Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselohra Léto s kovbojem vypráví o setkání venkovského zootechnika a traktoristy Honzy s pražskou psycholožkou Doubravkou, správnou holkou, která se o prázdninách musí starat o svého rozmazleného snoubence. Úsměvný příběh o tom,jak se tihle dva tak rozdílní lidé potkali, seznámili a zamilovali, natočil v roce 1976 režisér Ivo Novák a do hlavních rolí obsadil znamenitě sehranou dvojici Danielu Kolářovou a Jaromíra Hanzlíka. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (290)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Trvalo mi hodně dlouho, než jsem se naladil na "kovbojskou vlnu". Ze začátku mi to přišlo jako taková nepříliš povedená normalizační komedie. Až tak napopáté jsem objevil ty hlubší věci, vtipné dialogy a i to, že to je vše brané fakt s nadsázkou. Hanzlík je výbornej buran, do nějž se městská intelektuálka prostě nemůže nezamilovat. Kvalitní romantika. Rád se na Kovboje občas mrknu...80% ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem se pochopitelně smál nejvíc scénám, kdy Daniela Kolářová spadne do rybníka nebo Oldřich Vízner dostane dortem do ksichtu. Při pozdějších podíváních jsem si začal užívat jiné finesy a při posledním vidění mě na kolena dostal Jiří Pleskot, jehož vklad do zásadní rodinné debaty o výběru ženicha zněl: "Tak sakra rozsviť." :-) Léto s kovbojem prostě považuju za jednu z nejlepších komedií 70. let, příjemně naporcovaná letní romantika v kombinaci s dobově oblíbenou dvojicí Kolářová-Hanzlík a příjemnou písní Marie Rottrové potěší i dnes. ()

Reklama

xaver 

všechny recenze uživatele

"...znám všechny krávy v okolí, ale Vás jsem tady ještě neviděl..." předznamenalo tento film jako snímek, na který bude divák rád vzpomínat a vracet se k němu stejně, jako k další spoustě výborných českých komedií. Výborný námět, nesmrtelné hlášky a skvělé herecké výkony zaručují dobrou zábavu, které neváhám dát 5*. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Lehoučká letní komedie. Hanzlík-perfektní vesnickej rebel, Kolářová-skvělá zamilovaná psycholožka. Nho a Vízner ? To je takový trénink na Saturnina. Prostě neškodná příjemná komedie na letní nedělní odpoledne, která je bohužel také z jedněch, které jsou nelítostně ždímány komerčními televizemi. Přitom, co se týká režie, jedná se podle mě o průměrný film. Což asi ale při neustálém opakování tohoto snímku nehraje roli. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Zemitá poezie venkova. Její povaha je pozitivní a nezáludná ... jako krajina, z níž vzešla. Maličko provokativně se koupe v paprscích horkého letního slunce, zmámená vůní lučního kvítí a zarámovaná modří vysokého nebe. Bez rozmýšlení přísahá na lásku - a věří, že mládí je věčné ... pokud dokáže vzlétnout s pomocí holubích křídel. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (28)

  • Oldřich Vízner se přiznal, že si přál hrát kovboje a ne egoistického medika. Během premiéry a dlouho po ní mu pak nikdo neřekl jinak než Boba. (mimuzik)
  • Herci si mohli během natáčení vymýšlet vlastní dialogy, a poté byly použity i ve filmu. [Zdroj: ahaonline.cz] (SONY_)
  • Natáčelo se také v Praze Karlově mostě, Paláci ADRIA, Libeňském zámečku, Kamenickém Šenově. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama