Reklama

Reklama

Série(8) / Epizody(128)

Hlavní inspirací pro jejich příběhy je manuální nešikovnost. Důležitá však není jen legrace, ale i optimistický postoj Pata a Mata k životu. I když je vše ztracené, nikdy neskládají ruce do klína a nakonec jsou vždy se svým řešením spokojeni. Sláva hvězd rostla až do roku 1995. S novým tisíciletím se Pat a Mat vracejí opět na scénu v nových příbězích. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (262)

JurajKa 

všechny recenze uživatele

Neprekonaný zábavný seriál o dvoch skvelých priateľoch, susedoch nie len v CeskoSlovensku, ale na celom svete, dovolím si tvrdiť. Dokonalý nápad!!! Dôkaz, že skutočne skvelý seriál pre deti a určite aj pre dospelých sa dá robiť bez strieľania, bez blikajúcich subliminačných efektov, bez idiotských dialógov a bez politického vymývania mozgov. Kto tomuto seriálu nedokázal dať 5 hviezd*, potom ho asi vôbec nedokázal pochopiť. Možno preto, že mu chýbajú práve negatíva, ktoré som už opísal. Nič v zlom. :) :) :) :) :) ()

lele

všechny recenze uživatele

Když to ještě bylo A je to! (z jakého důvodu není tento název seriálu zde v databázi, je mi záhadou), byla to hrozná sranda. Kdysi jsme šli se synem nějaký pohádkový les a jedno stanoviště bylo tihle dva kutilové. K trase byl takový sešitek s popisem pohádek a seriálů. U A je to! bylo krásně popsáno poselství původního seriálu. I když to dva troubové všechno podělají, nikdy se na sebe nenaštvou, pořád se snaží spolupracovat v zájmu vyřešení problému, a nakonec problém taky vždy vyřeší. Byť často velmi netradičně. No, a pak po letech se objevila jakási další série, to už jako Pat a Mat, a vtipu tedy notně ubylo. A co nejhůř - ten pozitivní závěr často, ne-li vždy, úplně chybí. Prostě už z toho čiší z větší části jen trapnost. ()

Reklama

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele

Toto pouštět dětem, ne "Byl jednou jeden život" a další strašnosti. Pilotní epizoda (Tapety) patří k těm nejlepším dílům, vizuálně je perfektní a celá je naprosto úžasná. Následující díly (Dílna, Koberec, Houpací křeslo), jsou na tom kvalitativně zhruba stejně, nejlepší z nich je asi Dílna, což je jeden z naprostých vrcholů seriálu. Pak následují další skvosty (Obraz, Garáž) které patří k tomu nejlepšímu, následuje jedna z těch nejslabších epizod (Světlo), po ní díl který si nepamatuji (Gramofón), a následně klenot, který patří k nejlepším epizodám vůbec (Grill). Potom následují další epizody, ty už komentovat nebudu, jen řeknu, že to celkem ztratilo šťávu, ale některé díly jsou přesto perfektní. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Zlatý fond československé animované školy a jedna z věcí, na kterou my i Slováci můžeme být oprávněně hrdí, takový úspěch našeho výtvoru ve světě se málokdy vidí. Dodávat něco více je podle mě i zbytečné. P.S. Omlouvám se za původní zařazení komentáře k pilotnímu filmu "Kuťáci", jelikož jsem o existenci profilu uceleného celku neměl donedávna tušení. ()

megacik 

všechny recenze uživatele

Séria 1 - 100%, Séria 2 - 100%, Séria 3 - 50% a ostatné série..... odpad, odpad, odpad, odpad, odpad. Priemer  31%, dve hviezdy.   V prvých dvoch sériach máte okrem nápadu, ešte aj absolútne skvelý hudobný podmaz, ktorý sa pomaly začal vytrácať v priebehu 3. série, až sa nakoniec vytratil úplne.  Nechápem, prečo zničili to, čo tak krásne fungovalo, a čo dávalo tomuto seriálu dušu, tú neopakovateľnú atmosféru....pustili sa asi do toho nejakí kvázi umelci a z umeleckého diela vyrobili bezduchý brak.  Ešte aj tie reklamy v roku 2020-2023 sú také priblblé. Kedysi to boli dvaja babráci, čo nás tak skvele bavili, a od roku 2020 sú z nich zrazu už "šikovní majstri, a odborníci"...a to úplne vážne, bez štipky irónie, ktorá by to celé vysvetlila, a následne to potom  vyzerá, ako by si z nich deti mali brať príklad, a čo tak vidím súčasnú generáciu, tak si pravdepodobne aj berú. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (89)

  • V Holandsku má seriál pod názvem Buurman en Buurman obrovskou popularitu. Kees van Dijk se synem Bramem se dokonce nechali inspirovat některými vynálezy Pata a Mata – pustili se do jejich reálné podoby. Pod názvem Voor Mekaar! natočili přípravu obraceče palačinek a zahradního kolotoče ze sušáku na prádlo. Kees byl tím zručnějším a byl to on, kdo pro experimenty poskytl vlastní dílnu. Video je dostupné na sociálních sítích. (Robbi)
  • Seriál zpočátku promítal jako předfilm v kinech. Teprve poté z něj vznikl večerníček. (Pierre)

Reklama

Reklama