Reklama

Reklama

Jehovova pomsta

(amatérský film)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Nový připravovaný film z produkce ZNK velice volně navazuje na události z předchozího snímku Život Není Krásný. V hlavní roli se objevuje ortodoxní jehovistický mladík, který stojí na pokraji osobní krize a prožívá příběh plný poznání, boha, zakázaného ovoce a nezkrocené sexuality. Ve filmu nebudou chybět jak oblíbené postavy z předchozího filmu, tak i svérázný černý humor, který však bude tentokrát více spjat s gradujícím dějem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Nejsem sice odborníkem na moderní náboženské směry a sekty, ale asi nebudu daleko od pravdy, když řeknu, že tohle s jehovismem nemá mnoho společného. Ale o nějakou faktickou správnost tady nejde. Jehovova pomsta je vydařená komedie na téma náboženství × ateismus (ztvárnění Boha je asi to nejzajímavější, jaké jsem měl možnost kdy vidět) s několika typickými pohlovskými prvky. Zároveň je příjemné vidět, že i když pokulhává obrazová kvalita, má Pohl cit pro střih a práci s kamerou. (865.) ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Jako amatérský počin hodnotím relativně dobře, ale stejně mě mrzí, že Jehovova pomsta obsahuje tolik chyb/problémů typických u studentských a amatérských filmů. Neherecké herectví je tak běžné, že to není důležité rozebírat, mnohem více zamrzí velmi nepovedená zvuková stránka projektu. V mnohých scénách jsem postavám vůbec nerozuměl... Co říci o režii? Některé scény prostě zoufale nefungují, ale určité komické momenty zase fungují perfektně. Největší škoda ale je, že když už se scenárista-režisér rozhodl ve svém filmu udělat si srandu z jehovistů, mohl to udělat pořádně, nějakým způsobem je totálně zdiskreditovat jako celek, brutálně jim to nandat. To se bohužel ve filmu nestane, což beru jako určitou promarněnou šanci. Tady jde totiž pouze o jednoho jediného člověka, zoufalce, se kterým to jde logicky od desíti k pěti. Je sranda to sledovat, ale mohlo by to být snad ještě lepší, kdyby autor víc zapracoval na tom, že jde o jehovistu. Vždyť praktiky jehovistů nejsou nijak ukázány, je zde jen někde drobná zmínka o transfuzi krve. V téhle podobě by mohlo jít o příznivce mormonů, adventistů nebo klidně scientologů, a výsledek by byl stejný. Což považuji za zápor. Jinak scénář není špatný, ale zároveň není nijak kompaktní, jedná se o shluk scének, které nedrží moc dobře u sebe a jejich existence je ospravedlněna komickou pointou. Asi nejvíce je to vidět na procházce s tim postiženym klukem. ()

Reklama

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Dneska sem se dočet, že bude Párty hárd 2. Což je teda famózní zpráva. Tak sem se podíval co všecko (krom vidoklipů) tenhle týpek má na svědomí. A hle Jehovova pomsta :o). Začátek krapet náročněší, ale pak se to perfektně rozjelo a radovalo to jak sviňa. No a konec, ten se povedl fakt hodně. Zasmál sem se a těším se na další dobrodružství. Jo a pro holky tohle fakt není...:o) ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Tenhle blivajz můžou pozitivně hodnotit snad jen kamarádi tvůrců. Skupina ZNK je parta moulů, co si hraje na filmaře. Jedna hvězda za myšlenku ateismu, se kterou souhlasim. Jinak už to nechci nikdy vidět. Ha-a moje hodnocení film srazilo do modrý kategorie. Dobře vám tak. PS:adamo_znk je ignorant, co neunese kritiku a umí akorát psát lidem nenávistný vzkazy. ()

Tormentor665 

všechny recenze uživatele

Řezník má jistě specifický smysl o absurdně černý humor, což oceňuji. Ne každému to samozřejmě sedne, tudíž hodnocení jako "trapná hovadina" lze pochopit. U obzvláště povedených scének jde palec nahoru, ovšem jako celek to spíše neuspěje, i když tady je ta snaha o to určitě větší, než u předchozí počinů. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Zhruba v polovině filmu, když si Robin sedá vedle paní Posseltové, můžeme v obrazu za nimi vidět obrys kameramana. (ČSFD)
  • Ve snímku se objevil i režisér Martin Pohl, a to ve scéně, kdy Robin přijde do baru na jedno pivo, jako osoba s tričkem s nápisem „Legalize Heroin“. (skinny9)
  • Při scéně v čajovně, kdy odejde drsný otec na záchod a syn mu ují kousek zákusku. má čistou pusu, když se ale otec, vrátí má na ní kousek zákusku. (Dzvandzi)

Reklama

Reklama