Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Elek Mekk je postavička, ktorá si myslí, že sa vo všetkom vyzná a vie a robí to lepšie než ktokoľvek iný. Avšak zväčša vyjde najavo, že opak je pravdou. S jeho kamarátom papagájom si tak neustále hľadá nové a nové ciele, remeslá a predmety, ktoré treba opraviť.
Tento animovaný seriál je neobvyklý, pretože hlavná postava väčšinou používa jazyk Eszperente (nie Esperanto). Eszperente je jazyková hra, ktorá pri ktorej sa používajú také maďarské slová a vety, ktoré obsahujú len samohlásku e. Použitie jazyka pritom zostáva gramaticky správne a každá veta dáva zmysel. (linkingabo)

(více)

Recenze (3)

teltri 

všechny recenze uživatele

Pokial je to ten serial, v ktorom majster capko spolu s ostatnymi zvieratkami isli raketou na mesiac, tak to je jeden z najsilnejsich momentov mojho detstva. Oni si mysleli ze pristali na mesiaci, a ze sa im rozbila lod a nemozu sa vratit. Pane boze, ta bezradnost sa dala krajat. Islo mi srdce puknut... nastastie ostali stale na tej zahrade. ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Uživatel teltri má zjevně na mysli jiný seriál, v Mekk Elek az erermester se vše točí okolo kozla "všeuměla", co se díl co díl za pomoci propagace svého věrného papouška snaží prorazit v určitém řemeslném oboru. Jednou jako zedník, jindy jako holič, tu jako mlynář, tuhle jako kuchař. A vždy se stejným výsledkem, což je dáno jak jeho nešikovností, tak jeho ohromující arogantností. Ovšem nejedná se o seriál čistě epizodický, jeho konání má své následky a jeho reputace ho čím dál více předchází, což je i hlavní dvojicí vydařeně reflektováno. A ač by to jeden nečekal, i morální ponaučení se tu v závěru nalezne. Velmi povedená záležitost, která mě osobně bavila mnohem více než naši slavní Pat a Mat, na něž to občas upomíná. Prostě Mekk-mekk-mekk! ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Dobrý seriál, ale pamatuji již jenom jeden díl: Objednávka kamny, vyrobena ze střešních tašek toho samého domu. p.s. Pracuje levně ;) 4/5 ()

Reklama

Reklama