Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselohra Léto s kovbojem vypráví o setkání venkovského zootechnika a traktoristy Honzy s pražskou psycholožkou Doubravkou, správnou holkou, která se o prázdninách musí starat o svého rozmazleného snoubence. Úsměvný příběh o tom,jak se tihle dva tak rozdílní lidé potkali, seznámili a zamilovali, natočil v roce 1976 režisér Ivo Novák a do hlavních rolí obsadil znamenitě sehranou dvojici Danielu Kolářovou a Jaromíra Hanzlíka. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (290)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Trvalo mi hodně dlouho, než jsem se naladil na "kovbojskou vlnu". Ze začátku mi to přišlo jako taková nepříliš povedená normalizační komedie. Až tak napopáté jsem objevil ty hlubší věci, vtipné dialogy a i to, že to je vše brané fakt s nadsázkou. Hanzlík je výbornej buran, do nějž se městská intelektuálka prostě nemůže nezamilovat. Kvalitní romantika. Rád se na Kovboje občas mrknu...80% ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Film nabitý neuvěřitelným množstvím hlášek. Daniela Kolářová je tu podle mě okouzlující, i když hraje trochu prkennou psycholožku Doubravku (byla a stále jsem tím jménem okouzlena), z které je ale vidět jak si letní lásku užívá. Jaromír Hanzlík je tu za fešného kovboje/playboye a Oldřich Vízner boduje v roli Boba. Jeho natvrdlost a naivita jsou fascinující. Mám ten film opravdu ráda! ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Krásný letní film, akorát trochu nečekaný konec. Myslela jsem si, že se vezmou, ale oni ne:) Hanzlík ve svém džínovém kompletu vypadal opravdu jako kauboj...Jinak dvojici Kolářová-Hanzlík mám velmi ráda a na jakýkoli film, či seriál s nimi se vždy ráda podívám. A myslím si, že tady se krásně vyblbli. ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Trapný paskvil který bych se styděl nazvat Zlatým fondem české kinematografie. Příběh je zoufale tuctový, scénář nezajímavý a nevtipný, k tomu nepovedené herecké výkony herců, kteří jsou na hraní letního Romea a Julie zoufale staří..Hanzlík se teda ještě drží ale Kolářová je nesnesitelná a o Víznerovi ani nemluvě......jeden z nejhorších českých filmů!!!! ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

"Já znám široko daleko všechny krávy.. Ale Vás jsem tady ještě neviděl." ..Úžasná letní komedie se sympatickým Hanzlíkem, který pase krávy. Těžko rozebírat scénář nebo herecké výkony. Je to zkrátka film, který se musí vidět. Bezesporu patří mezi kultovní československé komedie, které by člověk měl alespoň jednou za život zhlédnout. 80% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (28)

  • Jako 8letý se ve filmu objevil i Michal Dlouhý jako mladší bráška kovboje (Jaromír Hanzlík) Láďa. Šlo tehdy o jeden z jeho prvních filmů vůbec. (SvaPepina)
  • Točilo se v okolí České Lípy, kde měl Ivo Novák a kameraman Rudolf Milič chalupu. Vesnice, kde se film odehrává, nese jméno Bezdědice. Rybník, ve kterém se koupe Doubravka (Daniela Kolářová), se nachází u obce Malá Lečice. (mimuzik)
  • Hned po filmu Noc na Karlštejně (1973) jde o druhý film, kde Daniela Kolářová a Jaromír Hanzlík ztvárnili zamilovaný pár. (boul)

Reklama

Reklama