Reklama

Reklama

Milla Jovovich jen o vlásek unikla útoku sériového vraha. Když se s těžkým poraněním hlavy probudí v nemocnici, zjistí, že není schopná rozpoznávat obličeje. Nyní je nucena žít ve světě, kde se rysy tváře mění pokaždé, když je ztratí z dohledu, zatímco vrah je stále nablízku a vždy připraven zlikvidovat případného svědka... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (148)

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní thriller, kdy mladá žena unikne jako zázrakem sériovému vrahovi. Jenže když se probudí v nemocnici, zjišťuje, že není schopná rozpoznat obličeje a tak se může stát, že vrah bude postávat hned vedle a ona o tom ani nebude vědět. Má vůbec šanci tohoto maniaka zastavit a pomoct policii tohoto šílence chytit? 30% ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Po nezvyčajnom obsadení v nervovo drásajúcom Štvrtom druhu, M.Jovovich opäť ukázala, že nepatrí len do radovo-akčne nabitej paľby, útočiacej na diváka z každej strany. Jej herecký "duch" stále rastie a dôkazom toho je ďalšie výborne zvládnuté dramatické stvárnenie Anny (kde využila svoju sympatickú tvár, svoje neskutočné oči a výborné vžitie sa do role), ktorá v úlomkoch črepín svojho rozbitého života, bojuje so svojím deficitom, len aby vražedná tvár masového vraha bola odhalená. Film odkrýva zrnka zaujímavosti postupne, ako piesok v presýpacích hodinách, nikde sa nenáhli a až posledné, dopadajúce zrnka odhalia celú skutočnú pravdu, presne tak, ako to má byť. K úplnej dokonalosti mi tam chýbalo ešte niečo viac (možno lepší scenár vyniknutia ďalšej osoby nie len vsadenie všetkého na M.Jovovich, ako aj viac napínavých scén) a filmu mierne poškodil aj neadekvátny koniec.70% ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatnej film s dost zajímavým nápadem a skvělou Millou Jovovich. Škoda, že to nebylo kratší, na takovou látku by bohatě stačila hodina a půl a tohle má skoro dvě. Naštěstí je skoro pořád na co koukat nebo se zabejvat myšlenkou, že bejt face-blind je opravdu na prd. Líbilo se mi, jak se Milla učila znovu orientovat podle pohybů, gest, nebo kravat, i pocit neustálý nejistoty, jestli je tenhle člověk její manžel nebo někdo úplně cizí. Vedle Milly, která tu hraje snad nejlíp za poslední roky, se mi líbili i další herci - psychiatrička, obě kamarádky - hlavně Sarah Wayne Callies. Juliana McMahona mám ráda a tady zahrál fajnovýho policajta (škoda, že měl ty fousy, který byly nakonec tak essential). Vyčíst by se dalo snad je lehký uhodnutí vraha, ale ono to o tom vlastně ani tak moc nebylo. Vzhledem ke zdejšímu přijetí o to větší a příjemnější překvapení. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Řemeslně dobře zvládnutý mysteriózní thriller, bohužel ničím nepřekvapující, zdlouhavě nudný a se zcela zbytečnou romantickou linií... Během sledování filmu mi asi unikla jedna věc... Chápu, že člověk postihnutý "obličejovou slepotou" se učí rozeznávat lidi podle gest, oblečení atd., ale to opravdu nerozezná lidi (minimálně své přátelé, policisty...) podle hlasu? No, na jedno podívání za nevlídného odpoledne, proč ne, ale pochybuji, že si tenhle kus ještě někdy pustím... ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Poměrně zajímavý námět. Když někdo ztratí schopnost pamatovat si obličeje lidí, je to osobní katastrofa. A když po vás ještě jde sériový vrah, jehož tvář jste sice viděli, ale nepamatujete si ji- je to dvojnásob zapeklité. Mila Jovovich se cítí úplně ztracená ve světě neznámých tváří a ještě jí neustále jde o život. Jde o klasický thriller, kterých jsou desítky, tenhle je opepřen těmi "tvářemi", které Mila nerozeznává. Docela dobrý film, který jen místy ztrácí tempo a upadá do typických klišé, jinak to docela šlape. Bavil jsem se na 65%. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se v kanadském Winnipegu a v americkém státě Illinois od 8.5 do 13.6.2010. (Terva)
  • Anne (Milla Jovovich) je diagnostikovaná prosopagnóza, známa aj ako „tvárová slepota“, pri ktorej je schopnosť rozpoznávať známe tváre, vrátane tej vlastnej, narušená, zatiaľ čo ostatné aspekty vizuálneho spracovania (napr. rozlišovanie predmetov) a intelektuálne fungovanie (napr. rozhodovanie ) zostávajú nedotknuté. Neexistujú zatiaľ žiadne široko akceptované spôsoby liečby. Zo známych hereckých osobností ňou trpeli Alan Alda, Stephen Fry, Joanna Lumley, Brad Pitt, ale aj napríklad Victoria, korunná princezná Švédska či Steve Wozniak. (Arsenal83)
  • Kým Anna (Milla Jovovich) číta svoj horoskop, dozvieme sa, že je Býk. Podľa informácií uvedených na jej účte na sociálnej sieti Facebook sa však Anna narodila 22. januára. Ľudia narodení v tento deň sú známi ako Vodnár. (Arsenal83)

Reklama

Reklama