Reklama

Reklama

Oscarový Tom Hanks hraje v nové americké komedii Larry Crowne chlapíka středního věku, který díky ekonomické krizi ztratí práci. Do té doby pracuje jako úspěšný šéf v hypermarketu. Larry zjišťuje, že bez vzdělání dobrou práci nezíská, a proto se rozhodne pro návrat do školních lavic. Chce si rozšířit své obzory, ale hlavně získat lepší kvalifikaci pro své budoucí povolání. Ve škole se zapíše do hodin komunikace a nečekaně se zamiluje do své učitelky Mercedes (Julia Roberts), která ve svém osobním životě řeší spory s manželem. Obyčejný mužský jako Larry, který má mnoho důvodů se domnívat, že jeho život se zastavil, dostane životní lekci: Když si myslíš, že vše co mělo smysl už Tě minulo, objevíš důvod proč žít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (37)

Trailer

Recenze (326)

Payushka 

všechny recenze uživatele

Nebudeme se tu asi hádat, když řeknu, že Tom Hanks je výborný herec. Má spoustu zkušeností, dělal se Stevenem Spielbergem i Robertem Zemeckisem. Člověk by si tak mohl automaticky odvodit, že se musel od těchto mistrů režie něco přiučit… Omyl. Moje krásná učitelka je senilní romantická komedie bez nápadu, s urputnou snahou zalíbit se mainstreamu mezi 40 a 60 roky a s tak hroznými dialogy, že i Julia Roberts občas vypadá, že vážně neví, co to říká. ()

Gee.Rocks 

všechny recenze uživatele

Můj první dojem je nadprůměrně dobrý. Vzhledem k produktům Hollywoodu, které se k nám dostávají a jen tak zapadnou, protože nejsou nic víc než průměr, se mi Larry Crowne líbil. Tom Hanks mi v této roli lehce připomínal Forresta Gumpa. Larry Crowne není žádný nemastný neslaný produkt. Vztah Larryho a Marcy nezačíná zběsilým sexem, ale pouze polibkem. Manželské hádka byla úžasně šílená. A nesmím zapomenou na pana M. Tom Hanks zahrál i zrežíroval solidní jednohubku o hodině a půl. Do filmu byla také vybrána velmi příjemná hudba, která neruší, pouze dokresluje. Především ale... Larry Crowne není prvoplánová komedie. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ťažko uveriteľné, že Tom Hanks sa podujal na takomto úplne nevýraznom filme. Nielen že sa predstavil v hlavnej úlohe, ale dokonca si to celé aj zrežíroval a je spoluautorom scenáru. Podľa mňa veľmi slabé, ničím výnimočné a v podstate dosť veľké klišé. Niečo čo by som čakal skôr niekde v Hanksovej staršej tvorbe, ale určite nie po všetkých tých veľkých roliach a úspechoch! Neviem ako vám, ale na mňa pôsobil celý film strašne naivne - to vysokoškolské prostredie bolo ako vystrihnuté z nejakej reklamy na priateľstvo. Naivná predstava, že by sa na VŠ zapísal 40-ročný muž a všetci by sa s ním takto kamarátili a považovali ho za seberovného. Ale malo to aj zopár svetlých momentov a niekoľko vydarených scén, ale na viac ako 2* to určite nie je. A že drama? No to isto, skôr romantická rozprávočka pre naivné deti... ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

HBO - Pohodová průměrná romantická komedie na nedělní odpoledne. Pravdou je, že bych od Toma Hankse čekal určitě více. Asi bylo chybou to, že si Tom vzal za své režii, hlavní roli i scénář. Pak totiž kvalita poněkud pokulhávala. Rozhodně mě ale snímek neurazil, nepohoršil a párkrát ve mě vyvolal široký úsměv. Proto hodnotím následovně - 60%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

První zhruba třicetiminutovka plná juchání a pitvoření mě solidně vysávala, pak se ovšem tahle romantická rádobykomedie klasického střihu převalila do poměrně snesitelné podoby, takže jsem tvůrce v čele s mile sympatickým ňoumou Tomem Hanksem přestal proklínat. Bezelstné přerostlé dítě Hanks využívá profláklý vzorec, který je sympaticky tlumený a ve finále tolik neurazí. A široký úsměv a sexy nohy Julie Roberts snad nikdy neomrzí. Představuje tu učitelku hodin rétoriky, ve které náš hlavní hrdina hledá ztracenou sebedůvěru. Důvod je nasnadě. Opakovaně vyhrával titul zaměstnance měsíce, ale stejně mu to bylo houby platné. Kvůli službě v armádě nechodil na vysokou, pro hlavouny nahoře se v době krize stává postradatelným. A tak to začne – vysokoškolské prostředí, skútrový gang, nová práce v kuchyni, lehce otrávená učitelka. Hanks, který na křesle režiséra není nováčkem (podílel se na veleúspěšné minisérii Bratrstvo neohrožených, stojí i za retrokomedií To je náš hit!), totálně sází na oblibu svou i své herecké kolegyně. Ta předvádí milou sérii komických výrazů, její frustrovaná (mírná) alkoholička znovu spolehlivě dokazuje, že to v sobě pořád má (dramatické vrčení si vzápětí užila ve výborném dramatu Blízko od sebe). Chemie mezi nimi baví, stejně jako ďábelský učitel ekonomie. Jen ta náklonost je zbytečně moc uspěchaná. Hanksovi to ale odpustím – nejen za všechny ty jeho předchozí výborné role. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (14)

  • Tom Hanks se nedlouho po premiéře filmu během tankování u čerpací stanice v Pacific Palisades zeptal manželského páru, který potkal, jak se jim film Moje krásná učitelka líbil. Když dvojice vyjádřila, že se jim Hanksův snímek příliš nezamlouval, vytáhl herec 25 amerických dolarů, aby jim vynahradil jejich vstupenky do kina. (oje)
  • Ve filmu jednu z rolí ztvárnila i Rita Wilson, žena Toma Hankse. (Terva)
  • V priebehu natáčania každý herec dostal svoj vlastný skúter. Tom Hanks s produkčným tímom dlho hľadali skúter pre neho, až raz narazili na ulici na skúter Yamaha Riva 180 ročník 1983. Hanks nechal majiteľovi lístok s tým, že točí film a rád by si skúter požičal. (odvedle)

Reklama

Reklama