Reklama

Reklama

Milla Jovovich jen o vlásek unikla útoku sériového vraha. Když se s těžkým poraněním hlavy probudí v nemocnici, zjistí, že není schopná rozpoznávat obličeje. Nyní je nucena žít ve světě, kde se rysy tváře mění pokaždé, když je ztratí z dohledu, zatímco vrah je stále nablízku a vždy připraven zlikvidovat případného svědka... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (148)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Určite zaujímavý nápad s tou diagnózou - reálnou diagnózou, ktorou trpel aj napríklad Brad Pitt, za to určite pochvala. Čo určite nechválil je to, že divák pozná vraha skoro od začiatku a po druhé: film je nastavený predsa na to, že hlavný svedok nerozoznáva tváre, nie? A nie, že nerozpoznáva hlasy a keď na ňu hovoria tri rozličné osoby, tak ich nevie rozoznať. Alebo u Jovovich slepota automaticky znamená hluchotu? Tej beťárke to asi ale bolo jedno, hlavne, že sa mohla tváriť, že spí s viacerými mužmi, aj keď to bol stále ten istý. Rozhodol vizuál, lebo vzdychy boli vždy v rovnakej tónine a zápachu. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Skvelý a originálny námet, pár brilantných nápadov a scén, stále krásna Milla Jovovich a... jej absolútna absencia aspoň štipky talentu, s pribúdajúcimi minútami stále citeľne slabší scenár, neustále odbiehanie od hlavnej dejovej linky s vrahom do absolútne zbytočných odbočiek (zamilovaný policajt, návštevy barov s kamarátkami...) a miestami pomerne nudný dej. S tým polmiliónom tvárí hercov, ktorí si vo filme zahrali asi tak 15 sekúnd, sa budete cítiť presne ako hlavná hrdinka -dezorientovaný, šokovaný a absolútne bezbranný voči tomu, čo sa na vás ešte len chystá. Dve hviezdičky za peknú Millu, charizmatického McMahona a pár vskutku luxusných scén ako metro alebo trik s kravatou. ()

Reklama

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Režijní a castingový experiment, kterému se dá jistě donekonečna vytýkat výsledek toho, co si jakožto experiment předsevzal. Zde se totiž ukazuje, jak je vždy a pro každého těžké zrealizovat originální nápad. Ale jak se říká, po bitvě je každý generál, proto buďme raději shovívavější. Přitom právě pro svoji hravou originalitu je to snímek docela zábavný. Škoda jen, že jak film míří do finále, hroutí se postupně jeho vnitřní logika a Anču záhadně opouštějí i zbylé smysly.57% SPOILER: Vraha jsem zavětřil zhruba ve dvacáté minutě. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Milla neukázala kozy. Len preto som to pozeral. Ale zaujímavá choroba, nevedel by som si prestaviť takto žiť. Kto po dopozeraní filmu mal chuť si pustiť aspon jeden diel Hviezdnej brány alebo Čarodejnic? Vynorili sa spomienky, čo vám budem hovoriť. Zvrat na konci pôsobil prekvapivo, ale to len preto, že som filmu nevenoval maximálnu pozornosť. Takže normálne B-čko. 2 z 5 ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Tak a co teď? 1) Škoda rušivých okamžiků, které jako by byly vystřiženy ze Sexu ve městě (tlachání na holčičím dýchánku atp.). 2) Milla Jovovich podává (imho) dobrý výkon. 3) Díváte-li se jen trochu pozorně, těměř od začátku je vše jasné (veliké a takořka trestuhodné minus). 4) Marianne Faithfull ve velmi pěkné roli (zcela zásadní plus, jež ze svého skromného hlediska prostě nemohu pominout). Takže buď za dvě a nebo časem "vyměknu" a přihodím jednu hvězdu. Zatím vyčkávám... Je však třeba říci, že Faces in the Crowd nejsou žádným průšvihem. Jen trochu ztraceným filmem. Pro ztracené. A mezi slovem "ztracený" a "zatracený" jest kardinální rozdíl ;-). Edit: Dvě hvězdy plně postačí; ostatek výše řečeného platí. (2,4*) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Anne (Milla Jovovich) je diagnostikovaná prosopagnóza, známa aj ako „tvárová slepota“, pri ktorej je schopnosť rozpoznávať známe tváre, vrátane tej vlastnej, narušená, zatiaľ čo ostatné aspekty vizuálneho spracovania (napr. rozlišovanie predmetov) a intelektuálne fungovanie (napr. rozhodovanie ) zostávajú nedotknuté. Neexistujú zatiaľ žiadne široko akceptované spôsoby liečby. Zo známych hereckých osobností ňou trpeli Alan Alda, Stephen Fry, Joanna Lumley, Brad Pitt, ale aj napríklad Victoria, korunná princezná Švédska či Steve Wozniak. (Arsenal83)
  • Natáčelo se v kanadském Winnipegu a v americkém státě Illinois od 8.5 do 13.6.2010. (Terva)

Reklama

Reklama