Reklama

Reklama

Drama, v jehož středu stojí nově vystupující skladatel country písní (Hedlund), mezi nímž a padlou hvězdou (Paltrow) to zajiskří. Spolu prožívají jeho vzestup a její comeback, což vede k milostným komplikacím, které se týkají i jejího manžela/manažera (McGraw) a královny krásy, ze které se stane zpěvačka (Meester). (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (180)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $20,218,921Tržby Celosvetovo $20,551,476Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA $8,234,923 //počet predaných kusov 547,024║ Veru skôr taká smutná dráma, z dejovými úsekmi ako z obohranej platne ale ako celok fungujúce, k tomu príjemná hudobná kulisa a atmosféra, priemer. /60%/ ()

Lima 

všechny recenze uživatele

O chlup lepší, než žánrově i tematicky spřízněný ´Crazy Heart´ s Jeffem Bridgesem. V porovnání obou postav, pohlcenými démonem alkoholismu - zatímco Bridges v podstatě zopakoval krotší variaci na Dudeho z ´Big Lebowskiho´, Paltrow podala koncentrovaný a soustředěný herecký výkon a ani pěvecky za kolegou rozhodně nezaostávala. Emociálně jsou na tom oba filmy zhruba stejně, emoce zde plavou tak lehce po povrchu a nezakousnou se hlouběji do diváka, přestože ´Country Strong´ disponuje osudovějším a tragičtějším příběhem. Rozhodně příjemným překvapením byl výkon mladého Garretta Hedlunda, je to sympaťák každým coulem a krásně zpívá. Country není mým „šálkem čaje“, ale v takovémto příjemném podání si ho dám klidně líbit. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Prostě nemohu dát jinak, než za pět.......i když já vím:-) Ale za prvé tam hrála Gwyneth Paltrow a to výborně. Za druhé i ostatní herci byly skvělý a působili na mě hodně sympaticky a taky se svých rolí ujali výborně (ne-li lépe než Gwyneth). Za třetí a to si myslím je pro mě dost podstatný - ani trochu jsem se nenudila. Navíc ty písničky byly super. Oproti ostatním uživatelům já osobně country můžu. Stačilo jedno nenápadné upozornění na tenhle film a díky za to, byla jsem velmi příjemně překvapená. 90% - jasně, že jsem to nadhodnotila :-) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Výborné drama s civilní režií, skvělým scénářem, fajn songy a hlavně vynikajícím obsazením. Gwyneth Paltrow je bezchybná a Garret Hedlund s Leighton Meester ukazují, že nejsou jen hezké tvářičky a zvláště Hedlund mě hodně překvapil. Jenom se mohli ještě o trochu lépe prokleslit postavy, zvláště u Gwynethiny postavy to chvílemi skřípalo. I tak se jedná o velmi dobré drama, které se může směle zařadit po boku loňského Crazy Heart. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Možná tak síla zvyku - obsadit Gwyneth, zabrnkat na country strunu a čekat na vavříny... Představovala jsem si, že když už budu dobrovolně poslouchat americké lidovky, dočkám se pořádné dupárny, takovou tu stmelující formu zábavy a ne navoněný country pop, prezentovaný nudnými Hedlungem a Meesterovou... původně jsem se domnívala, že jsou skutečnými country zpěváky a měla jsem na jazyku, že příště poprosím obsazovat místo zpěváků, co neumí hrát, herce, kteří se dovedou naučit zpívat, takže to poopravím - příště prosím lepší herce, kteří se dovedou naučit zpívat... Kromě omšelých dialogů mně nesedla postava Beaua, byla jsem rozptylována zkoumáním, proč mně k jeho zasněným očím nepasuje zbytek obličeje, až jsem objevila, že mu zkrátka zuby nesedí do úsměvu a snad poprvé pochopila význam kamerových zkoušek... Takže krom obdivných pohledů na načančané lokny Gwyneth mně zbylo už jen potěšení z jejího výkonu a grádů dallaského vystoupení. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Ačkoliv je Tim McGraw vysoce úspěšný country zpěvák, je jediný herec z hlavního obsazení, který ve filmu nezpívá. (Fugas.cz)
  • Postava Beau (Garrett Hedlunod) je inšpirovaná skutočným country spevákom Hayesom Callom, ktorý je autorom väčšiny textov, ktoré herci vo filme zaspievajú. (toi-toi)
  • Nejdená se o první film, kde si spolu Garrett Hedlund a Tim McGraw zahráli. Již dříve se sešli během produkce filmu Světla páteční noci (2004). (Aknah)

Související novinky

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

17.01.2011

Tak jako každý rok, i letos, nám hollywoodští zahraniční novináři připravili nejedno (ne)příjemné překvapení. Pod letošním moderátorským vedením Rickyho Gervaise se stal neúspěšnějším filmem The… (více)

Královské i sociální Zlaté glóby

Královské i sociální Zlaté glóby

15.12.2010

Osmašedesáté udělování „oscarových předskokanů“ se odehraje v lednu, nominace známe od včerejška. Co se týče počtu nominací, vede britské drama s údajně excelentním Colinem Firthem The King´s Speech… (více)

Reklama

Reklama