Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poklidnou hladinu života menšího okresního města, které „je dostatečně malé na to, aby se všichni jeho obyvatelé navzájem znali, ale ne zas tak malé, aby o sobě všechno věděli“, jednoho dne rozbouří hrůzný nález. V ordinaci vážené zubní lékařky je objevena mrtvola neméně vážené místní podnikatelky. Vyšetřováním její vraždy je pověřena dvojice kriminalistů Jaroslav Falta (V. Dlouhý ve své poslední televizní roli) a Petr Brouček (M. Dlouhý). Na nich je, aby složitý případ, do kterého je zapletena řada místních známých osobností a který se celý „točí“ kolem luxusního pánského podniku, vyřešili. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (113)

Jurkodak1 

všechny recenze uživatele

Po scenáristické stránce celkem zajímavá (ale trochu kýčovitá) detektivka, po technické stránce katastrofa, vizuálně to vypadá jak nějaký americký béčko z devadesátých let a ze zvuku se mi chtělo zvracet, hudba sice poměrně dobře navozuje atmosféru, ale ty zk**vený post-synchrony! Jo a mimochodem, na konci mají v titulcích v textu o smyšlenosti postav překlep. ()

quixote 

všechny recenze uživatele

Tradiční detektivka (možná až příliš, je jako vystřižená z tvorby 70.let) s poněkud překombinovaným dějem, formálně ozvláštněná děleným obrazem. Ten je občas na místě a je použit nápaditě, občas je naprosto zbytečný a a diváka ruší při sledování hereckých výkonů, a postupem filmu víceméně unavuje. Zajímavé herecké obsazení: neokoukané tváře z Brna a skvělí bratři Dlouzí! ()

Reklama

Aidina 

všechny recenze uživatele

Filmy Jiřího Svobody nejsou špatné, a dá se na ně dívat. I když vlastně, kdo byl vrah? Variant bylo více , stejně tak jako motivů. Jenom jeden se už nemohl bránit a tvrdit, že je nevinen. Byl po smrti. Je škoda, že oba bratři, Vladimír Dlouhý a Michal Dlouhý, nedostali více hereckých společných příležitostí. Ta chemie mezi nimi prostě byla, o tom není pochyb. Vladimír Dlouhý byl úžasný herec. Škoda, že právě tato detektivka byla jeho poslední televizní práce. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Kdopak by se nechtěl nechat bičovat od slečny v koženém oblečku a nadšeně přitom vykřikovat: Ano, má paní, děkuji, má paní? No jestli se nikdo nehlásí, tak to asi budu já, ale jelikož jsem to nikdy nezkoušel, tak to nemohu tvrdit se stoprocentní jistotou. Co se týká filmu, tak mě prostě vyšetřovatelské duo bratrů Dlouhých bavilo zejména svým lehkým slovním pošťuchováním a nejedna hláška u mne rovněž padla na úrodnou půdu. Jenže na druhou stranu bylo vyšetřování vedeno příliš akademicky, přehlížely se nepřehlédnutelné souvislosti a přestože oba kriminalisté museli projít policejními psychotesty, tak jejich reakce na provokativní poznámky o matce jednoho či ex-lásce druhého byly na úrovni sociálně nepřizpůsobivých občanů. Takže dobrý, ale tento snímek rozhodně měl na lepší hodnocení. ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

Malomestskými kriminalistami vyšetrovaný malomestský mord, stopy vedú do malomestského bordelu a odtiaľ na malomestskú radnicu. K tomu ešte pripočítajme neznámym šoférom zrazená a osudu napospas ponechaná penzistka. V roli vyšetrovateľov sa naposledy spolu predstavili bratia Dlouhí, osobne aj citovo zaangažovaní do oboch záležitostí a preto im niekedy povolia nervy. Technické vymoženosti polície sú ešte na znesiteľnej úrovni, síce analyzujú DNA ako na bežiacom páse, niektorí dokonca používajú noutbúky, ale kompromitujúce záznamy zo sklepu hriechu sa uchovávajú ešte na DVD. Celkom fajn televízna detektívka, dobre civilne zahratá a primerane napínavá. Za tri rany bičíkom. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Když policie provádí rekonstrukci u baru Lilie, přijíždí na místo televizní štáb. Policajt sice štáb z místa vykáže, ale štáb si tam stejně dělá, co chce, točí záběry přesto, že by tam od zátarasu nemohlo být vidět. A také „strážící“ policajt nic nedělal, což ve skutečnosti by takhle se chovající štáb nenechal na místě... (pjotri)
  • Filmovalo se v Brně a ve Znojmě. (M.B)

Reklama

Reklama