Reklama

Reklama

Havajský právník Matt King se právě dozvěděl, že se jeho žena Elizabeth, která už několik dní po nehodě při jízdě na motorovém člunu leží v kómatu, nemá šanci uzdravit a je třeba ji odpojit. Matt musí tuto hroznou zprávu říci i svým dvěma dcerám, desetileté Scottii a sedmnáctileté Alex. Aby to Matt neměl moc jednoduché, musí ke všemu ještě řešit prodej rodinného majetku, rozlehlých pozemků, které rodina zdědila po svých havajských předcích. Matt, jenž se musí sám s informací o odpojení své ženy vyrovnat, se rozhodne přivézt z internátu Alex. Ke svému zděšení zjistí, že se dcera na internátu opíjí a užívá drogy. Přesto jí však vše řekne a čeká, že mu Alex s řešením pomůže. Zpráva o blízké smrti matky je i pro Alex šok a dívka v rozrušení Mattovi prozradí, že ho Elizabeth podváděla. Matt i Alex se rozhodnou milence Elizabeth najít. Aniž si to Matt uvědomuje, právě hledání milence Elizabeth mu pomůže sblížit se s jeho starší dcerou. Alex si sice do domu přivede svého přítele Sida, ale tento zprvu nesnesitelný teenager se postupně srovnává a nakonec se i on ukáže jako dobrá opora jak pro Alex, tak i pro samotného Matta. Mattovi s Alex se skutečně podaří Elizabethina milence Briana najít. Matt po něm chce, aby se šel s Elizabeth rozloučit dřív, než ji on nechá odpojit. Následně Matt za pomoci lékařů vysvětluje malé Scottii, že její matka musí umřít… (TV Prima)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (605)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Solidní vztahovka s neotřelou Havají v čele, dodávající překvapivě osobitou, značně uvolněnou atmosféru, která konfrontuje s napjatým příběhem o umírající matce a nefungující rodině. Payne objevil světu Shailene Woodley, takže za to palec nahoru a Clooney hraje svého typického sympaťáka s přehledem. Škoda některý očekávatelných druhořadých zvratů, ale v klíčových scénách si to udržuje dobrou dikci díky konverzačně vcelku vypilovaném scénáři. U autora vyhlášené Bokovky to asi nebude úplně náhoda, nýbrž jeho hlavní zbraň. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

S deťmi je to niekedy ťažké, o manželkách nehovoriac...G. Clooney má nos na dobré projekty. Cením si, že sa tvorcovia nevydali cestou žmýkania sĺz za každú cenu. Manželka ležiaca v kóme si o to doslova pýtala, no skôr ako súcit dostáva vyčítavé otázky a občas i jemne vynadané. Postava Clooneyho, ako podvedeného manžela je zaujímavá a spolu s tvorcami dosiahli toho, že divák má často tendenciu pýtať sa sám seba , či by reagoval rovnako. Film má dobré obsadenie aj v menších úlohách a napríklad kámoš Clooneyho dcéry, ktorý vyrazil na "výlet" s rodinou, ma vážne pobavil. Tesne pred tým ako mu v aute Clooney takmer jednu vrazil, som sa pýtal sám seba: "Ty dievča, kde sa dá nájsť taký mongol?"...Ale dbá o hygienu , takže super! 80%. ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

"Dojemné", nechutně vykalkulované drama podtrhnuté nejotravnějším soundtrackem roku. Námět sám o sobě má něco do sebe, film ale drhne ve všech směrech. Hroznej omyl, hrozně blbě zrežírovanej. Film se veze na havajské vlně pohody a bezpečně se vyhýbá jakýmkoliv konfliktům či ostrým hranám. Dětem umírá matka a manžel zjišťuje temná tajemství své ženy, ale přesto je film naprosto sluníčková pohádka, ve které si stačí promluvit s psychologem, dát si zmrzlinu, a nikdo si ani nevšimne, že se stalo něco špatného. Díla, jako je tohle, mě znechucují. A nesmíme zapomenout na dějovou linku s postavou Sida, idiotského kamaráda Alexandry, který se od prvních minut chová jako největší spratek, ale rodina ho s sebou bere na cesty, aby se mohlo ukázat, že to teda takovej kretén přeci jen není. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu možná prvoplánově klišoidní a hrající až moc na city, ale na mě to fungovalo. Scénáristi možná zatopili Clooneyeho postavě až moc pod kotlem, ale dialogy jsou skvěle napsané a hlavně je to prvotřídně zahrané. George si toho plešouna zaslouží, protože těma svejma očima tady uhraje všechno a celkem slušně překvapil Matthew Lilard ve vedlejší roli, kterýho už jsem dlouho nikde neviděl. Největším překvapením je ale samozřejmě totálně neznámá Shailene Woodley, která je zde fakt vynikajcí a tu nominaci na Oscara by si taky zasloužila. Celkově mi to prostě celý sedlo do nálady, hlavně atmosférou. I když ta prvoplánová havajská hudba mě srala konstantně. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Po Up In The Air konecne opat nejaky film, ktory vo mne zanechal pocit absolutna. Neuveritelne uveritelne a totalne odzbrojujuce. A opat George exceluje a to som mu pri tom verila uplne najmenej. Nadherna hudba, skvely pribeh a mlade herecky, spolu s funny postavickou Sidom, ma presvedcili, ze nie vsetko z hollywoodskej produkcie musi byt az prilis hollywoodske. Jednym slovom- blaho! ()

Galerie (59)

Zajímavosti (17)

  • Po scéně, kdy Matt King (George Clooney) křičí na svou manželku, která leží v nemocnici v kómatu, otevře dveře od pokoje, které nechá otevřené a jde pro své dcery. V dalším záběru jsou však dveře zavřené. (TheDave)
  • Postavu sekretářky Matta Kinga (George Clooney) si zahrála Kaui Hart Hemmingsová, autorka původního románu. (Terva)

Související novinky

Další Spidey s hromadou starých známých

Další Spidey s hromadou starých známých

12.10.2012

Marc Webb se chvíli cukal a tvrdil o pokračování Amazing Spider-Mana to samé, kvůli čemu Rupert Wyatt nechal plavat Dawn of the Planet of the Apes – že na natočení kvalitního sequelu není dost času a… (více)

Reklama

Reklama