Reklama

Reklama

Havajský právník Matt King se právě dozvěděl, že se jeho žena Elizabeth, která už několik dní po nehodě při jízdě na motorovém člunu leží v kómatu, nemá šanci uzdravit a je třeba ji odpojit. Matt musí tuto hroznou zprávu říci i svým dvěma dcerám, desetileté Scottii a sedmnáctileté Alex. Aby to Matt neměl moc jednoduché, musí ke všemu ještě řešit prodej rodinného majetku, rozlehlých pozemků, které rodina zdědila po svých havajských předcích. Matt, jenž se musí sám s informací o odpojení své ženy vyrovnat, se rozhodne přivézt z internátu Alex. Ke svému zděšení zjistí, že se dcera na internátu opíjí a užívá drogy. Přesto jí však vše řekne a čeká, že mu Alex s řešením pomůže. Zpráva o blízké smrti matky je i pro Alex šok a dívka v rozrušení Mattovi prozradí, že ho Elizabeth podváděla. Matt i Alex se rozhodnou milence Elizabeth najít. Aniž si to Matt uvědomuje, právě hledání milence Elizabeth mu pomůže sblížit se s jeho starší dcerou. Alex si sice do domu přivede svého přítele Sida, ale tento zprvu nesnesitelný teenager se postupně srovnává a nakonec se i on ukáže jako dobrá opora jak pro Alex, tak i pro samotného Matta. Mattovi s Alex se skutečně podaří Elizabethina milence Briana najít. Matt po něm chce, aby se šel s Elizabeth rozloučit dřív, než ji on nechá odpojit. Následně Matt za pomoci lékařů vysvětluje malé Scottii, že její matka musí umřít… (TV Prima)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (605)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Civilní, to se musí nechat. Jinak ale jen na jistotu hrající indie, režírovaná a vůbec, celkově odvyprávěná velmi statickým způsobem. Hudba je neuvěřitelně otravná. A skvostná Shailene Woodley zde suverénně přehrává všechny, Clooneyho nevyjímaje. Jestli si někdo z tvůrců tohoto filmu zasloužil Oscara, byla to výhradně a pouze ona. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

"Dojemné", nechutně vykalkulované drama podtrhnuté nejotravnějším soundtrackem roku. Námět sám o sobě má něco do sebe, film ale drhne ve všech směrech. Hroznej omyl, hrozně blbě zrežírovanej. Film se veze na havajské vlně pohody a bezpečně se vyhýbá jakýmkoliv konfliktům či ostrým hranám. Dětem umírá matka a manžel zjišťuje temná tajemství své ženy, ale přesto je film naprosto sluníčková pohádka, ve které si stačí promluvit s psychologem, dát si zmrzlinu, a nikdo si ani nevšimne, že se stalo něco špatného. Díla, jako je tohle, mě znechucují. A nesmíme zapomenout na dějovou linku s postavou Sida, idiotského kamaráda Alexandry, který se od prvních minut chová jako největší spratek, ale rodina ho s sebou bere na cesty, aby se mohlo ukázat, že to teda takovej kretén přeci jen není. ()

Reklama

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Payne není nikdy ani slabý, ani tuctový. I tenhle snímek přináší všechno možné, jen ne klišé. Pozoruhodný je snímek v tom, že nedostanete příběh, Payne se analyticky zaměřuje na jednu konkrétní prožívanou životní situaci, nedostanete nic předtím, nic potom, jen velice precizně diagnostikovanou přítomnost, a navíc specifickou v tom, že jak jsou karty rozdány, Matt je od svojí ženy odloučen na několikrát - poprvé její nehodou a ortelem a podruhé, když zjistí, že už předtím žila jiný příběh než on, chtěla od něj odejít, a i když to byla jen její naivní, milencem neopětovaná představa, ona a Matt už si to nikdy neřeknou, nesjednotí svoje verze - ona umřela s jinou představou a touhou a Matt jí ani nemůže odpustit, aby se k němu mohla vrátit. Nestihli se synchronizovat. A její tajemství může Matt sdílet se starší dcerou, ale ne s mladší, ani s tchánem a tchyn, s většinou příbuzných. Nemůže, a ve své vnitřní upřímnosti ani nechce. Za takových podmínek se dost těžko dosahuje smíření s osudem a stavu, kdy se člověk odhodlá pohnout dál, do nové etapy. Ale postavy ve filmu to spolu zvládnou jako skutečná rodina a není to ani tolik tísnivé, jako by mohlo a jak to Payne (jemuž občas v duchu přezývám Pain) umí. Dokonce i ty odlehčené komediální okamžiky tu občas přijdou, jako by Payne bral po delší době diváky na milost, jako by jim chtěl dát milý dárek, protože jinak to, čemu se u Paynea říká komedie, mívá k veselosti a odlehčení daleko (byť komedie to svým drsným způsobem jsou). A přitom, jakkoli lehce tu některé momenty můžeme přestát, nijak jim to neubírá na existenciální obtěžkanosti, jen nám ji to nenutí tak, abychom si nemohli vydechnout. Pěkný a vůbec ne obyčejný film. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Oskara v kategórii "Najlepší film roka" síce The Descendants nezískajú (Boh chráň keby získali..), ale zopár ocennení za herecké výkony a scenár si vo všetkých soškových ceremóniach, zahraničných aj amerických, určite zaslúžia! Jedná sa o drama, ktoré si svoje slabé stránky jasne uvedomuje a o to viac sa ich snaží zakryť a nahradiť sympatickým, hereckým obsadením, medzi ktorým funguje potrebná chémia, krásnym prostredím Havaja, niektorými zapamätania hodnými scénkami a celkovo príjemným pôsobením na jemné srdce diváka. __ VIAC TU ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná záležitost. Vytýkat něco tomuto filmu, by bylo asi zcela zbytečné, protože je přesně takový, jaký chce být. Nejedná se o nic přelomového, film nepřekypuje nepředvídatelnými zvraty, neobsahuje extrémní situace, ani se nesnaží příliš útočit na emoce diváka. Prostě jde jen o nahlédnutí do jedné rodiny, která se musí vyrovnat s tragédií. Je to takový ten lidský příběh jako vystřižený ze života. Celý film působí upřímně, na nic si nehraje a divák nemá problém filmu uvěřit. Ze začátku jsem sice nechápala, proč tvůrci do filmu vložili postavu Sida, jenže postupně i tato postava měla svůj smysl. Geroge Clooney je zde naprosto perfektní a myslím, že tady máme novou začínající hvězdu v podobě Shailene Woodley. Já u filmu strávila příjemné minuty. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (17)

Související novinky

Další Spidey s hromadou starých známých

Další Spidey s hromadou starých známých

12.10.2012

Marc Webb se chvíli cukal a tvrdil o pokračování Amazing Spider-Mana to samé, kvůli čemu Rupert Wyatt nechal plavat Dawn of the Planet of the Apes – že na natočení kvalitního sequelu není dost času a… (více)

Reklama

Reklama