Reklama

Reklama

Milla Jovovich jen o vlásek unikla útoku sériového vraha. Když se s těžkým poraněním hlavy probudí v nemocnici, zjistí, že není schopná rozpoznávat obličeje. Nyní je nucena žít ve světě, kde se rysy tváře mění pokaždé, když je ztratí z dohledu, zatímco vrah je stále nablízku a vždy připraven zlikvidovat případného svědka... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (148)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Milla neukázala kozy. Len preto som to pozeral. Ale zaujímavá choroba, nevedel by som si prestaviť takto žiť. Kto po dopozeraní filmu mal chuť si pustiť aspon jeden diel Hviezdnej brány alebo Čarodejnic? Vynorili sa spomienky, čo vám budem hovoriť. Zvrat na konci pôsobil prekvapivo, ale to len preto, že som filmu nevenoval maximálnu pozornosť. Takže normálne B-čko. 2 z 5 ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Tak a co teď? 1) Škoda rušivých okamžiků, které jako by byly vystřiženy ze Sexu ve městě (tlachání na holčičím dýchánku atp.). 2) Milla Jovovich podává (imho) dobrý výkon. 3) Díváte-li se jen trochu pozorně, těměř od začátku je vše jasné (veliké a takořka trestuhodné minus). 4) Marianne Faithfull ve velmi pěkné roli (zcela zásadní plus, jež ze svého skromného hlediska prostě nemohu pominout). Takže buď za dvě a nebo časem "vyměknu" a přihodím jednu hvězdu. Zatím vyčkávám... Je však třeba říci, že Faces in the Crowd nejsou žádným průšvihem. Jen trochu ztraceným filmem. Pro ztracené. A mezi slovem "ztracený" a "zatracený" jest kardinální rozdíl ;-). Edit: Dvě hvězdy plně postačí; ostatek výše řečeného platí. (2,4*) ()

Reklama

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní thriller, kdy mladá žena unikne jako zázrakem sériovému vrahovi. Jenže když se probudí v nemocnici, zjišťuje, že není schopná rozpoznat obličeje a tak se může stát, že vrah bude postávat hned vedle a ona o tom ani nebude vědět. Má vůbec šanci tohoto maniaka zastavit a pomoct policii tohoto šílence chytit? 30% ()

Wally 

všechny recenze uživatele

O jednu hvězdu méně než bych normálně hodnotil za to, jak dle mého dobrý námět a potenciál filmu neuvěřitelně pohřbili... Z tohodle se dala vymačkat více. Škoda, že pozorný divák hned od začátku zná totožnost vraha a pak jen čeká, kdy ho konečně odhalí...moc dobře jsem nepochopil, proč ho nepoznala po hlase...románek z detektivem úplně k ničemu a závěrečný souboj úsměvný až hanba... Škoda. ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý námět na horor, zvláště když si člověk představí, že by ztráta schopnosti rozličovat obličeje postihla jeho. Sám si totiž tváře pamatuji dost špatně. Když jsem se před lety nastěhoval tam, kde bydlím, začal jsem postupně vnímat sousedy z ulice. Pěkná mladá děvčata jsem si zapamatoval hned a bez problémů jsem dokázal odlišit třeba brunetu s tetováním na lýtku od brunety s tetováním na paži. Později se mě hrubě dotklo, že i mladé holky jeví sklon stárnout, ale pokud tu některé z nich pořád bydlí, poznám je i změněné věkem. Ostatní sousedy různého stáří a pohlaví jsem si pamatoval podle jejich psů: babka s minichrtem (správně se tomu psu snad říká baset nebo tak nějak), pán s malým černým psem, paní s bílým chundelatým psem, magor s jezevčíkem... Jako poslední se mi vtiskly do paměti obličeje některých dalších osob, a to hlavně v rámci kategorií slušní lidé/šmejdi. Dodnes jsem nevzal na vědomí všechny, ale pokud mě někdo pozdraví, tak odpovím. Kromě toho se sousedé často mění: stěhují se nebo umírají, ať už přirozenou smrtí nebo sebevraždami. Zkrátka chci říci, že jsem s hlavní hrdinkou soucítil. Filmové zpracování je celkem slušné až na ten sentimentální a jaksi rozplizlý konec. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se v kanadském Winnipegu a v americkém státě Illinois od 8.5 do 13.6.2010. (Terva)
  • Kým Anna (Milla Jovovich) číta svoj horoskop, dozvieme sa, že je Býk. Podľa informácií uvedených na jej účte na sociálnej sieti Facebook sa však Anna narodila 22. januára. Ľudia narodení v tento deň sú známi ako Vodnár. (Arsenal83)
  • Anne (Milla Jovovich) je diagnostikovaná prosopagnóza, známa aj ako „tvárová slepota“, pri ktorej je schopnosť rozpoznávať známe tváre, vrátane tej vlastnej, narušená, zatiaľ čo ostatné aspekty vizuálneho spracovania (napr. rozlišovanie predmetov) a intelektuálne fungovanie (napr. rozhodovanie ) zostávajú nedotknuté. Neexistujú zatiaľ žiadne široko akceptované spôsoby liečby. Zo známych hereckých osobností ňou trpeli Alan Alda, Stephen Fry, Joanna Lumley, Brad Pitt, ale aj napríklad Victoria, korunná princezná Švédska či Steve Wozniak. (Arsenal83)

Reklama

Reklama