groteskného násilia a považovali to za príliš nebezpečné. Francúzske a talianske jazykové kanály tieto epizódy vysielajú ako normálne. (MerlinPolcic)

Reklama

Reklama