Reklama

Reklama

Série(8) / Epizody(128)

Hlavní inspirací pro jejich příběhy je manuální nešikovnost. Důležitá však není jen legrace, ale i optimistický postoj Pata a Mata k životu. I když je vše ztracené, nikdy neskládají ruce do klína a nakonec jsou vždy se svým řešením spokojeni. Sláva hvězd rostla až do roku 1995. S novým tisíciletím se Pat a Mat vracejí opět na scénu v nových příbězích. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (262)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pri hodnotení tohto konkrétneho titulu som akosi v rozpakoch. Nie preto, že by som mal problém vyjadriť sa ku kvalite tohto animovaného seriálu alebo ku tomu ako som sa pri ňom bavil. V tom mám celkom jasno. Príbehy dvoch nešikovných majstrov Pata a Mata ma dokázali väčšinou vždy dobre pobaviť. Ako decko som sa na nich vyslovene tešil, keď to bežalo ako večerníček a aj teraz v dospelosti si rád občas pozrem niektorú epizódu, keď na ňu náhodou natrafím. No nejde mi do hlavy prečo sa tu (na csfd) dajú hodnotiť a komentovať niektoré časti tejto serié ako samostatné snímky a popri tom sa tu môžem ešte ku tomu vyjadriť aj ako ku celku. V tom mám trocha chaos. *** ()

JurajKa 

všechny recenze uživatele

Neprekonaný zábavný seriál o dvoch skvelých priateľoch, susedoch nie len v CeskoSlovensku, ale na celom svete, dovolím si tvrdiť. Dokonalý nápad!!! Dôkaz, že skutočne skvelý seriál pre deti a určite aj pre dospelých sa dá robiť bez strieľania, bez blikajúcich subliminačných efektov, bez idiotských dialógov a bez politického vymývania mozgov. Kto tomuto seriálu nedokázal dať 5 hviezd*, potom ho asi vôbec nedokázal pochopiť. Možno preto, že mu chýbajú práve negatíva, ktoré som už opísal. Nič v zlom. :) :) :) :) :) ()

Reklama

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

"A je to" Šikulové je asi slabé slovo. Tahle dvojka Vám ukáže jak si se vším poradí a žádná věc jim nestojí v cestě. Když nevíte, jak si něco sami postavit nebo vylepšit, tak se podívejte na tento večerníček "Pat & Mat", vám určitě poradí. Zajímavost - Nikdy se na sebe nezlobí. Postavy se při činnosti vždy pozorně sledují a nikdy neprojevují pochybnosti i při zjevně chybných pokusech toho druhého o řešení problému. Když se ukáže, že se situace skutečně místo vyřešení zhoršila, nikdy se nezlobí, jen zavrtí hlavou a i to působí spíše jako konstatování zjevného neúspěchu než negativní hodnocení úsilí toho druhého. / Viděné epizody *78.dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 8/10 ) ()

RedDuck 

všechny recenze uživatele

Celá slavná československá animovaná tvorba mě jako dítě minula, výjimkou je právě seriál o dvou nešicích. Řekl bych že tehdá se jim smáli vedle dětí i dospělí domácí kutilové. Mno já teď jako dospělý pociťují i jistou úctu nad jejich, byť pouze teoretickými, znalostmi . Troufl bych si říci že bych se svými vrstevníky dopadal mnohem hůře, naštěstí na internetu už jsou dneska návody na všelicos...no ale to jsem zase odbočil. Pro mě je prostě tento seriál rozhodně nejzábavnější čs animák. Neřikám že neztratil trochu kouzla a že všechny díly jsou na jedničku, rozhodně by se však s touhle značkou mělo dobře zacházet, zvláště ve světle novodobých tragikomických dětských seriálů z ciziny. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Táto dvojica je jednoznačne azda najkultovejším počinom v dejinách česko-slovenskej zábavy. Veď kto by ich nepoznal - dvoch nešikovníkov s neuveriteľne pozitívnym prístupom a originálnymi nápadmi, často na hranici ľudského chápania. Seriál je výnimočný najmä tou skvelou atmosférou a hlavne tým, že vytrval už neuveriteľných vyše 40 rokov, čo je naozaj unikát. Treba určite dodať, že tie staršie časti boli tým najlepším a najzábavnejším, tie novšie už boli také priemernejšie, ale stále je to solídna zábava, ktorá musí potešiť nielen deti, ale aj dospelých. Jednu hviezdu ale z objektívnosti treba ubrať. 80 % ()

Galerie (139)

Zajímavosti (89)

  • V 90. letech se všechny epizody (včetně filmu Kuťáci jako bonus) dostaly na VHS. Což bylo poměrně vzácné, neboť epizody byly v té době poměrně neznámé a nevědělo se, zda o ně bude zájem. Aby autoři ušetřili místo, tak ze všech epizod (vně poslední epizody) vystřihli titulky. Epizody byly uváděny pouze nápisem s názvem epizodou a melodií, která epizody této série zahajovala v televizi a později i na novějších VHS a DVD. (mnaucz)
  • Jediná epizóda, kde ikonické auto Pata a Mata nemá svoju charakteristickú červenú farbu. (Ghost_666)
  • Na začiatku seriálu v roku 1976 boli obe postavy bez čapice a s hudbou podobnou dychovke. Neskôr získali svoje typické čiapky. (kacer4)

Reklama

Reklama