Reklama

Reklama

Oscarový Tom Hanks hraje v nové americké komedii Larry Crowne chlapíka středního věku, který díky ekonomické krizi ztratí práci. Do té doby pracuje jako úspěšný šéf v hypermarketu. Larry zjišťuje, že bez vzdělání dobrou práci nezíská, a proto se rozhodne pro návrat do školních lavic. Chce si rozšířit své obzory, ale hlavně získat lepší kvalifikaci pro své budoucí povolání. Ve škole se zapíše do hodin komunikace a nečekaně se zamiluje do své učitelky Mercedes (Julia Roberts), která ve svém osobním životě řeší spory s manželem. Obyčejný mužský jako Larry, který má mnoho důvodů se domnívat, že jeho život se zastavil, dostane životní lekci: Když si myslíš, že vše co mělo smysl už Tě minulo, objevíš důvod proč žít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (37)

Trailer

Recenze (326)

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Docela příjemná romantická komedie. Pokud od toho nečekáte moc, tak se i pobavíte. Ze začátku jsem z filmu měla trochu obavy, hlavně díky hvězdnému hereckému obsazení. Ale řekla bych, že to dopadlo vcelku dobře. Tom Hanks byl výborný a charismatický, jak ho všichni známe. A taky se mi moc líbila hudba od Jamese. Dávám 60%. A možná jsem to neviděla naposledy. Ideální film, u kterého nemusíte přemýšlet a chcete si u něho jen oddechnout. ()

Gee.Rocks 

všechny recenze uživatele

Můj první dojem je nadprůměrně dobrý. Vzhledem k produktům Hollywoodu, které se k nám dostávají a jen tak zapadnou, protože nejsou nic víc než průměr, se mi Larry Crowne líbil. Tom Hanks mi v této roli lehce připomínal Forresta Gumpa. Larry Crowne není žádný nemastný neslaný produkt. Vztah Larryho a Marcy nezačíná zběsilým sexem, ale pouze polibkem. Manželské hádka byla úžasně šílená. A nesmím zapomenou na pana M. Tom Hanks zahrál i zrežíroval solidní jednohubku o hodině a půl. Do filmu byla také vybrána velmi příjemná hudba, která neruší, pouze dokresluje. Především ale... Larry Crowne není prvoplánová komedie. ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

To je těžko. Hanks jako takový mi málokdy sedne. Není mi sympatický, přestože mu neupírám řadu výborně zahraných rolí. V tomto případě měl možná zůstat v režisérském křesílku a do hlavní role obsadit někoho charismatičtějšího. Celkově ten film není až tak blbý, jenomže ani Júlinčina jiskra ho nedokázala vytáhnout trochu výš. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Hanks se nějak zvlášť nevytáh,ale zároveň to není ani žádnej propadák. Já to hlavně nebral jako nějakou hvězdnou komedii, jen jsem se chtěl pobavit u prostýho příběhu a to to splnilo. Hanks je prostě stále smypaťák a navozuje svojí přítomností takovou nenucenou pohodovou atmosféru, i když mu příběh naházel pod nohy pár klacků. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V noci se mi nechtělo spát a tak jsem si pustil filmový debut Toma Hankse. A musím říct, že mě to jako životní drama vůbec nebavilo. Na Toma jsem si už zvykl koukat v epických filmech nebo alespoň filmech, kde má šanci hrát vcelku neortodoxní role. Jenže když hraje obyčejného člověka, v obyčejném světě s obyčejnými lidmi, nějak to prostě není ono. Přesto v tomhle filmu mu nemůžu upřít sympatično, i když s nudou. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (14)

  • Celý film je natočený v Los Angeles - San Fernando Valley, Long Beach, Burbank, California State University. (odvedle)
  • Příběh filmu je založen na životě přítele Toma Hankse Jina Chandlera. (rafix)
  • V priebehu natáčania každý herec dostal svoj vlastný skúter. Tom Hanks s produkčným tímom dlho hľadali skúter pre neho, až raz narazili na ulici na skúter Yamaha Riva 180 ročník 1983. Hanks nechal majiteľovi lístok s tým, že točí film a rád by si skúter požičal. (odvedle)

Reklama

Reklama