Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokument ze zimních olympijských her. Sestřih nejdůležitějších okamžiků ze všech olympijských sportovních soutěží. Největší prostor je věnován spanilé jízdě našich hokejistů ke zlatým medailím, včetně velkolepého přivítání ve vlasti. (oficiální text distributora)

Recenze (153)

salahadin 

všechny recenze uživatele

No posuďte sami, nedívá se na tenhle záznam z Nagana krásně? Ti chlápci s kusem klacku v ruce honící se za nízce válcovitou blbostí nám zlepšili náladu o 100%. Už jen za to, že jsme se ve škole neučili, když jsme hráli mač, tak za tohle plnej počet jasně zaslouženě. Zlatá barva jako koeficient národní hrdosti funguje - ale jen na čas. Je čas se opět ponořit do reality..... PS: Hýřím radostnými odstíny vždycky, když se našim podaří jakkoli porazit ruskou sbornou. Finále Nagana, to byl zkrátka boj Davida s Goliášem. ()

G_I_S_M_O 

všechny recenze uživatele

Žádný čech na tento moment nikdy nezapomene. Dokonce i já si to jako v tu dobu skoro osmiletej prcek pamatuju. Skvělej dekument, při kterém se mi vždy spustí slzy štěští a člověk je pak hrdý, že je čech a aspoň na chvíli zapomene na naší zkorumpovanou vládu a další věci nebo lidi, který kurví naší zem. ()

Reklama

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Nejkrásnější okamžik sportovních dějin České republiky. Při spoustě momentů mi vyvstávala husí kůže a i když jsme věděl všechny zápasy jak skončí, tak pořád jsem byl napnutý u zápasu s Kanadou a štvaly mě nečisté a nepotrestané zákroky Rusáků. Ohromná podívaná, na kterou bych mohl koukat denně dokola. Jako dokument to není nic moc, ale podobná věc žádné zpracování nepotřebuje. Čeští hokejisté tam svými výkony a rozhovory vytvořili skutečně pětihvězdičkový příběh. Samozřejmě se skvěle podíleli i komentátoři, jejichž některé výroky nebudou nikdy zapomenuty. ()

Nerd4Dreaming 

všechny recenze uživatele

Chápu, všichni jste si to tenkrát hrozně užili ale tady se snad má hodnotit film a ne výkony českejch borců na olympiádě. A tenhle dokument je prostě jen průměrnej dokument. Spousta věcí v něm chybí, hlavně co se poturnajovejch oslav týče, tam z nich není skoro nic. Nejvíc mi však chyběl originální Vichnarův komentář k zápasům. Hlas vypravěče dokumentu zněl dost suše a bez emocí. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle nende než dát plnej počet hvězdiček. Snad ani né kvůli kvalitě dokumentu, která je v podání dvojice Záruba Vichnar dokonalá, ale hlavně kvůli tomu nezapomenutelnýmu zážitku, kterej se vryl do paměti uplně každýmu čechovi. Dyť když se vo tom s někým bavíš, každej ti řekne kde přesně sledoval semifinále a hlavně nedělní finále. Já osobně v garáži u Láci v Dobrušce společně s místní partičkou kluků a v tomhle případě dokonce i holek (nalákali sme je na telku v garáži :o) ). Nicméně žádnej jinej sportovní okamžik si lidé takle nepamatují. A dovolím si tvrdit, že kromě sametový revoluce ani žádnej jinej společenskej okamžik. No a co se tam dělo na hřišti, to byla jedna velká nádhera. Takže, esi chceš zavzpomínat na naše zlatý kluky, kteří před 18 lety dokázali nemožný, tak tohle je to pravý! ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

  • Slovensko obsadilo na turnaji 10. miesto po 2 prehrách, 1 remíze a 1 výhre s negatívnym skóre 11:13. (Marek1991)
  • Ženský hokej zaradili prvýkrát do olympijského programu na ZOH 1998 v Nagane. (Marek1991)
  • Rozhodčí Bill McCreary při semifinálovém zápase nazval Česko Československem. Stalo se tak před nájezdy, když mluvil s místním hlasatelem. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama