Reklama

Reklama

Plivu na váš hrob

  • USA I Spit on Your Grave (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jennifer Hills (Sarah Butler) kvůli práci na své nové knize odjede z města na venkov, aby ji od psaní nic nerozptylovalo. Tamější obyvatelé ale na nikoho z města nejsou zvědaví. Jednoho večera se rozhodnou ji tak trochu vystrašit. Od pouhého záměru zničit její knihu a vyděsit ji k smrti se tato jejich lekce, kterou si na městskou slečinku připravili, změní v brutální útok zahrnující bolestivé mučení a znásilňování. Navzdory očekávání všech, Jennifer přežila. A v hlavě má myšlenku jen na jednu jedinou věc - pomstít se. Remake kontroverzního stejnojmenného hororu z roku 1978, který byl pro svou brutalitu v řadě zemí na několik let zakázán. (nightevan)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (819)

choze 

všechny recenze uživatele

Originál mě svého času zasáhl hodně, od remaku jsem nic nečekal a byl příjemně překvapen, obzvlášť tím protahovaným psychickým terorem a fajn slečnou i záporáky. Ten sedmdesátkový syrový amatérský feeling studiový remake samozřejmě nemá, věrohodností (pomsta hrdinky) ani originalitou se taky neobtěžuje (sadistického šerifa si scenárista vypůjčil z TEXASKÉHO MASAKRU MOTOROVOU PILOU a přirovnávání hrdinky ke koni silně - snad záměrně - připomene prasečí etudu z VYSVOBOZENÍ), ale hlavně že to šlape. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Mrazivě naturalistické, brutální a napínavé. Čas od času si rád dopřeju podobnou dávku thrillerového hnusu na pomezí splatter hororu... V těchto snímcích toho sice není příliš (nic), co by se dalo považovat za plnohodnotnou filmovou kulturu, zaujmout nicméně dokáží znamenitě. Pak už je individuální, jak se s tím divácký žaludek popere. Za sebe musím říct, že pár scén mě docela překvapilo, a stěžovat si nemohu ani na delší stopáž, která sice k žánru moc nesedí, ale se kterou si režie pohrála více než zdařile. Pro fanoušky SAW nebo třeba Posledního domu nalevo jasná volba. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení a je až k neuvěření, že právě film který mi zpočátku tak nesedl, si nakonec vybojoval plný počet! V úvodu se skupinka venkovských duševních mrzáků nevybíravě vyřádí na atraktivní hlavní hrdince. To proběhlo s jedním velice důležitým zvratem a proto se také v části, kdy se do hry vloží šerif, má pozornost zvedla stonásobně. Následná pomsta však nikdy v žádném příběhu nebyla uspokojivější. Mučení i vraždy jsou velice nápadité a kupodivu i diváka zvláštně pohladí po duši. Oceňuji také brnknutí na strunu mystična a vysvětluji si tím i zdánlivé nelogičnosti, kdy například slečna sama manipuluje s dvojnásobně těžkými mužskými těly a zavěšuje do nejrůznějších pozic. Uvědomte si totiž, že až do konce není zcela zřejmé, zda incident skutečně přežila a nevrátila se jenom jako duch plný zloby a pomsty. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pomsta je má! První částí filmu jsem byl krajně znechucen a přemýšlel o odpadu. Nemám rád prvoplánové násilí. Něco jiného jsou horrory a rozličné fantazie, tam nechť stříká krev proudem a hlavy lítají vzduchem. Tenhle snímek nám ale předkládá situaci, do které se lze snadno dostat. Nejbrutálnější mi přišly slovní urážky ,zesměšňování a ponižování. Záhy jsem si uvědomil, že i tohle je realita, ba co víc, že muž zákona, místo aby pomohl, se může sám postavit na stranu zločinu. V tom vidím největší sílu snímku - ten, kdo má pomáhat a chránit, se stane pro vás hrozbou. V kontrastu k děsivému příběhu snímá kamera nádherné obrazy podzimní přírody, zlaté duby, hladinu jezera v oparu, klid a ticho vzdálené od civilazace. Závěr filmu se promění v gorefest. Hra s louhem a havrany je jen střípkem krvavé mozaiky pomsty. Oko za oko vystupňované do krajnosti může nakonec znechutit, leč ruku na srdce, kdo by pro prožité hrůze udržel zlobu na uzdě? ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený remake stejnojmenného hororu z roku 1978. Musím řict, že taková kvalita se u hororů typu R&R jen tak nevidí. První část filmu (rape) zachycuje mladou kočičku (přijemně koukatelnou Sarah Butler), jak po cestě na kamsi pro mě nepochopitelnou lesní milionářskou chatu, potkává na benzince skupinku venkovských vidláků, které stihne setřít. To se jí nevyplatí, jelikož jí "zpříjemní" pobyt způsobem, který zřejmě nemá cenu rozebírat. Náhle se ocitneme ve druhé polovině filmu, kde karta obrátí a z oběti se stane NEMILOSRDNÝ lovec. No není to pěkný. :) Jednoznáčně plný počet a doporučení Posledního domu nalevo. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (26)

  • Film s rozpočtem 2 miliony $, v přepočtu 35,3 milionů Kč, vydělal za první víkend pouhých 32,4 tisíc $ = 572,6 tisíc Kč. (boxofficemojo.com) (Karlos80)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 93. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Paldiny)
  • Sarah Butler nechcela hrať v tomto filme, pretože sama sa rozhodla nepozerať horory, lebo ju znepokojujú. Jej agent ju na to nakoniec prehovoril. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama