Reklama

Reklama

Milla Jovovich jen o vlásek unikla útoku sériového vraha. Když se s těžkým poraněním hlavy probudí v nemocnici, zjistí, že není schopná rozpoznávat obličeje. Nyní je nucena žít ve světě, kde se rysy tváře mění pokaždé, když je ztratí z dohledu, zatímco vrah je stále nablízku a vždy připraven zlikvidovat případného svědka... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (148)

peterpatrik 

všechny recenze uživatele

Film o sériovom vrahovi, ktorý zabil už šesť žien. Milla Jovovich, ktorá ide domov z baru a náhodou uvidí ako Slzaví jack zabíja ďalšiu svoju obeť. Jack sa ju snaží zabiť, ale ona nešťastne padne do vody a udrie si hlavu. Po prebudení má prosopagnosia (neschopnosť rozoznávať tváre). Film nie je zlý, ale bol by lepší, ak by som v 26 minúte nevedel kto je vrahom. Dej zaujímavý, ale aj miestami nudný. Milla stále skvelá ako vždy. Koniec nebol najlepší ani najhorší. Dobrá kriminálka s dobrými hercami na nudný večer raz som videl už viac krát nepotrebujem. Ďalšia nadpriemerná kriminálka. 65% ()

Chermy 

všechny recenze uživatele

Námět je zajímavý a Milla hraje výborně, tím ale pozitiva končí. Film se mi ztrácí ve změti jiných, stejně jako se Mille ztrácí tváře před očima. Stejně jako se ona zorientovala na jedné jediné tváři z mnoha tím, že byla něčím výrazná, jsou výrazné momenty ve filmu důvodem, proč si je pouštíme znovu. Faces in the crowd je nemá a proto už jsem na něj téměř zapomněl. Navíc je mi Julian McMahon extrémně nesympatický a sledovat ho jako hlavního hrdinu je pro mě mučení:) ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Faces in the Crowd měl potenciál stát se téměř kultovní věcí, jako svého času Memento, ale svou zářivou budoucnost si zabil mizerným zpracováním. Těžko říct kdo přišel na myšlenku ženy kterou pronásleduje sériový vrah využívající toho, že po jeho útoku trpí neschopností rozpoznávat lidské tváře, ale už jenom tenhle inovativní prvek funguje jako závan svěžího vzduchu v dlouho nevětraném pokoji. Originalita je navíc umocněna tím, že stejně jako je zmatená představitelka, jsou zmatení i diváci, protože Julien Magnat důsledně dodržuje pravidlo, "když nepozná tvář hlavní hrdinka, nepozná ji nikdo", a stěžejní herce s každým záběrem mění. Výsledný dojem je, no špatný, ale to lze přičíst výhradně na vrub její podprůměrné režii a stěží průměrným hercům. O definitivní pád do nezáživné šedi se postarala kombinace roztahanosti, lacinosti a nezvládnutí gradace. Pokud někdy nějaký film volal po okamžitém hollywoodském remake, tak je to tenhle. Při pomyšlení na to, co by s touto látkou zvládl Nolan a nebo Fincher, se mi podlamují kolena. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Docela povedené dílko se zajímavým námětem, které ale doplácí na svou vlastní uhlazenost a nemožně infantilní konec. Samotný příběh sice není z nejoriginálnějších, ovšem byv okořeněn o netradiční prvek tvářové slepoty, povznáší se na úroveň mírného nadprůměru. V hlavní roli působí sympaticky Milla Jovovich, která má sice půvabu na rozdávání, ale řekl bych, že tyhle role křehkých, zranitelných dívek pro ní nejsou úplně to pravé. Film je zručně natočený, snaží se diváka do poslední chvíle držet v napětí, i když přiznejme si, že to finální odhalení totožnosti pachatele zase takové překvápko nebylo. Škoda té naprosto zbytečné romantické linky a vrcholně nepovedeného závěrečného dovětku, který soudného diváka vyfackuje z obou stran. Přesto mě film docela pobavil, byť o nikterak přelomový titul ve filmografii Milly Jovovich se určitě nejedná. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

O jednu hvězdu méně než bych normálně hodnotil za to, jak dle mého dobrý námět a potenciál filmu neuvěřitelně pohřbili... Z tohodle se dala vymačkat více. Škoda, že pozorný divák hned od začátku zná totožnost vraha a pak jen čeká, kdy ho konečně odhalí...moc dobře jsem nepochopil, proč ho nepoznala po hlase...románek z detektivem úplně k ničemu a závěrečný souboj úsměvný až hanba... Škoda. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Kým Anna (Milla Jovovich) číta svoj horoskop, dozvieme sa, že je Býk. Podľa informácií uvedených na jej účte na sociálnej sieti Facebook sa však Anna narodila 22. januára. Ľudia narodení v tento deň sú známi ako Vodnár. (Arsenal83)
  • Natáčelo se v kanadském Winnipegu a v americkém státě Illinois od 8.5 do 13.6.2010. (Terva)

Reklama

Reklama