Reklama

Reklama

Oscarový Tom Hanks hraje v nové americké komedii Larry Crowne chlapíka středního věku, který díky ekonomické krizi ztratí práci. Do té doby pracuje jako úspěšný šéf v hypermarketu. Larry zjišťuje, že bez vzdělání dobrou práci nezíská, a proto se rozhodne pro návrat do školních lavic. Chce si rozšířit své obzory, ale hlavně získat lepší kvalifikaci pro své budoucí povolání. Ve škole se zapíše do hodin komunikace a nečekaně se zamiluje do své učitelky Mercedes (Julia Roberts), která ve svém osobním životě řeší spory s manželem. Obyčejný mužský jako Larry, který má mnoho důvodů se domnívat, že jeho život se zastavil, dostane životní lekci: Když si myslíš, že vše co mělo smysl už Tě minulo, objevíš důvod proč žít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (37)

Trailer

Recenze (325)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $35,608,245Tržby Celosvetovo $75,045,000Tržby za predaj DVD v USA $6,318,350 //počet predaných kusov 402,310║ Julia Roberts tu nie je najhoršia ale príbeh nemá ten patričný náboj aby to strhlo aj keď niektoré momentky boli dobre vymyslené. /40%/ ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Sladká sentimentální břečka, za kterou by se Hanks měl stydět. Postava té mladé odvázané a kůl černošky je takový kýčopřešlap, že by vyčníval i z "buďsámsebou" osazenstva Muzikálu ze střední....Ale cílovka je ženská nad padesát, to zatím nejsem, tak dám aspoň dvě z nostalgie na dobu, kdy Hanks a Robertsová patřili mezi největší taháky. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V noci se mi nechtělo spát a tak jsem si pustil filmový debut Toma Hankse. A musím říct, že mě to jako životní drama vůbec nebavilo. Na Toma jsem si už zvykl koukat v epických filmech nebo alespoň filmech, kde má šanci hrát vcelku neortodoxní role. Jenže když hraje obyčejného člověka, v obyčejném světě s obyčejnými lidmi, nějak to prostě není ono. Přesto v tomhle filmu mu nemůžu upřít sympatično, i když s nudou. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Obyčejný film, kterému nepomůže ani fakt, že hlavní dvojici hraje Tom Hanks a Julia Roberts. K tomu, aby to byla zábava dokonce nepomůže ani větší zviditelňování na Netflixu potom, co Rami Malek (zde jedna z vedlejších postav) vyhrál Oscara za Bohemian Rhapsody. Bohužel nic zapamatovatelného se tady neodehrává. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Správně pomalé, velmi optimistické, chytlavé a "nebezpečně" pozitivní. Každý má v tomto filmu druhou šanci a zpravidla se jí snaží využít. Larry Crowne v podání Toma Hankse je neskutečnej frajer, ačkoliv mu k tomu musí dopomoci jeho mladší spolužáci :-) Romantická linka není tou zcela hlavní, ale krásně doplňuje onen příběh přerodu hlavního hrdiny a zapadá tak do celkové skládačky. Julia Roberts působí příjemně, nepřehravá a dobře se na ní kouká. Celkově pomale plynoucí příběh o obyčejných věcech, s jemným humorem, příjemnou atmosférou, ale s neobyčejným obsazením. 7/10! ()

Galerie (73)

Zajímavosti (14)

  • Postava Larryho Crowna sa u Toma Hanksa zrodila v čase štúdií na vysokej škole v polovici 70. rokov, keď jeho spolužiaci v triede boli v strednom veku, 50-tnici, ľudia, ktorí sa vrátili z Vietnamu. (odvedle)
  • Přibližně v polovině filmu, kdy je Larry Crowne (Tom Hanks) na přednášce, se v jednotlivých záběrech střídá poloha jeho brýlý, kdy je má chvíli nasazené a chvíli kolem krku. (CrownThomas)

Reklama

Reklama