Reklama

Reklama

Pýcha, předsudek a zombie

  • USA Pride and Prejudice and Zombies (více)
Trailer 5

Klasický román Jane Austenové o spletitých vztazích milenců z různých sociálních vrstev Anglie 19. století je všeobecně známý. Tentokrát se ale odehrává za poněkud jiných okolností, protože Zemi napadla armáda nenasytných zombie. Z Elizabeth Bennet (Lily James) je neohrožená hrdinka, která dokonale ovládá bojová umění i zbraně, zatímco pohledný, ale povýšený pan Darcy (Sam Riley) zuřivě zabíjí vše, co se podobá zombie. Protože útoky nemrtvých stále získávají na síle, oba musí překonat pýchu a spojit síly, aby na krví nasáklém bojišti porazili všechny zombie jednou provždy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 5

Recenze (232)

venalce 

všechny recenze uživatele

Tak. Tohle. Byl. Vážně. Úlet! Ale povedený úlet. Podobnost s různými adaptacemi Pýchy a předsudku nebyla jen čistě náhodná, někdy si vypůjčili lokace, dialogy (které v knize nejsou) nebo rovnou celé scény, ale o to víc vyniklo propojení mezi profláklou klasikou a zombie apokalypsou, které fungovalo lépe, než bych čekala. Osobně bych byla pro více historizující pojetí, tohle mělo blíž k moderně pojatému popkornu než ke klasice, ale jedinou skutečnou výhradu mám vůči nedotaženým linkám (Kdo byly ty čtyři tajemné postavy? Nebyla dcera lady Catherine čistě náhodou zombie? atd.). ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $28miliónovTržby USA $10,907,291Tržby Celosvetovo $16,374,328 Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,523,634Tržby za predaj DVD v USA $1,753,982║ ďalšia bejkovina ale pozerateľná, herci fajn, hlavne šikovná sympatická Lily James je na zjedenie a nestratí sa ani Sam Riley, ich súhra ladí, akcia fajn /55%/ ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

V úvodní titulkové sekvenci je divákovi sympaticky představen fikční svět, čímž veškeré klady filmu končí. Mělo to být sexy, mělo to být gore s pořádně šťavnatými (rozuměj přehnanými) akčními scénami, ale nic z toho se nekoná. Romance nefunguje, akce je pomálu, navíc pojatá tak strašlivě sterilně, až se divák ptá, kdo měl být jako cílovou skupinou. Nudný je snad to nejhorší, co můžu o jakémkoli filmu napsat. A přesně taková tahle slátanina je. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá studnica nápadov, ktoré bohužiaľ nedržia veľmi pri sebe. Romantický príbeh okorenený o dávku zombiekov nie je až taká obrovská zábava akoby sa mohlo z názvu zdať a celý film sa drží dosť pri zemi. Killy sú obyčajné, masky sú na dnešnú dobu slušný priemer. Každopádne príjemná dobovka, okorenená o nemŕtvych, ktorá svojím nie až tak celkovým zábavným vyznením miestami nudí. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Dosť veľa pasáží je tu celkom nudných, ale samotný príbeh je dosť zaujímavý a v takomto prevedení sa nevidí často. Herci sa tiež celkom podarili, hlavne roztomilá Lily James, tak isto aj akcie, či zombie stoja za to, ale ako celok ma to moc nebralo. Podla mňa tomu uškodil mix žánru. Dosť nevyvážene mi to prišlo, chvíľu som nevedel, či pozerám komédiu alebo horor, chcelo by to lepšie vybilancovať a bolo by to stráviteľnejšie. Na jedno pozretie, ale ujde. Obľúbený soundtrack: The Letter / Siege of London. 55% - 3* ()

Galerie (64)

Zajímavosti (6)

  • Během natáčení Lily James (Elizabeth Bennetová) točila scénu, kde se musela projít kolem uťatých hlav zombie. Většina z nich byly rekvizity, Lily na ně měla dupat, jelikož byly ještě živé. Nicméně v zapálení se do role, dupala po všem velmi intenzivně. Po chvíli si uvědomila, že všichni za kamerou na ni překvapeně zírali. Když se podívala pod nohy, tak si zjistila, že jedna z hlav, po které dupala, nebyla rekvizita, ale namaskovaný herec. (BloodMax)
  • Vo filme sa po zasiahnutí zombie na žiadnej zbrani nikdy neobjaví krv. (toi-toi)

Související novinky

Rychlík Flash má režiséra

Rychlík Flash má režiséra

08.10.2015

Nejrychlejší superhrdina světa si momentálně užívá hodně seriálové slávy. Flash s tváří Granta Gustina je podobně populární jako Arrow (tihle dva se i pravidelně potkávají), už brzy nás ale čeká… (více)

Pýcha, předsudek… a zombíci

Pýcha, předsudek… a zombíci

04.07.2015

O adaptaci románu Pride and Prejudice and Zombies, ve kterém Seth Grahame-Smith krapet osladil literární klasiku Jane Austen, se mluví dlouhé roky. Předalo si ji několik režisérů a nikdo nevěřil tomu… (více)

Reklama

Reklama