Reklama

Reklama

Milla Jovovich jen o vlásek unikla útoku sériového vraha. Když se s těžkým poraněním hlavy probudí v nemocnici, zjistí, že není schopná rozpoznávat obličeje. Nyní je nucena žít ve světě, kde se rysy tváře mění pokaždé, když je ztratí z dohledu, zatímco vrah je stále nablízku a vždy připraven zlikvidovat případného svědka... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (148)

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi kupodivu nezprotivila ani ta pydlooká fošna Milla! Ta, místo aby se nechala v páté minutě dejovovichovat sympatickým sériovým vrahem a zkrátila tak utrpení každého zdravého, heterosexuálního diváka, raději orazítkuje temenem traverzu, má pak kapku hokej v držkách a hyzdí film až do závěrečných titulků. Ale nevadí! I tak jde o vesměs originální, hitchcockovsky vytuněný ksichtový karneval, který potěší nejednoho "tits-blind" thrillerového fanouška. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Má to slušné tempo, napínavé pasáže, zopár originálnych nápadov a sem-tam sa Milla dokonca snaží hrať. A na rozdiel od filmu Premena, toto sa aspoň nesnaží vydávať za umenie. Len fakt trochu škoda toho scenára, pretože je fakt jednoduchý. Ale mám nato pekné spomienky, lebo mi to odporučil niekto, na kom mi záležalo a keď nato narazím, tak si vždycky spomeniem. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Vcelku průměrná detektivní záležitost s velmi zajímavým základním problémem hlavní svědkyně. Trpí obličejovou slepotou po úrazu hlavy, kdy si nedokáže zapamatovat ničí tvář, a tak je ponechána pachateli napospas, i kdyby stál vedle ní. Zaujal mne ten originální nápad, ale celkové převedení na plátno se už moc nezdařilo. Sice je to detektivka se vším, co má mít, ale mnoho tomu chybí k dokonalosti. 65% ()

7trpasliku 

všechny recenze uživatele

Jako nápad dobrej, to uznávám, ale zpracování teda nic moc. Od začátku až po jedno z posledních "I love you" se mi to zdálo kapku přepísklý a drobátko nereálný (i na mysteriózní film). To, že hlavního záporáka tušíte od půlky filmu taky není zrovna dobrou vizitkou. Ale o to nejde. Konec (samozřejmě očekávatelný, vždyť kdo jen tak náhodou neotěhotní, že?) mě přesvědčil o tom, že si to ode mě lepší hodnocení nezaslouží. Znova už se na to nepodívám a nenechává to ve mě ani kapku zaujetí. ()

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Promarněná šance, alespoň vzhledem k námětu, který by šel rozhodně zpracovat lépe. Herci jsou také ucházející a myslím, že zrovna zde, více než jinde, Milla dokazuje, že hrát opravdu umí. Bohužel režie je těžce rutinérská a největší problém je scénář, který občas hledá zbytečné úhyby a naprosto nelogické chování, neškodilo by ani trochu lepší odhalení vraha. Takhle člověk celý film přemýšlí, kdo by to mohl být a jeho odhalení nemá žádné grády, prostě k tomu najednou dojde, žádné cavyky, nic. Navíc tady je snad nejočekávanější vrah v historii, já ho prokoukl už asi po půlhodině, nebo řekněmě, že jsem ho měl od začátku za hlavního podezřelého. Doufal jsem, že mě film nakonec přechytračí, ale ani náhodou. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Kým Anna (Milla Jovovich) číta svoj horoskop, dozvieme sa, že je Býk. Podľa informácií uvedených na jej účte na sociálnej sieti Facebook sa však Anna narodila 22. januára. Ľudia narodení v tento deň sú známi ako Vodnár. (Arsenal83)
  • Natáčelo se v kanadském Winnipegu a v americkém státě Illinois od 8.5 do 13.6.2010. (Terva)

Reklama

Reklama