Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselohra Léto s kovbojem vypráví o setkání venkovského zootechnika a traktoristy Honzy s pražskou psycholožkou Doubravkou, správnou holkou, která se o prázdninách musí starat o svého rozmazleného snoubence. Úsměvný příběh o tom,jak se tihle dva tak rozdílní lidé potkali, seznámili a zamilovali, natočil v roce 1976 režisér Ivo Novák a do hlavních rolí obsadil znamenitě sehranou dvojici Danielu Kolářovou a Jaromíra Hanzlíka. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (290)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Zemitá poezie venkova. Její povaha je pozitivní a nezáludná ... jako krajina, z níž vzešla. Maličko provokativně se koupe v paprscích horkého letního slunce, zmámená vůní lučního kvítí a zarámovaná modří vysokého nebe. Bez rozmýšlení přísahá na lásku - a věří, že mládí je věčné ... pokud dokáže vzlétnout s pomocí holubích křídel. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Hanzlík ve snímku prokazuje, že mu právem náleží titul "český Belmondo". Pečlivě vybraný rafinovaný outfit (ne)skrývá vypracované tělo, které bez problémů obloudí mysl i srdce každé samičky lidské i zvířecí, ve filmu i u televize. Hanzlík dále dokázal, že český národ je národem hrdinů, neboť vzít si hysterickocholerickou, poněkud šáhnutou Kolářovou i s jejím stejně postiženým příbuzenstvem vyžaduje nesmírnou odvahu. A taky musím uznat, že Kořínková byla ve svých dvaceti pěkný kus ženský. A to tehdy nebyly mekáče. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Příjemná letní venkovská romantika, jenž se nikdy neokouká a která voní po jahodách, senu, čerstvě posečené trávě, rozpáleném asfaltu, pšenici, borovicích, řece a splavu a vším dalším pod čím si dokáže vaše fantazie představit to nejkrásnější období v roce. Navíc kopec opravdu vtipných replik všech hlavních představitelů (skvělá scéna s kytkou v ložnici). Hanzlík v životní roli, Kolářová jako vždy vynikající a Vízner geniálně natvrdlý. Minusem, jako vždy Kořínková, aby byl vesmír trošku v rovnováze... ()

Bart 

všechny recenze uživatele

Léto s kovbojem reprízují české komerční televize pravidelně každý rok. Těžko říct, proč tomu tak je, na úkor jiných mnohem lepších komedií. Film je divácky úspěšný, o tom není pochyb, ale rozhodně se u něj nesmějete od začátku do konce. Film má několik silnějších momentů v podobě situační komiky, v některých případech podivných, ale vtipných absurdit. Největším kladem však je fakt, že Ivo Novák dokázal najít sílu a potenciál jednotlivých herců a podle toho jim ve filmu přidělit role. Mám na mysli především J. Hanzlíka jako lehkomyslného Honzu, D. Kolářovou jako pontecionální "starou pannu" Doubravku, S. Budínovou jako Honzovu svéráznou maminku, M. Rosůlkovou a D. Medřickou jako lehce trhlé babičky, O. Víznera jako lehce nevyrovnaného Bobu, nebo V. Galatíkovou jako lékařku v kosmetickém ústavu. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Trvalo mi hodně dlouho, než jsem se naladil na "kovbojskou vlnu". Ze začátku mi to přišlo jako taková nepříliš povedená normalizační komedie. Až tak napopáté jsem objevil ty hlubší věci, vtipné dialogy a i to, že to je vše brané fakt s nadsázkou. Hanzlík je výbornej buran, do nějž se městská intelektuálka prostě nemůže nezamilovat. Kvalitní romantika. Rád se na Kovboje občas mrknu...80% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (28)

  • Titulky s herci a všemi účinkujícími ve filmu jsou promítány před filmem, nikoliv po jeho skončení, jak to bývá zvykem. (zuza99)
  • Režiséru Ivo Novákovi, který během filmování dotvářel pohodovou atmosféru, přezdívali Ubohobak. „Když to napíšete azbukou, tak to přesně takhle vypadá,“ vysvětloval Jaromír Hanzlík. (mimuzik)

Reklama

Reklama