Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselohra Léto s kovbojem vypráví o setkání venkovského zootechnika a traktoristy Honzy s pražskou psycholožkou Doubravkou, správnou holkou, která se o prázdninách musí starat o svého rozmazleného snoubence. Úsměvný příběh o tom,jak se tihle dva tak rozdílní lidé potkali, seznámili a zamilovali, natočil v roce 1976 režisér Ivo Novák a do hlavních rolí obsadil znamenitě sehranou dvojici Danielu Kolářovou a Jaromíra Hanzlíka. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (290)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Ivo Novák nenakrútil počas celej svojej kariéry poriadny film a je pre mňa záhadou, kto mu na ďalšie filmy podpisoval peniaze. Ani Leto s kovbojem nie je žiadnou výnimkou. Slabomyseľný príbeh, nesúrodá ústredná dvojica a množstvo epizódnych úloh obsadených v tej dobe známymi a populárnymi hercami. A máme z toho stráviteľný guľáš, ktorý množstvu divákov pripadá ako romantická komédia. Majú ju mať. Veď nakoniec podľa mierne upravených receptov sa dnes varia sledované seriály. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Slunce, seno a kovboj. Jednoduchý príbeh, jednoduché postavy, ešte blbší konflikt. Napriek tomu slušne zahrané postavy, ale tá bieda scenára veľmi vadí. Keď už nie je čo ďalej vo filme ponúknuť, tak sa Kolářová ako Doubravka vyzlečie a to sa deje toľko krát, že som to ani nespočítal. Takže nechýba erotika, pár faciek a samozrejme seno, akoby to bol predvoj známej českej tvorby. Tentokrát ale silne podpriemerný. –––– Já tady v okolí znám všechny krávy, ale vás jsem tady ještě neviděl. –––– Ale dyť voni spadnou! – Nevadí, alespoň chvíli poletí. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

"Já znám široko daleko všechny krávy.. Ale Vás jsem tady ještě neviděl." ..Úžasná letní komedie se sympatickým Hanzlíkem, který pase krávy. Těžko rozebírat scénář nebo herecké výkony. Je to zkrátka film, který se musí vidět. Bezesporu patří mezi kultovní československé komedie, které by člověk měl alespoň jednou za život zhlédnout. 80% ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Až teď zjišťuju, že to nemám ohodnocený, i když jsem to viděl několikrát a pokaždé se u toho bavím. Vcelku minimalistickej film, kde je důležitých jen pár postav, ale hlášek je hromada... "Znám všechny krávy v okolí, ale vás jsem tady ještě neviděl!" nebo "Rafnout se s maminkou? Táta radši umřel, než aby se s ní hádal...", to jsou nezapomenutelný perly, který vždycky pobaví, jsou ze života a taky s pohodovým nadhledem. Ano, máme určitě lepší filmy z téhle doby, nicméně musím uznat, že se to vždycky rád podívám. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Tuto Hanzlíkovu roli nemám zrovna nejraději, jelikož mi přijde stejná jako např. role Pepina (víme kde). No ale paní Kolářová je prostě výborná a její dilema je zde řešeno s lehkostí a na svou dobu přízračnou formou. Tento film není a nebyl unikátem, přesto je milý a kdykoli se na něj rád podívám. 70% = 3+/5 ()

Galerie (7)

Zajímavosti (28)

  • Točilo se v okolí České Lípy, kde měl Ivo Novák a kameraman Rudolf Milič chalupu. Vesnice, kde se film odehrává, nese jméno Bezdědice. Rybník, ve kterém se koupe Doubravka (Daniela Kolářová), se nachází u obce Malá Lečice. (mimuzik)
  • Ve scéně, kdy Doubravka (Daniela Kolářová) hodí večer mokrou kytici omylem do nesprávného okna (ložnice), kde spí Honzova (Jaromír Hanzlík) máma, otčím a malé miminko v postýlce, ozve se „pláč miminka“. Tato naprosto stejná zvuková smyčka (kulisa pláče) je použita i v pohádce Jak se budí princezny (1977), a to ve scéně, kde se král Dalimil I. (Jiří Sovák) dívá na právě narozenou Růženku, která je paradoxně vizuálně klidná. (horskejvlk)
  • V úvodní scéně se Doubravka (Daniela Kolářová) poměrně intenzivně koupe v řece a víří vodu kolem sebe. Poté vyleze z ven z vody a v dalších záběrech je úplně suchá. (blondak16)

Reklama

Reklama