Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při vědeckém experimentování na zvířatech objeví doktor Henry Jekyll látku, jejíž aplikace v organismu odkrývá obrácenou stranu duše. Látka je naneštěstí návyková a Jekyll ji vyzkouší také na sobě. Tak se rodí ze zakřiknutého domáckého vědce Jekylla světácký lev salónů a také ale vrah - Mr. Hyde. Oblíbený filmařský námět podle novely Roberta Louise Stevensona natočil Terence Fisher (PES BASKERVILSKÝ, PHANTOM OF THE OPERA) v produkci studia Hammer Films. (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Klasická literární předloha lákala a stále láká ke zfilmování. Od Fishera jsem očekával temný hammerovský horor...tak nic. Místo hororu zde máme mysteriozní drama, kdy z usedlého a samotářského Jekylla se po užití jeho preparátu stává seběvědomý arogantní děvkař Hyde...a já se těšil na děsivou proměnu (děla se mimo obraz), šílenou kreaturu (no, Hyde opravdu děsivý nebyl) a kruté vraždění (hm, dochází k němu až v závěru a nic strašlivého na něm není). Ze všeho nejvíce mne mrzí, že chybí hrůzu nahánějícíc atmosféra, gothické atributy a strašení vůbec. A konec konců i ten kankán byl pěkně krotký...v Paříži by toho tanečnice na sobě moc neměly, i když ve skutečném Soho asi také ne. Vcelku průměrný snímek na jedno podívání... ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

"Dvě tváře doktora Jekylla" jsou mistrovským kouskem ve filmové tvorbě a zářezu "béčkových" filmů studia Hammer. Nestačil jsem se divit, že z toho mála se ještě dá něco vykouzlit. A ono se to povedlo a funguje to velmi důstojně. Moje srdíčko zaplesalo blahem a to nejen za herecké velikány šedesátých let, ale i schopné režie a vůbec celého díla! 90% ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Hammer. Velká škoda, že snímek musel skončit o jednu jedinou minutu později. Skončit o 60 vteřin dřív, budu nadšený z objevu neprávem podceňovaného kinematografického klenotu. Škoda, moc se mi totiž líbilo, jak skvěle to pan Hyde celé vymyslel, a celou dobu jsem mu fandil, aby to dotáhl do konce, byl to přesně ten typ okouzlujícího sociopata jako vymodelovaného z učebnice. Velkým plusem rovněž je scenáristovo skutečně bezcitné zacházení se všemi postavami, až jsem zíral, jak si v roce 1960 s nimi dovolil zatočit. S knihou to na rozdíl od verzí z 30. a 40. let už nemá nic společného, ale je to jenom dobře, protože ve všech předchozích adaptacích byl Hyde zrůda nejen duševně, ale i tělesně - až nyní KONEČNĚ je Edward Hyde okouzlující a nesmírně nebezpečný elegán. Atmosféra ucházející a napětí v závěru gradovalo... jen jsem litoval, že nepatřím do londýnské smetánky mladých gentlemanů koncem 19. století a neužívám si tolik jako Hyde s Paulem Allenem (vynikající Christopher Lee). Moc příjemný a nenápadný Hammer, kterému půlhvězdu nadsadím, protože zdejší červená čísla by si podle mě zasloužil. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Terence Fisher /Pes Baskervilský, Dracula 1958/ natocil vyborny film. Ide o Hammer films, ktore tocili latky a tematiku ako "Frankenstein", tentokrat ale padla volba na DR. Jekyll and Mr. Hyde. A ide o vysoko nadpriemerny horor, v ktorom exceluju nielen Christopher Lee, ale aj slusny Oliver Reed a Denis Shaw. Film ma nadpriemerne kuklisy, akurat skoda, ze je tu minimum exterierov a vela sa keca + zobrazenie nocneho zivota v panskych kluboch : 80 % ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Studio Hammer se po Draculovi, Frankensteinovi a Mumii vrhlo na další klasickou látku, ale tentokrát to nedopadlo podle mých představ. Fisher tu sice má ku pomoci Christophera Lee, ale spíše se soustředí na nekonečné dialogy, noční život v klubech pro pány, a až teprve na vztah dvou odlišných charakterů v jedné osobě. Absence krve a jakýchkoliv exteriérů má zase za následek nulovou atmosféru. Ač nerad, ale Dvě tváře dr. Jekylla musím hodnotit jako podprůměr. ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama